Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Γραμμόφωνο: Τα soundtracks που αγαπήσαμε - Last Ninja 2

*
Η στήλη Γραμμόφωνο: Τα soundtracks που αγαπήσαμε είναι και πάλι κοντά σας για να σας ταξιδέψει με τις μελωδίες της. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο το Last Ninja 2. Στην επιλογή της μουσικής ο Νικήτας Καβουκλής.

Μετά την μεγάλη εμπορική επιτυχία που σημείωσε, για τα δεδομένα της εποχής, το The Last Ninja, το 1988 η System 3 κυκλοφόρησε το action-adventure video game Last Ninja 2: Back with a Vengeance, για Commodore 64, ZX Spectrum και Amstrad CPC. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε Acorn Electron, BBC Micro, Amiga, Atari ST, PC και NES, με την έκδοση για την κονσόλα της Nintendo να ονομάζεται, απλά, The Last Ninja.


Τα γεγονότα συνεχίζουν από το σημείο που σταμάτησαν εκείνα του Last Ninja. Ο Armakuni έχει πλέον στην κατοχή του τα Koga scrolls και μπορεί να εκπαιδεύσει μια νέα γενιά ninjas. Όμως, κατά τη διάρκεια μίας προπόνησης, με μυστηριώδη τρόπο, μεταφέρεται στη Νεα Υόρκη του 20ου αιώνα. Αποκομένος από τη ζωή του, ο Armakuni θα πρέπει για μια ακόμα φορά να αντιμετωπίσει τον shogun Kunitoki.

Η παρουσίαση κάθε περιοχής γίνεται από ισομετρική όψη και ο πρωταγωνιστής μπορεί να κινηθεί σε οκτώ κατευθύνσεις αλλά και να πραγματοποιήσει άλματα. Οι εχθροί βρίσκονται σχεδόν σε κάθε οθόνη και μάλιστα πέρα από τις γροθιές τους, πολλοί χρησιμοποιούν θανατηφόρα όπλα. Ο Armakuni διαθέτει επίσης όλα τα απαραίτητα για να τους βγάλει από τη μέση, συν shurikens που όποιον κι αν χτυπήσουν είτε τον σκοτώνουν ακαριαία, είτε του αφαιρούν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς του. Η ολοκλήρωση της περιπέτειας προϋποθέτει τη συλλογή διάφορων αντικειμένων, όπως κλειδιών, ενός σκοινιού και ενός χάρτη, που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν στα κατάλληλα σημεία.

Η επιτυχία του Last Ninja 2 ήταν μοναδική. Μόνο η έκδοση για Commodore 64 πούλησε 5,5 εκ. αντίτυπα, τη στιγμή που οι κάτοχοι του οικιακού υπολογιστή ήταν περίπου 20 εκ. κάτι που έκανε τον Mark Cale της System 3 να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση και προφανώς άνοιξε το δρόμο για ένα ακόμα sequel, το Last Ninja 3 που λανσαρίστηκε το 1991. Στο ενδιάμεσο κυκλοφόρησε το Last Ninja Remix, επανέκδοση του τίτλου για 8-bit υπολογιστές.

Το εκπληκτικό soundtrack που θα ακούσετε στη συνέχεια, έχει συνθέσει ο Matt Gray.



Πηγές: YouTube, Lemon64, Wikipedia
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*