Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Γραμμόφωνο: Τα soundtracks που αγαπήσαμε - Monty on the Run

Άλλη μία εβδομάδα η στήλη Γραμμόφωνο: Τα soundtracks που αγαπήσαμε είναι κοντά σας για να σας ταξιδέψει μελωδικά πίσω στον χρόνο. Αυτή τη φορά, στο επίκεντρο το Monty on the Run. Τη μουσική επιλέγει ο Νικήτας Καβουκλής.

Ο τυφλοπόντικας Monty είναι ένας από τους ήρωες που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην εποχή των 8-bits. To Monty on the Run είναι το τρίτο παιχνίδι της σειράς με πρωταγωνιστή το συμπαθές τρωκτικό και κυκλοφόρησε το 1985 για Commodore 64, ZX Spectrum, Amstrad CPC και Commodore 16. Τη σύνθεση της μουσικής επιμελήθηκε ο ταλαντούχος Rob Hubbard.


Κυνηγημένος από τις αρχές, έπειτα από την παρέμβασή του στην απεργία των ανθρακωρύχων, ο Monty πρέπει να βρει τρόπο να εγκαταλείψει το σπίτι του και μέσω του στενού της Μάγχης να αναζητήσει την ελευθερία του στην Ευρώπη. Για να το κατορθώσει θα πρέπει να συγκεντρώσει μια σειρά από αντικείμενα και να λύσει puzzle. Όμως πριν ξεκινήσει η δράση, ο παίκτης πρέπει να διαλέξει πέντε αντικείμενα, που θα αποτελέσουν το Freedom Kit του Monty. Διαλέγοντας τα λάθος αντικείμενα θα είναι αδύνατη η πρόσβαση σε συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού κάτι που λειτουργούσε και ως μηχανισμός ενάντια στην πειρατεία, καθώς τα σωστά αντικείμενα περιγράφονταν στο εγχειρίδιο χρήσης. Τελικά, ο Monty τα καταφέρνει και παίρνει το πλοίο για τις γαλλικές ακτές. Το σημείο αυτό αποτελεί το έναυσμα για τη συνέχεια, το Auf Wiedersehen Monty ή Good Bye Monty.

Αν είχατε ασχοληθεί με το Monty on the Run, πολύ πιθανό να θυμόσαστε τον διάχυτο σουρρεαλισμό. Εχθροί περιπολούν σε κάθε οθόνη, το άγγιγμα του νερού είναι θανατηφόρο και ο Monty κινδυνεύει συνεχώς να ταξιδέψει για τον άλλο κόσμο, με θύτες τις αντλίες νερού.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • joehok
    • ο henry saiz εχει κανει και ενα σουπερ ρεμιξ με c64 chip tunes ειχε μεσα και αυτο θυμαμαι ..καταπληκτικη μουσικη το monty

*