Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Γραμμόφωνο: Τα soundtracks που αγαπήσαμε - Shinobi

Άλλη μία Παρασκευή η στήλη Γραμμόφωνο: Τα soundtracks που αγαπήσαμε είναι κοντά σας για να σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο. Αυτή τη φορά, στο επίκεντρο το Shinobi. Στην επιλογή της μουσικής ο Νικήτας Καβουκλής.

Το Shinobi είναι ένα ακόμα κλασσικό παιχνίδι της Sega που έκλεψε τις καρδιές των θαμώνων των arcades στα τέλη της δεκαετίας του '80. Πρωταγωνιστής είναι ο Joe Musashi και λέγεται ότι το επώνυμό του αποτελεί φόρο τιμής στον θρυλικό Ιάπωνα μαχητή Miyamoto Musashi. Η Sega πιάνει την ιστορία του Joe από τη στιγμή που είναι ένα αδύναμο, νεαρό αγόρι και εγγράφεται στο dojo της Oboro clan. Έπειτα από χρόνια σκληρής εκπαίδευσης και διαλογισμού κατορθώνει να αναδειχτεί στον πλέον ικανό και αξιοσέβαστο ninja της ομάδας του. Επιλέγει να ζήσει ειρηνικά στα βουνά της Ιαπωνίας, όμως η ησυχία του διακόπτεται όταν στην εξουσία έρχεται των συνδικάτων των εγκληματιών ninja, γνωστό ως Zeed, που προσπαθεί να φέρει τη χώρα στην εποχή Sengoku βυθίζοντάς τη σε εμφύλιο πόλεμο.


Το Shinobi κυκλοφόρησε στα λεγόμενα ουφάδικα το 1987 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε Sega Master System, PC, Amiga, Atari ST, Commodore 64, Amstrad CPC, ZX Spectrum και MSX. Εισήγαγε πολλούς νεωτερισμούς, όπως το υψηλής ποιότητας AI των αντιπάλων και πολλαπλά επίπεδα σε κάθε πίστα. Ακολούθησαν πάνω από 10 sequels, άλλα το ίδιο και άλλα λιγότερο επιτυχημένα.

Τέλος, ακόμα και σήμερα, πολλοί έχουν την απορία. Σινόμπι ή Σαϊνόμπι.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*