Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Γραμμόφωνο: Τα soundtracks που αγαπήσαμε - Stormlord

Άλλη μία Παρασκευή η στήλη Γραμμόφωνο: Τα soundtracks που αγαπήσαμε είναι κοντά σας για να σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο. Αυτή τη φορά, στο επίκεντρο το Stormlord. Στην επιλογή της μουσικής ο Νικήτας Καβουκλής.

Το Stormlord είναι ένα platform game της Hewson Consultants που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1989 για ZX Spectrum, Commodore 64, Amiga, Atari ST, Amstrad CPC και MS-DOS. Ένα χρόνο μετά τοποθετήθηκε στα ράφια των καταστημάτων η αντίστοιχη έκδοση για Sega Genesis. Δημιουργός του ο διάσημος την εποχή εκείνη, Βρετανός Raffaele Cecco.


Πρωταγωνιστής είναι ένας ιππότης και αποστολή του είναι να σώσει μια ομάδα από νεράιδες. Για να εξοντώσει τους εχθρούς του εκτοξεύει αστεράκια, ενώ έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει από ένα μέρος σε άλλο, χρησιμοποιώντας μια μαγική συσκευή που μοιάζει με τραμπολίνο. Σε κάποιες εκδόσεις τη θέση του πήρε ένα γεράκι. Όμως αυτού του είδους οι μετακινήσεις ήθελαν ιδιαίτερη προσοχή μια και τα ταξίδια πραγματοποιούνταν μόνο προς μία κατεύθυνση και αν δεν είχαν ελευθερωθεί όλες οι νεράιδες σε κάποιο επίπεδο, ήταν αδύνατη η πρόοδος. Ο χρόνος αποτελούσε παράγοντας πίεσης και κάθε αποστολή έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι να δύσει ο ήλιος.

Οι νεράιδες εμφανίζονταν ημίγυμνες, όχι ότι με τα μέσα της εποχής εκείνης υπήρχε η δυνατότητα εμφάνισης ιδιαίτερων λεπτομερειών. Όμως το γεγονός αυτό ανάγκασε τη Sega of America να αποσύρει από τα ράφια την έκδοση για Genesis, απαιτώντας από την RazorSoft tνα καλύψει το στήθος τους. Τα προβλήματα μεταξύ των δύο εταιρειών δεν σταμάτησαν εκεί και τον Αύγουστο του 1991, η Sega μήνυσε τη RazorSoft για χρήση των "trademarks, copyrights και logos" της, δίχως προηγουμένως να έχει λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες.

Τέλος το περιοδικό Amstrad Action έδωσε το παιχνίδι δωρεάν στους αναγνώστες του, σε κασέτα, αφού πρώτα άλλαξε τον κώδικα, καλύπτωντας τα γυμνά μέρη κάθε νεράιδας με ένα μαύρο τετράγωνο. Αυτό έγινε ώστε να αποφευχθούν οι διαμαρτυρίες από τους γονείς των νεαρών που αγόραζαν το περιοδικό.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*