Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δεινή Σαύρα: Η Οδύσσεια ενός ξεμωραμένου

*
O Δημήτρης Βασιλάκης καταγράφει στο νέο του κείμενο για τη στήλη "Δεινή Σαύρα" το πόσο κατάφερε να τον κάνει να ξενυχτάει το Assassin's Creed Odyssey που ξεκίνησε να παίζει πρόσφατα.

Θα αρχίσουμε διαφορετικά αυτήν τη φορά. Διά της παρούσης καταγγέλλω τον Αρχισυντάκτη για την ιδέα του με τη νέα στήλη Μουσική Δωματίου. Το Enternity GameRoom αποτέλεσε πολλές φορές έμπνευση για τη στήλη μου και τελευταία η Μουσική μού κλέβει θέματα. Για αυτό λοιπόν το λόγο σήμερα το θέμα μας θα είναι ελεύθερο, όπως τότε που βαριόταν ο/η φιλόλογος στο γυμνάσιο/λύκειο στην έκθεση κι έλεγε «σήμερα έχετε ελεύθερο θέμα». Ο γράφων, μεγάλο τρολ από τα μικράτα του, είχε γράψει σε ανάλογη φάση στο σχολείο τη θρυλική έκθεση: «Ένα βάζο στο τραπέζι».


Εδώ δεν θα πούμε για βάζα, θα πούμε όμως διάφορα ασυνάρτητα που ζω τελευταία στο gaming και όχι μόνο ζωή μου. Για παράδειγμα, κυρίες και κύριοι, βρέθηκε μετά από χρόνια ΣΟΒΑΡΟ και ΜΕΓΑΛΟ (άνω των 20 ωρών) παιχνίδι που με κάνει όχι μόνο να επενδύσω ώρες σε αυτό, αλλά να ξενυχτάω κιόλας. Κυρίες και κύριοι μού την έφερε το AC: Odyssey. Μάλιστα μού την έφερε τόσο πολύ που άρχισα να σκέφτομαι μήπως ο φίλτατος Μάνος είχε κάνει λάθος (κατά την άποψη μου, ε;) στο review του βάζοντάς του 7, μιας και σε μένα οι πρώτες ώρες όχι 7 δεν έβγαζαν, αλλά προς το 9 με πήγαιναν. Και μετά μπήκαν στην εξίσωση αλλά δύο τοσοδούλια θεματάκια. Πρώτον ότι ένα-ένα τα θέματα που είχε επισημάνει στο review του εμφανίζονταν σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια, χωρίς απαραίτητα να συμφωνώ στο βαθμό ενόχλησης με όλα. Δεύτερο και βασικότερο, κάτι που έχω επισημάνει κι εγώ στο παρελθόν. Στον τίτλο έχουν πέσει ενημερώσεις, έχουν διορθωθεί bug και άλλα τινά, οπότε άλλο παιχνίδι. Αν αυτή τη στιγμή έχω πέσει σε προσωπικό επίπεδο στο 8 και είμαι ακόμα γύρω στο 20ο επίπεδο, μάλλον μια χαρά τα έλεγε ο Μάνος στο review του.

Να μην ξεχνιόμαστε, ε; Πάγια άποψή μου είναι ότι άλλο «απολαμβάνω ένα παιχνίδι» και άλλο «πρέπει να το βαθμολογήσω και να γράψω κριτική». Μη γράφω πάλι το παράδειγμα του Rumble Roses XX, που έγραψα 100+ ώρες και του έβαλα 5. Με τη λογική του reviewer λέω ότι είμαι στο 8 τώρα, με τη λογική του τι απολαμβάνω, γουστάρω πάρα μα πάρα πολύ μετά από καιρό, τόσο που θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι θα γυρίσω πίσω να παίξω και Origins.

Πάμε σε άλλο θέμα τώρα. Θα κλέψω λιγάκι από το θέμα της τελευταίας Μουσικής Δωματίου, αλλά ρε παιδιά, αλήθεια πρέπει να σας πω δυο λόγια για το Marooners το ένα εκ των δύο παιχνιδιών του μήνα του Xbox Live Gold. Ναι, στο Metacritic βγάζει 56 με 4 review, αλλά είναι αληθινά τυχερό που δεν έπεσε από κάποιο παιχνίδι της μοίρας στα χέρια μου. Σας μιλάει άνθρωπος που έχει παίξει, λόγω δουλειάς στην Nintendo, άπειρο shovelware, απίστευτα κακά party games, εμπνεύσεις χωρίς έμπνευση, κακές εκτελέσεις, ανύπαρκτες εκτελέσεις, ε, αυτό το ρημάδι στέκεται άνετα δίπλα τους, όντας ένα από τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ party games που έχω παίξει ποτέ, σε βαθμό να μου θυμίζει αυτό που παθαίνει κανείς με μια απίστευτα κακή ταινία, που συνεχίζεις να βλέπεις για να διαπιστώσεις πόσο κακή μπορεί να γίνει. Ε και με το Marooners το ίδιο θέμα, παίζεις μην πιστεύοντας το χάλι του.

Μιλώντας για χάλια, με όση λαχτάρα έκανα install, με τόση πίκρα έσβησα το Xenon Racer για το οποίο διαβάστε τον Βασίλειο ανωτέρω. Εγώ ένα έχω να πω: racing που δεν στρίβει, δεν έχει θέση στην κονσόλα μου. Και είμαι και κουλός στο drift. Πραγματικά κρίμα, δεν ήθελα να είναι τόσο απογοητευτικό. Ήθελα ένα διαφορετικό racing, δεν το πήρα, γύρισα όμως και είδα τι ωραία δουλειά γίνεται στα update και τα events του Forza Horizon 4. Όντας λίγο επιφυλακτικός στην αρχή μαζί του, γιατί είχε θεματάκια (έχει ακόμα) χαίρομαι που στρώνει και με κάνει να ασχολούμαι και πάλι μαζί του.

Κλείνοντας, δυο λογάκια για την EA Access που πάει στο PS4. Εκεί στην Sony λοιπόν, που έλεγαν πριν από χρόνια ότι δεν το θέλουν, καλύτερα να μασάνε καμιά φορά παρά να μιλάνε. Γιατί, όπως μάλλον έχουν ξεχάσει, την αλαζονεία της κυριαρχίας του PS2 την πλήρωσαν στο PS3 και η ύβρις δεν είναι μόνο αρχαιοελληνικό προνόμιο.

Είχα δεν είχα πάλι στην Αρχαία Ελλάδα το γύρισα. Πα να παίξω. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
13 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Connie GR
    • Αυτό που δεν αναφέρετε όμως αγαπητή Σαύρα, είναι η κακή επιρροή που είχατε επάνω μου. Κατάλαβες; Τώρα κι εγώ στον αγώνα. Γιατί δεν έφτανε το backlog...

    • Geovra
    • Πραγματικα τρ Odyssey ειναι παιχνιδαρα....ειχα να απολαυσω τοσο πολυ το roaming η απλα το χαζεμα σε τοπια γραφικα κλπ απο το Witcher 3...αυτο που λες για την βαθμολογια ειχα σχολιασει κι εγω στο review του Μανου οτι το θεωρουσα για λιγο παραπανω KAI επειδη το απολαμβανα υπερβολικα συν οτι μετα απο αρκετες,αρκετες ωρες αργοτερα αρχισα να αισθανομαι το repetitive σε σχεση με τα υπολοιπα Assasins (δυστυχως δεν εχω παιξει ακομα το origins που εκανε την αλλαγη στο gameplay)...ποσο μαλλον για αυτους που παθαινουν κατι βλεπωντας νουμερακια και κρινουν μονο και μονο απο αυτο...
      Απολαυστικοτατο παιχνιδι ...μακαρι να συνεχιστει κι αλλο επεισοδιο της σειρας σε αυτη την εποχη....καλως η κακως η μυθολογια μας βοηθαει για stories...και οχι για αγριους

      ΥΓ ακομα περιμενω να βγαλουν dlc με τον Γαλατη στην Μυκονο :)

*