Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δεινή Σαύρα: Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που επιλέγουμε παιχνίδια;

*
Ο Δημήτρης Βασιλάκης γράφει στο νέο κείμενο της στήλης Δεινή Σαύρα για τα «δωρεάν» παιχνίδια, τις συνδρομές και το πως βρίσκεσαι να «κλαις» τα λεφτά σου

Η όλη ιστορία με τα Xbox Live, PS Plus, EA Access και λοιπές συνδρομές -και πλέον μία παραπάνω το Xbox Game Pass- δημιουργεί μία νέα πραγματικότητα που ίσως να πρέπει να μας κάνει να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που επιλέγουμε τα παιχνίδια που πρόκειται να αγοράσουμε. Πόσο μάλλον στην εποχή μας που κυριαρχεί το ψηφιακό και έχει αρχίζει να ξεφτίζει η έννοια της συλλογής. Όμως, αλήθεια, έχει ξεφτίσει η έννοια της συλλογής;


Ομολογώ ότι τον τελευταίο καιρό αισθάνθηκα αρκετές φορές βλάκας για κάποιες επιλογές μου στην αγορά παιχνιδιών, πόσο μάλλον όταν με μία από αυτές την πάτησα μέσα σε μία μέρα από την αγορά μου. Όταν γουστάρω ένα παιχνίδι, το να το πάρω day one συγκεντρώνει πια ελάχιστες πιθανότητες με το backlog από την κόλαση που έχω μαζέψει. Οπότε το σταμπάρω και έχω το νου μου πότε θα κατακρημνιστεί η τιμή του για να εφορμήσω ωσάν νεαρός γύπας σε πιπίνι. Έτσι, λοιπόν, ένα από αυτά ήταν το A Plague Tale: Innocence το οποίο μου έκανε κλικ ρε παιδάκι μου με τη μία. Πέφτει λοιπόν πριν από καμιά δεκαριά μέρες στα €19,99 στα Deals with Gold. Το κοιτάω από εδώ, το κοιτάω από εκεί, μετά από σκέψη δύο ημερών το χτυπάω. Την επόμενη μέρα μπήκε στο Xbox Game Pass. Ένιωσα βλάκας; Ω ναι και μάλιστα πολύ, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Θα μου πεις, ρε μάστορα, αύριο μεθαύριο μπορεί να βγει από την υπηρεσία και να μείνεις με το Π στο Χ, ενώ εσύ το πήρες για πάντα. Ναι, ΟΚ, επιτρέψτε μου αυτό το «πάντα» με τα ψηφιακά να το έχω σε κάποια αμφιβολία αφενός, από την άλλη, ρε παιδιά μου έχει φύγει η πολλή όρεξη για συλλογές εμένα, πλην ελαχίστων ΠΟΛΥ αγαπημένων σειρών.

Δεν ξέρω λοιπόν, ένιωσα ότι έχασα λεφτά και έκανα αποτυχημένη επιλογή. Στο καπάκι προχθές ανακοινώνονται τα Games with Gold. Ε, πάλι άρχισα να κλαίω λίγο μέσα μου για το Call of Cthulhu, που, αν και φανατικός του H. P. Lovecraft, ε, θα προτιμούσα να είχα γλιτώσει το έξοδο μιας και το έδωσαν. Αντιστοίχως πάλι, έχω νιώσει αρκετές φορές βλάκας και στο PS Plus, εκεί μάλιστα έχοντας πάρει ως «δώρα» αρκετά πράγματα που τα αγόρασα και full price. Μάλιστα, στην περίπτωση του Detroit η έκδοση που έδωσε το Plus ήταν καλύτερη από αυτήν που αγόρασα με 60 ευρώ.

Έχει βάση ο συλλογισμός μου; Αν το εξετάσεις έχοντας υπόψη σου το γεγονός ότι είμαι ένας τύπος που θέλει να κάνει οικονομία, που προσπαθεί να μην κάνει περιττά έξοδα και λοιπά, ναι. Στη βάση  της λογικής του gaming, όχι. Διότι μπορώ να γκρινιάζω όσο θέλω, αλλά τα έχουμε ξαναπεί, με καμία συνδρομή δεν είναι δικό σου το παιχνίδι, ενώ αν δεν σταματήσεις να την πληρώνεις εσύ, είσαι σε άμεσο κίνδυνο να ξυπνήσει η Χ εταιρεία και να πει, «Ώπα λεβέντες, δεν με συμφέρει πια, διακόπτω το Xbox Game Pass» (τυχαίο παράδειγμα) και μένεις εσύ με τη γλύκα. Εξάλλου είναι σαφές ότι μάλλον δύσκολα προβλέπεις πότε θα μπει κάπου το οποιοδήποτε παιχνίδι (πλην ίσως αποκλειστικών τίτλων MS και Sony και φυσικά στην περίπτωση της ΕΑ Access, ή κάποιων εταιρειών που η εμφάνιση των τίτλων τους στο Pass ακολουθεί σαφές μοτίβο), ενώ οι τίτλοι φεύγουν με μικρό διάστημα προειδοποίησης από την υπηρεσία και μπορείς να μείνεις άνετα ξεκρέμαστος.

Και δεν μας λες ρε φίλε, έκατσες να γράψεις ολόκληρο κείμενο για να μας πεις ότι εσύ ο ίδιος είσαι βλαξ που γκρινιάζεις; Βασικά ναι, αυτό ακριβώς έκανα, αλλά με λίγη υστεροβουλία: έχω βαρεθεί την γκρίνια στο Internet για τους τίτλους του Live, του Plus, του Xbox Game Pass και της τσιγκολελέτας. Φιλαράκο, σου αρέσει η υπηρεσία; Κράτα την. Δεν σου αρέσει; Κόψ’ την. Μη μας ζαλίζεις.

ΥΓ1: Θα ήθελα πραγματικά σήμερα να γράψω μία στήλη εκτός θέματος και να μπω στην «αθλητική» επικαιρότητα. Αλλά τέτοια που είναι η ελληνική πραγματικότητα, ούτε το φτύσιμο και την απαξίωσή μας δεν αξίζει.

ΥΓ2: Ένα gameάδικο αντίο και από εδώ στον Kobe Bryant, το θεό του μπάσκετ που χάσαμε τόσο άδοξα. Δεν μπορώ καν να μετρήσω τις ώρες που έπαιζα NBA Live στο τέλος του περασμένου αιώνα και στις αρχές αυτού κοπανώντας συνέχεια και επίμονα τρίποντα με τον Kobe.

Rest in Power Kobe. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
12 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • joehok
    • Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει ο τρόπος αλλα το adventure αυτό έκανε μπαμ ότι θα μπει σε pass k σύντομα... έχω κάνει προσωπική λίστα με προβλέψεις και έχω πέσει σε όλα μέσα πάνω κάτω.....αν δεν το παίξεις επιτόπου περίμενε pass και φυσικά αν το θες και κανονικά πάρτο ψηφιακά ή ριτειλ μετά κάνα χρόνο σε 80% έκπτωση αντί για 20% έκπτωση.

      • Blackstorm
      • Μα το έχω πάρει, το λέω και μέσα. (sorry κατά λάθος πάτησα το downvote)

        • Talk Show Host
        • Τον έκανα εγώ upvote. Είναι κάπως.πολύπλοκο θέμα είναι η αλήθεια, μιας και δεν μπορείς να ξέρεις ποια παιχνίδια θα γίνουν διαθέσιμα. Μπορεί να είναι από το πιο ασημο indie μέχρι το GTA V.

        • joehok
        • Nai cool μετά την πρώτη πρόταση ουσιαστικά λέω το γενικό σκεπτικό...δλδ πως να αντιδραμε σε μελλοντικα παιχνίδια που είμαστε ντεμί και περιμένουμε εκτπτωση....(κατάλαβα ότι την πάτησες )

    • mrpangpap
    • Σαύρα στο υγ.2 έχω να πω ενα μεγαλο αντιο στον παικταρα που δεν μπορουσα να μαθω το στυλακι του και να αφησω τη μπαλα στο μεγιστο σημειο και να μπει μεσα στα 2k. Κατα τα αλλα οταν εγραψες για Detroit μιλησες μέσα στην καρδια μου και εμπηξες ένα μαχαιρι και το γυρισες κιολας. (δλδ και Heavy Rain μαζί με το Detroit, μου επεσε πολυ βαρυ)

    • Geovra
    • Πρόσφατο παράδειγμα για μένα δεν είχα παιξει το uncharted 3...παραγγέλνω από εξωτερικό μόνο το 3 που ήθελα σε χώμα τιμή...επόμενη μέρα στο plus...oh well shit again

    • paulgouv
    • Πιο πρόσφατο δικό μου παράδειγμα το Bioshock Collection που πήρα τον Αύγουστο στα 8.99€ και το δίνουν Φεβρουάριο.Είμαι στο Burial At Sea λίγο πριν το φινάλε και πραγματικά έχω συγκλονιστεί από την μοναδική εμπειρία που μου έχει προσφέρει η τριλογία που προσπέρναγα τόσα χρόνια ο χαζός :p Έχω δει καμια δεκαριά παιχνίδια της ''βιβλιοθήκης'' μου να προστίθενται στην ετήσια συνδρομή που δίνω για το online.Εφόσον πέρασα καλά παίζοντας τα παιχνίδια που αγόρασα , δεν σκέφτομαι καθόλου γιατί δεν περίμενα να εξοικονομήσω χρήματα.Απλά χαίρομαι που θα έχουν και άλλοι την δυνατότητα να τα απολαύσουν!!!

    • vonzuchter
    • Μαγκες ζουμε εποχη που αλλαζουν πολλα πραγματα... και εμεις οι παλιοι αλλαζουμε επισης. Παιζω απο τα mid 80s και συλλεγω παιχνιδια απο αρχες δεκαετιας 90. Πλεον δεν μπορω να συλλεξω αλλο , στη πορεια του χρονου ειδα οτι δεν εχει νοημα. Απλα τα κοιτας... πηγα 40 εκανα οικογενεια δεν βρισκω πλεον ικανοποιηση. Οποτε μετα απο 35 χρονια γυρισα τη πλατη στη φυσικη μορφη (δισκακια κτλπ) και οταν αγοραζω , συνηθως ειναι ψηφιακα. Επομενο σταδιο ηταν να αποδεχτω τις 'συνδρομες' και το νεο φαινομενο που εχει τη μορφη του Xbox Game Pass. Μαγκες το προιον ειναι κορυφαιο... Δινω πλεον 12.99 το μηνα για συνδυασμο Game pass και Gold μαζι. Τα παιχνιδια αμετρητα. Και καλα γκεημς απλα αργουν να μπουν. Ειλικρινα πλεον δεν βρικω λογο να αγορασω παιχνιδια. Εκτος αν βγει κατι φοβερο που θα μου αρεσει πολυ και θελω να μου 'ανηκει' ισως τοτε αγορασω και παλι μαλλον θα το παρω σε ψηφιακη μορφη. Τι να πω. Για μενα δεν υπαρχει γυρισμος. Το μελλον ειναι η φαση Game Pass. Σιγουρα υπαρχει ενα ρισκο σε ολα αυτα... Φανταστειτε πχ ξαφνικα για τον Α ή Β λογο να χρεωκοπησει η εταιρια που εχει το Steam και να κλεισει η πλατφορμα. Μερικοι απο εμας εχουμε τεραστιες συλλογες εκει και παιχνιδια που λατρευουμε. Λεμε τωρα ενα υποθετικο σεναριο.. Τι να πω.

*