Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δεινή Σαύρα: Το δεκαήμερο του μη gaming

*
Η Δεινή Σαύρα είναι πλέον Χιώτισσα. Αυτό αποτελεί πλέον και αδιαμφισβήτητο γεγονός, αλλά και ήταν η πρόταση με την οποία σας αποχαιρέτησα πριν τις διακοπές του Αυγούστου. Όπως υποσχεθήκαμε, όμως, παραμένει στις επάλξεις και αυτήν τη φορά θα ασχοληθούμε, με ένα ευχάριστο πείραμα στο οποίο υπέβαλλα τον εαυτό μου, με τη θέληση μου, τις πρώτες δέκα μέρες του Σεπτεμβρίου.

Όπως θα θυμάστε ίσως κάποιοι, η Σαύρα είναι κομματάκι εθισμένη στα achievements, ευτυχώς όχι στα trophies, κάτι που μου επιτρέπει στο PS4 να μην παίζω σαν junkie αλλά σαν άνθρωπος. Όμως αυτός ο εθισμός και το κόλλημά μου με διάφορους στόχους που ο ίδιος βάζω στον εαυτό μου, μέσω της σελίδας trueachievements.com, με έχει κάνει, από τότε που έκανα το δυναμικό come back μου στα games, αρχικά το 2014 με 2015, με τη γέννηση της Μαρκέλλας και την έλευσή μου στο Enternity, τρέχω με ελάχιστες αποκλίσεις σερί όπου κάνω κάθε μέρα έστω ένα achievement. Κάποια μικρής σημασίας γεγονότα, όπως το ότι πήγα να πεθάνω και έμεινα 15 μέρες στο νοσοκομείο, ότι γεννήθηκε η δεύτερή μου κόρη, το δημοψήφισμα του 2015 και άλλα τέτοια ασήμαντα μού έσπασαν τα σερι μου και με έχουν με ρεκόρ μόλις 334 μέρες. Φέτος, πάλι, ενώ ήμουν έτοιμος να σπάσω το ρεκόρ, ένα λάθος στο σύστημα του εν λόγω site, με έκανε να το χάσω στις 295, αλλά ταυτόχρονα μου επέτρεψε να κάνω το πείραμα, που ομολογώ με βόλεψε πολύ.


Το να πρέπει να κάνεις κάθε μέρα ένα achievement προϋποθέτει να έχεις μια συσκευή για να το κάνεις. Σε διάφορες φάσεις ταξιδιών έχουν επιστρατευτεί από Windows Phones, PC και laptops, έως παιχνίδια iOS που υποστήριζαν achievements και το κορυφαίο γέλιο, όπου κάποια φάση είχα μετατρέψει το Xbox σε φορητή κονσόλα με τα πήγαινε-έλα. Τώρα όμως, στο ταξίδι που θα ερχόμουν δέκα μέρες Αθήνα αρχές Σεπτέμβρη, ήμουν ελεύθερος να μην καταφύγω σε καμία αλχημεία. Και να ζήσω, δέκα μέρες, ΕΝΤΕΛΩΣ χωρίς videogames, μιας και τα παιχνιδάκια σε κινητό δεν τα προσμετρώ παρά μόνο για δημιουργική απασχόληση στο «θρόνο» και το iPad μού το έχουν πάρει οι κόρες μου για Netflix. Αν δε βάλετε στην εξίσωση ότι επιστρέφοντας για δέκα μέρες στο σπίτι στην Αθήνα δεν είχα ούτε σταθερό τηλέφωνο και άρα σύνδεση στο internet, επιστρέφουμε σε ρομαντικές εποχές, αν και το mobile internet σε επαγγελματικό πλαίσιο την έκανε τη δουλειά του. Στο μεταξύ τηλεόραση στα συμβατικά κανάλια δεν βλέπω έτσι και αλλιώς, πόσο μάλλον μέσω web.

Τι έκανα λοιπόν δέκα μέρες; Διάβασα ένα βιβλίο σε λιγότερο από πέντε μέρες, μαζί και το ταξίδι με το πλοίο. Πέρα από το ότι ήταν το πρώτο ολόκληρο βιβλίο μετά τη γέννηση των κοριτσιών μου, μου άνοιξε την όρεξη και έχω ανοίξει ήδη και δεύτερο. Σας μιλάει άνθρωπος που πριν γεννηθούν τα καμάρια μου είχα τα 20+ βιβλία το χρόνο για πλάκα, ενώ τώρα με τα κορίτσια όλος ο ελεύθερος χρόνος πάει σε games και Netflix. Βλέπετε, το μόνο προπύργιο που δεν μου έχει ρίξει η τεχνολογία είναι το χάρτινο βιβλίο. Εκεί επιμένω. Μια άλλη ασχολία ήταν ότι οργάνωνα προς μεταφορά, διότι φυσικά και δεν τα είχα πάρει όλα, τα videogames της συλλογής μου, ειδικά τα παλιά. Μάλιστα, έβγαλα προς τα έξω το Wii μήπως ασχοληθούμε με τα κορίτσια και ξορκίσω το δαίμονα με την Nintendo και το πώς νιώθω αφού την υπηρέτησα ως εργαζόμενος για 3 χρόνια.

Θα ήθελα να βάλω και ένα politically correct «έπαιξα με τα παιδιά μου παραπάνω», αλλά αυτό το κάνω ήδη σε μεγάλο βαθμό, οπότε δεν άλλαξε κάτι. Αφήστε που τελευταία δεν με παίζουν όταν φτιάχνουν τις πριγκίπισσες, μόνο στο κομμωτήριο, τα αυτοκινητάκια και το τραμ.

Μου έλειψαν τα videogames; Η απάντηση είναι ένα ξερό «ναι». Πόσο μάλλον όσο έβλεπα παλιά games που είχα αγαπήσει, εμπειρίες ζωής όπως -και ας με κράξετε- το Wii Fit, που είναι παιδί μου, μιας και εγώ το λανσάρισα στην ελληνική αγορά με ατελείωτες παρουσιάσεις, ταξίδια και άλλα πολλά που θέλουμε μέρες να περιγράψουμε. Μου έλειψε λίγο το κυνήγι των achievements, αποφάσισα ότι το επόμενο παιχνίδι (έχει γίνει ήδη install) που θα παίξω είναι το Spider-man και κατάλαβα πολύ καλά ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Διότι άριστα τα βιβλία, καλά τα σίριαλ, συμπαθές το χάζεμα στα «σόσια», αλλά σαν το gaming δεν έχει και μου είναι πια υπεραπαραίτητη η μία –τουλάχιστον- ώρα την ημέρα. Σαν χάπι ένα πράμα. Τι μεσήλικας είμαι άνευ χαπιών;

Ένας μεσήλικας αμετανόητος σαρανταπεντάρης gamer. Καλή σεζόν να έχουμε. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Connie GR
    • "Διότι άριστα τα βιβλία, καλά τα σίριαλ, συμπαθές το χάζεμα στα «σόσια», αλλά σαν το gaming δεν έχει και μου είναι πια υπεραπαραίτητη η μία –τουλάχιστον- ώρα την ημέρα".

      Πόσο, μα πόσο αλήθεια.

      Καλή σεζόν αγαπητέ!

    • paulgouv
    • '' δημιουργική απασχόληση στο «θρόνο» ''
      Ah, I see you're a man of culture as well :p

      Καλή σεζόν και καλό web-slinging με Spidey!!!

*