Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δεινή Σαύρα: Το καλό πράγμα αργεί να γίνει

*
Ο Δημήτρης Βασιλάκης καταγράφει στο νέο κείμενο της στήλης «Δεινή Σαύρα» για την εμπειρία από παιχνίδια που δοκιμάζει μετά την κυκλοφορία τους.

Είναι πολλές φορές και πάγια τακτική μου, αλλά και αποτέλεσμα της «γεμάτης» ζωής μου να παίζω τους τίτλους, μετά, αρκετά μετά ή και πάρα πολύ μετά από την κυκλοφορία τους. Ομολογώ ότι στην τρέχουσα πραγματικότητα των μισοτελειωμένων τίτλων με τις φουσκωμένες τιμές, του Xbox Game Pass και των συνεχών digital εκπτώσεων, δεν το έχω μετανιώσει σχεδόν ποτέ.


Όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με ακόμα πιο «παράξενη» περίπτωση. Γιατί το Assassin’s Creed Origins δεν το έπαιξα απλώς αργά, το έπαιξα και εκτός σειράς. Καιρό έχω να σας πρήξω λοιπόν, οπότε πάμε. Παίζοντας λοιπόν το Origins μετά το Odyssey αρχικά βαριόμουν. Πολύ μάλιστα. Αλλά επειδή τα Asssasin’s Creed  είναι η σειρά που έχω την περισσότερη υπομονή και δίνω πολύ συχνά και δεύτερη και τρίτη και τέταρτη ευκαιρία και κάποιοι φίλοι επέμεναν, του έδωσα την ευκαιρία και δεν το μετάνιωσα. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι, που όμως, σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση, δεν είναι το -στην καλύτερη περίπτωση- μέτριο, σενάριό του.

Το Origins είναι μια σπάνια περίπτωση παιχνιδιού που γίνεται καλύτερο όταν απελευθερωθεί από το main story του το οποίο, ειλικρινώς αναρωτιέμαι ποιος το ενέκρινε, αλλά Ubisoft θα μου πείτε. Είναι πραγματικά κρίμα το παιχνίδι να έχει έναν ΤΟΣΟ συμπαθή πρωταγωνιστή και να μην τον εκμεταλλεύεται, για να μην πω και για άλλες επιλογές που με έκαναν να αναρωτιέμαι τι στην οργή σκέφτονταν. Μάλιστα κάποιες εξ αυτών ήταν τόσο προφανώς άκυρες, που ουσιαστικά αυτοαναιρήθηκαν από τίτλο που ακολούθησε χρονικά στον πραγματικό χρόνο, αλλά στον χρόνο παιχνιδιού προηγήθηκε. Τέλος πάντων αρκετά με τη γκρίνια. Να πούμε τα καλά, μην πω και τα πολύ καλά του τίτλου.

Ο ήρωας είναι συμπαθής. Προσοχή, όταν λέμε συμπαθής, πάρτε το κυριολεκτικά. Τον πονάς τον ήρωα, δένεσαι μαζί του, επειδή πονάει, υποφέρει. Θέλει να εκδικηθεί και το ξέρει ότι στην πορεία χάνει την ανθρωπιά του, χωρίς να του αρέσει αυτό. Και τελικά όταν «απελευθερώνεται», χαράζει μια άλλη πορεία και το παιχνίδι γίνεται καλύτερο, πολύ καλύτερο. Ομολογώ ότι τέτοιο δέσιμο με χαρακτήρα της σειράς, που να είναι συμπαθής και να μην είναι απαραίτητα ηρωικά συμπαθής, είχα να νιώσω από τον Altair και μιλάτε σε άνθρωπο που λάτρεψε και τον Altair και την Kassandra. Και φυσικά λατρεύω τον Bayek του season pass.

Άλλο ένα συγκλονιστικό που έχει το Origins είναι ότι το περιεχόμενο του season pass του, παίζει πάρα πολύ σοβαρά να είναι καλύτερο από το κεντρικό παιχνίδι. Η ήδη υπέροχη Αίγυπτος, πραγματικά πανέμορφη, του κεντρικού τίτλου απογειώνεται και στα δύο expansion και δικαιώνει όλους τους φίλους που επέμεναν να τα ζήσω. Μου αρέσει πάρα μα πάρα πολύ να σε κρατάει το παιχνίδι και να μη θες να το κλείσεις, το είχα πάθει με το Odyssey και τώρα με το Origins, οπότε επαναλαμβάνω, ο τίτλος δικαιώνει την υπομονή.

Θα μου πείτε τώρα, ρε φίλε στήλη γράφεις, η retrospective review; Βασικά και τα δύο, μιας και αυτό καλύπτει τον λίγο χρόνο που έχω για gaming, οπότε αυτό θα σας πω. Και πραγματικά όταν περνάω καλά, θέλω να το μοιραστώ για να μπορέσουν να το ζήσουν και άλλοι. Και το Origins είναι μια τέτοια περίπτωση. Όσοι δεν το έχετε παίξει τολμήστε το, ειδικά πλέον που θα το βρείτε φτηνά. Αξίζει. Με τα όποια ελαττώματά του.

Εκτός θέματος: Σε άλλα νέα, θα ξεφύγω λίγο για να σας μεταφέρω τι μου είπε η γιατρός μου για τα εμβόλια, όχι επειδή είχα αμφιβολία, αλλά επειδή μου άρεσε η ατάκα και θέλω να τη μεταφέρω. Το καλύτερο εμβόλιο είναι αυτό που θα κάνεις πιο γρήγορα. Καλησπέρα σας και καλή ανοσία.

Υγιαίνετε. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*