Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δεινή Σαύρα: Το παραμιλητό ενός κουρασμένου

*
Γενικά αυτόν καιρό έχουμε και πολύ busy schedule. Πέρα από την κλασική εποχή «τώρα κυκλοφορούν όλα» της βιομηχανίας έχουμε και άλλα στη μέση που έρχονται να απασχολήσουν τη δόλια καθημερινότητά μας, η οποία δεν είναι ακριβώς χαλαρή. Κάποια στιγμή θυμίστε μου να γράψω μία πραγματεία με τίτλο «Πώς να παίξετε με φουλ δουλειά, γυναίκα δύο παιδιά». Πάμε παρακάτω όμως γιατί θα ξημερώσουμε και ήδη η στήλη γράφεται αργά το βράδυ. Που λέτε λοιπόν έχουμε και νέα ήθη και έθιμα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, μιας και από πέρσι μπήκαμε στο χορό του Black Friday, που ο Ελληνάρας έχει αποφασίσει να τη βγάζει Μαύρη Παρασκευή, έναν όρο που κανένα νόημα δεν έχει στη γλώσσα μας. Δεν θα επεκταθώ πολύ, διότι και πέρσι έγραψα για το φαινόμενο που ήρθε και στα μέρη μας, απλά θέλω να δώσω μερικές συμβουλές για να μην πάτε να την πατήσετε από τους «επιτήδειους» και εξυπνάκηδες της ελληνικής αγοράς.

Πρώτον και κύριον, ενημερωθείτε με την εγκυρότητα του Enternity. Η δουλειά που κάνει ο Παύλος και τα παιδιά είναι ασύλληπτη και μπορείτε να βρείτε τα πάντα μαζεμένα. Δεύτερον, μη βιαστείτε και περιμένετε. Στην Ελλάδα, ως συνήθως, κάναμε τη μέρα τριήμερο, μην τσιμπήσετε και πάτε για τις κανονικές προσφορές. Υπάρχουν κάνα δυο στη χώρα μας που το έχουν πιάσει σωστά το νόημα. Τρίτον και τελευταίο, να εμπιστεύεστε αυτόν που φροντίζει να έχει σχετικά καλές τιμές όλον το χρόνο, όχι μόνο μια φορά το χρόνο κι αυτή σκάρτη. Και αφού εμίλησε ο Γέρων Δημήτριος, πάμε παρακάτω.


Όπως καταλαβαίνετε, όσο να είναι, ο κύκλος μου αποτελείται κυρίως από άτομα άνω των 30 ετών, παρά το γεγονός ότι έχω περισσότερους εικοσάρηδες παρά πενηντάρηδες φίλους (gamer πάντα νέοι). Αρκετοί από αυτούς λοιπόν με ρώτησαν, βάσει της γνωστής εξειδίκευσής μου στο είδος, αν άξιζε τον κόπο να αγοράσουν το GT Sport (εν όψει Black Friday, νομίζω το βρίσκετε 30 ευρώ στο PlayStation Store). Η απάντηση μου είναι πάντα ίδια: ναι είναι ένα πολύ αξιόλογο παιχνίδι, αλλά πάρ’ το μόνο αν σου αρέσει το online, αλλιώς δεν έχεις τι να κάνεις και δεν μπορείς και εύκολα να δημιουργήσεις τον χρόνο που χρειάζεται το online. Γιατί σε κάποια φάση το να παίξεις online στο GT Sport θυμίζει και λίγο κάτι μεταξύ raid σε ΜΜΟ και ραντεβού. Πρέπει να είσαι εκεί κάποια συγκεκριμένη ώρα.

Απαντώντας λοιπόν αυτό, σχεδόν όλοι οι φίλοι και μιλάω για τουλάχιστον 6 άτομα, μου απάντησαν το ίδιο πράγμα: «Αστο λοιπόν, προτιμώ κι εγώ (με ξέρουν εμένα) το single player». Μια ολόκληρη σχεδόν γενιά, η δική μας γενιά, οι 30+ επιδεικνύει σαφή προτίμηση στο single player. Οι εταιρείες όμως δεν ακούν, όπως δείχνουν τα πράγματα και μας αφήνουν όλους μας τους δεινόσαυρους να βράζουμε στο ζουμί μας, δίνοντας τα πάντα στο multiplayer, από ό,τι φαίνεται, χαϊδεύοντας τα αυτιά των μικρότερων και σύμφωνα με τις έρευνες πιο «ενεργών» οικονομικά από εμάς. Τώρα από πού συνάγεται αυτό θα σας γελάσω, αλλά δεν είμαι ούτε επιχειρηματίας ούτε εταιρεία. Το γεγονός που ξέρω εγώ είναι ότι κατά συντριπτικά ποσοστά της τάξης του 70%-80% η γενιά μας προτιμάει το single player.

Καλά τα «προτιμάω» βέβαια, αλλά άντε να καταφέρω να βρω χρόνο να τα παίξω. Έχω να σταυρώσω παιχνίδι με «υπόθεση» που να μην είναι racing, αθλητικό ή puzzle κάνα εξάμηνο. Για να δούμε τι χρόνο θα βρούμε. Αλλά, όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, μυαλό δεν βάζουμε, ήδη έχουμε ξεκινήσει τα ψώνια του Black Friday… (από online πηγές, όχι από εδώ ακόμα).

Και εδώ έχουμε να κάνουμε με του Μπογιατζή τον κόπανο που λέγαμε.

Υγιαίνετε. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
7 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • nkav64
    • Να πω την αλήθεια, οι εκπτώσεις που βλέπω για τη Black Friday (τι να κάνουμε είμαστε λαός που μας αρέσουν τα ξενόφερτα), δεν είναι καλύτερες από αυτές που μπορεί να βρει κάποιος σε συγεκριμένες χρονικές περιόδους του έτους.

    • Efkar
    • αυτή η πραματεία «Πώς να παίξετε με φουλ δουλειά, γυναίκα δύο παιδιά» να ξέρεις με ενδιαφέρει πάρα πολύ. Δεν έχω οικογένεια (ακόμα) αλλά πρέπει να είμαι προετοιμασμένος. Κατα τα άλλα εγώ περιμένω τα steam sales.

    • Savatage80
    • Περιμένω και εγώ με αγωνία το άρθρο για το παιχνίδι σε συνδυασμό με την οικογένεια και την δουλειά στο φουλ. Σχετικά τώρα με τον θεσμό του BF θα συμφωνήσω ότι φέτος το έχουμε ξεχειλώσει τελείως κάνοντας την BF βδομάδα ολόκληρη και με προσφορές που έχουν να προσφέρουν σε κάποιους κωδικούς ευκαιρίες αλλά επί συνόλου χάνονται μέσα στον χαμό. Θεωρώ και εγώ ότι λίγη υπομονή δεν βλάπτει και ότι λογικά ανήμερα της BF :) θα έχουμε και τα βαριά χαρτιά στο τραπέζι! Απλά θέλει ψάξιμο και τύχη με τον χαμό που θα γίνει...

    • nkav64
    • @Efkar, @Savatage80 όταν τα παιδιά είναι μωρά ακόμα, στριμώχνεις το παιχνίδι σου, αν το επιτρέπουν οι ώρες, όταν αυτά κοιμούνται. Όταν μεγαλώσουν, απλά κόβεις ώρες από τον ύπνο σου υπερ gaming.

    • mikechr
    • @Blackstorm. Την ιδια ημερα που ποσταρες αυτο το αρθρο, το PS EU Blog (καθως και το Enternity) ενημερωνει για το επερχομενο update του Δεκεμβριου που πλεον θα υπαρχει και single player περιεχομενο. Ελπιζω αυτοι οι φιλοι/γνωστοι σου να διαβασαν τα αρθρα και να αγορασαν το παιχνιδι στην πολυ καλη τιμη των 30 ευρω.

*