Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η νέα ανατολή του DS

*
Η τεχνολογία αποτελεί μέρος της ζωής μας. Οπότε, και αυτή, κύκλους κάνει. Ειδικά όταν πρόκειται  για μια άκρως επιτυχημένη συνταγή. Στο πλαίσιο αυτό, κυριολεκτικά από το πουθενά, δίχως να έχει προηγηθεί η παραμικρή ένδειξη, πριν λίγες μέρες ξυπνήσαμε διαβάζοντας για την ανακοίνωση του New Nintendo 2DS LL/XL. Το μόνο που του λείπει σε σχέση με το μεγάλο αδερφό είναι το adaptive 3D, συν ότι κοστίζει μερικές δεκάδες ευρώ φθηνότερα. Η επιστροφή στην αναδιπλούμενη οθόνη ήταν επιβεβλημένη κίνηση, κυρίως λόγω μεγέθους αλλά και για την καλύτερη προστασία των οθονών της κονσόλας.

Η τιμή σίγουρα αποτελεί τεράστιο δέλεαρ. Παρόλα αυτά, το πιο σημαντικό όπλο του New 2DS είναι η τεράστια γκάμα διαθέσιμων τίτλων. Λόγω του ευλογημένου backwards compatibility, ξεκινάνε από τους τίτλους του θρυλικού DS, συνεχίζουν με ό,τι έχει κυκλοφορήσει για το 3DS (συμπεριλαμβανομένων όσων λίγων έτρεχαν αποκλειστικά στο New 3DS), συν ότι κυκλοφορήσει στο μέλλον. Η γκάμα καλύπτει όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις. Ξεκινάει από παιχνίδια Mario, Pokémon, Castlevania, Call of Duty, εξαιρετικά visual novels και JRPG και καταλήγει σε διδακτικούς τίτλους που ακονίζουν το μυαλό και αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες.




Όσο για το 3D, ποιός το χρειάζεται πραγματικά; Όχι ότι θέλουμε να κολλήσουμε την ετικέτα της αποτυχίας στην εν λόγω τεχνολογία, αλλά, για εμάς, παραμένει μια περιττή πολυτέλεια. Περιττή, μιας και πέρα από το κομμάτι της αισθητικής, δεν προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό στον τομέα του gameplay. Ακόμα και το adaptive 3D δεν έπιασε. Ο λόγος που ο κόσμος συνεχίζει να αγοράζει κονσόλες της Nintendo, ακόμα και αν καμια φορά αναγκάζεται να πληρώσει παραπάνω από όσα χρειάζεται, δεν είναι η τρισδιάστατη απεικόνιση, αλλά η ανάγκη να μη χάσει την επαφή με τα παιχνίδια της ιαπωνικής εταιρείας και της συγκεκριμένης πλατφόρμας γενικότερα.

Αυτό που, για την ώρα τουλάχιστο, πάει περίπατο, με τη «βόμβα» που έριξε η Nintendo στην αγορά, είναι η εννοποίηση των συστημάτων σε μια πλατφόρμα. Από τη μια το Switch μόλις κάνει τα πρώτα του βήματα και κανεις δεν μπορεί να προδιαγράψει το μέλλον, από την άλλη, ούτε και ο πιο τρελός επενδυτής δεν θα σκεφτόταν την κατάργηση της σειράς των φορητών, για χάρη ενός υβριδικού μηχανήματος. Οι πιθανοί μελλοντικοί αγοραστές φορητών κονσολών, παραμένουν ένα αξιοσέβαστο πλήθος. Όταν μάλιστα παίζεις μόνος σου μπάλα στην αγορά, δεν έχεις το άγχος του τεχνολογικού ανταγωνισμού, συν ότι με παρόμοιες κινήσεις, ουσιαστικά προσφέρεις τα ίδια σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Γιατί όχι, είναι ένας ακόμα τρόπος να φωνάξει η Nintendo ότι το Switch δεν είναι κυρίως μια φορητοί κονσόλα, όπως διάφοροι προσπαθούν να την παρουσιάσουν, αλλά ένα οικιακό σύστημα με ολοκληρωμένες δυνατότητες για "play anywhere, anytime".



Για όσους επιθυμούν φορητή κονσόλα, η λύση υπάρχει. Το DS επέστρεψε, πιο ισχυρό από ποτέ. Η ολική επαναφορά του φορητού με τις περισσότερες πωλήσεις, μόνο οφέλη έχει να προσφέρει στον κόσμο του gaming. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • nkav64
    • Τη στιγμή που υπάρχουν ακόμα δεκάδες χιλιάδες κάτοχοι των αρχικών εκδόσεων του 3DS λίγο δύσκολο @DrManolo. Από την άλλη αν δεν το χρησιμοποιείς ως εταιρεία, τι το βάζεις;

    • TechPriestXS
    • Το 2dsxl είναι η "εισαγωγική" - φθηνή και αν θέλετε child friendly πρόταση της Nintendo για τον κόσμο της. Προς το παρόν (το τονίζω) δεν απειλείται ούτε απειλεί το switch. Όταν ακούσουμε όμως τις πρώτες φήμες για switch "mini" αυτό θα σημάνει και το τέλος της σειράς DS.

    • DrManolo
    • Μακάρι να έχουν γιατί εκτός από τα platform ο έλεγχος της κάμερας είναι απαραίτητος. Δεν νομίζω να έρθουν ποτέ σε σύγκρουση τα δυο μηχανήματα πάντως. Απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό και έχουν πολύ λίγους ίδιους τίτλους. Το τέλος της σειράς DS θα είναι το επόμενο handheld, όπως έγινε και με το gameboy. Ή η Nintendo θα μας τρελάνει και θα βγάλει home console και για handheld θα έχουμε το switch lolol

*