Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ιστορίες του καναπέ: Cowboys, superheroes & robots

*
O Παναγιώτης Πετρόπουλος γράφει αυτήν την εβδομάδα για τα Concrete Cowboy, Thunder Force και Love, Death & Robots στο νέο κείμενο της στήλης «Ιστορίες του καναπέ».

Στις 16 Απριλίου έφυγε από τη ζωή η Helen McCrory σε ηλικία 52 ετών. Η Helen ήταν μεταξύ των πρωταγωνιστών της σειράς Peaky Blinders, παίζοντας βασικό ρόλο στο show στους πρώτους 5 κύκλους επεισοδίων του. Υποδύθηκε επίσης τη Narcissa Malfoy στις τρεις τελευταίες ταινίες Harry Potter, την Clair Dowal MP στο Skyfall  και την Cherie Blair στο The Queen του 2006 και το The Special Relationship του 2010. Το 1995 απέσπασε το Richard Burton Award for Most Promising Newcomer με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη θεατρική παράσταση Macbeth στο Shakespeare’s Globe.


Στο western drama Concrete Cowboy ο Idris Elba (Beasts of No Nation, Mandela: Long Walk to Freedom) υποδύεται τον πατέρα του Caleb McLaughlin (Stranger Things) και μέλος του Fletcher Street Urban Riding Club. Πατέρας και γιος αναγκάζονται να συμβιώσουν όταν ο μικρός μπαίνει στη φάση της προσωπικής του επανάστασης φέρνοντας τη μητέρα του στα όριά της. Όταν τον αφήσει μόνο με τον πατέρα του θα έρθει αντιμέτωπος με το δίλημμα μεταξύ του να ακολουθήσει το country lifestyle του και του να βοηθήσει έναν παιδικό του φίλο στην πώληση ναρκωτικών. Το έργο βασίζεται στο μυθιστόρημα Ghetto Cowboy του Greg Neri και περιλαμβάνει πραγματικά μέλη του Fletcher Street Urban Riding Club, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό από αστικούς cowboys στη Philadelphia που προσπαθούν να προωθήσουν την ιππευτική τέχνη στη νεολαία. Η ταινία προσφέρει όμορφη παρουσίαση μιας υποκουλτούρας που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στα πρόθυρα της εξαφάνισης με πολύ δυνατές ερμηνείες και έναν προβληματισμένο νεαρό που εισέρχεται σε μια κοινότητα που θα του αλλάξει τη ζωή για πάντα.



Η σαχλαμάρα του μήνα ακούει στο όνομα Thunder Force. Η βραβευμένη με Όσκαρ Octavia Spencer (The Help, The Shape of Water) είναι μια επιστήμονας που καταφέρνει να αναπτύξει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να δώσει σούπερ δυνάμεις σε οποιονδήποτε άνθρωπο. Τότε η Melissa McCarthy (Mullins, Spy) θα αποκτήσει κατά λάθος τις δικές της σούπερ ικανότητες και έτσι δημιουργείται το πρώτο δίδυμο σούπερ ηρώων. Οι δύο γυναίκες θα γίνουν γρήγορα διάσημες ως σωτήρες μπλέκοντας σε ένα σωρό περιπέτειες μιας ταινίας που αποτυγχάνει να είναι αστεία και που θάβει οποιοδήποτε υποκριτικό ταλέντο του πρωταγωνιστικού της διδύμου. Ο Ben Falcone είναι ο σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος της παραγωγής και μας αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι όντως είναι δύσκολο να γραφτεί μια καλή ταινία με superheroes.



Στις 14 Μαΐου θα επιστρέψει η σειρά Love, Death & Robots. Το animated anthology show του Netflix έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το Μάρτιο του 2019 με 18 επεισόδια και έγινε γρήγορα ένα cult classic με αποτέλεσμα την ανανέωσή του για δύο ακόμα κύκλους. Ο τρίτος κύκλος του αναμένεται μέσα στο 2022.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*