Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ιστορίες του καναπέ: La Casa De Papel και Φιλαράκια για πάντα

*
Τι παίζει αυτήν την εβδομάδα στην ειδησεογραφία για τις σειρές; Ο Παναγιώτης Πετρόπουλος προτείνει, μέσω της στήλης «Ιστορίες του καναπέ».

Το Netflix αποφάσισε να χωρίσει σε δύο μέρη τον τελευταίο κύκλο του Money Heist (το La Casa De Papel για εμάς που είμαστε και ισπανόφιλοι δίχως να ξέρουμε λέξη) επιμηκύνοντας την αγωνία και αναζωογονώντας το γνωστό ρητό για το μεδούλι. Για να μην παρεξηγούμαστε, δε χωρά αμφιβολία πως επρόκειτο για ένα πολύ δυνατό show… μέχρι και πριν από την πρεμιέρα του τρίτου κύκλου. Για όσους πάντως το έχασαν, η σειρά επιστρέφει με τα μισά επεισόδια στις 3 Σεπτεμβρίου και με τα άλλα μισά στις 3 Δεκεμβρίου.




Παρόλα αυτά μένουμε ακόμα με το πληκτρολόγιο στο χέρι όσον αφορά στο Stranger Things και το πότε θα επιστρέψει (είχαμε ένα μυστήριο teaser όμως, δόξα τω Θεό). Στην προκειμένη, ακόμα και για το Sex Education να μαθαίναμε κάτι χρήσιμο θα ήταν προφανώς καλύτερα (αν και είναι σχεδόν βέβαιη η επιστροφή του πριν το τέλος του 2021). Φαίνεται τουλάχιστον πως μέσα στο καλοκαίρι θα ανακοινωθεί και η πρεμιέρα της τελευταίας σεζόν του Peaky Blinders (που θα ολοκληρωθεί πιθανότατα με ταινία αμέσως μετά), τα γυρίσματα του οποίου ολοκληρώθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα.



Στις 21 Μαΐου έκανε πρεμιέρα το Army of the Dead του Zack Snyder στο Netflix. Αυτή είναι η πρώτη του ταινία μετά το Justice League (ήταν και producer του Wonder Woman 1984), στην οποία επιστρέφει στο παιχνίδι με τα ζόμπι ύστερα από σχεδόν δύο δεκαετίες (το 2004 σκηνοθέτησε το remake του Dawn of the Dead). Η ταινία θα αρέσει ακόμα και σε όσους έχουν κουραστεί με τους νεκρούς κανίβαλους, κυρίως λόγω Dave Bautista, αλλά και λόγω της έξυπνης πλοκής της. Εδώ τα ζόμπι περιορίζονται στο Las Vegas όπου αναμένεται να πέσει μια μίνι πυρηνική βόμβα για να τα στείλει στον αγύριστο. Στο μεταξύ, στη ζώνη καραντίνας υπάρχει ένα καζίνο όπου βρίσκονται αποθηκευμένα σε θησαυροφυλάκιο 200 εκατομμύρια δολάρια. Ο Bautista κι η παρέα του πρέπει να προσπεράσουν τους λυσσασμένους απέθαντους και να αρπάξουν τα χρήματα προτού γίνουν σκόνη από μια μινιατούρα tsar bomba. Υπάρχει αρκετό χιούμορ και μερικοί ενδιαφέροντες χαρακτήρες, αλλά και υπόνοιες για το που μπορεί να πάει η ιστορία σε ένα ενδεχόμενο sequel – spoiler alert – ειδικά μετά από την εμφάνιση ενός ζόμπι ρομπότ που απαιτεί παρατηρητικότητα για να το προσέξει κανείς.



Το πολυπόθητο reunion του καστ του Friends έγινε επιτέλους πραγματικότητα και στις 27 Μαΐου έκανε την πρεμιέρα του στο HBO Max. Σαφώς και δεν πρόκειται για νέο - κανονικό - επεισόδιο (ή επεισόδια), αλλά για ένα special show στο οποίο οι πρωταγωνιστές της υπερβολικά επιτυχημένης σειράς μαζεύονται στο κλασσικό σετ για να αναπολήσουν το παρελθόν. Ο χρόνος μοιράζεται μεταξύ του γνωστού σε όλους μας σετ και της συνέντευξης που τους παίρνει ο James Corden μπροστά από το εμβληματικό σιντριβάνι που εμφανίζεται στους τίτλους αρχής του show. Υπήρξαν μπόλικοι προσκεκλημένοι, ορισμένοι δικαιολογημένα και μερικοί άλλοι δίχως πρακτικό λόγο. Το βασικό που κρατάμε είναι το γεγονός ότι το εν λόγω reunion είχε νόημα να συμβεί παρόλο που δεν ήταν γραμμένο σε κάποιο σενάριο. Στα 90+ λεπτά του υπάρχει αρκετό fan service, αρκετά flashbacks από σκηνές της σειράς, αλλά και από τα γυρίσματά της, μπόλικες καυτές πληροφορίες που θάφτηκαν από τα φώτα της δημοσιότητας και, φυσικά, αυθόρμητο γέλιο. Αν το δει κάποιος που έχει παρακολουθήσει λίγο περισσότερο από 10 λεπτά αποσπασματικά από τις επαναλήψεις του Star ενώ σιδέρωνε στο σαλόνι, δεν υπάρχει περίπτωση να μη συγκινηθεί, ή έστω εκτιμήσει αυτό που έχει να του προσφέρει.



Το επεισόδιο προβάλλεται στη χώρα μας από το Star και είναι διαθέσιμο στην on demand πλατφόρμα της Vodafone TV. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*