Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ιστορίες του καναπέ: Love, Death & Robots και περισσότερο μυστήριο

*
Η στήλη «Ιστορίες του καναπέ» επιστρέφει με ακόμη περισσότερες σειρές και ταινίες που είδαμε αυτές τις μέρες.

Επιστρέφουμε ύστερα από μια απουσία που προκλήθηκε κυρίως λόγω πασχαλινού τραπεζιού (φυσικά), υποδεχόμαστε το φετινό καλοκαίρι που αποφάσισε να έρθει νωρίτερα, μαζί με το επίσημο άνοιγμα της κυκλοφορίας. Ο καναπές αναμένεται να παραμείνει πιστός μας φίλος ακόμα και τώρα, φυσικά, ειδικά για όσους βρίσκουν ολίγον τι δύσκολη την αναπροσαρμογή στη δραστηριότητα του “έξω”, προσφέροντάς μας την απαραίτητη θαλπωρή που χρειαζόμαστε καθώς απολαμβάνουμε την καθημερινή μας απόλαυση του binge-watching.


Στις 23 Απριλίου έκανε πρεμιέρα στο Netflix το Shadow and Bone, η νέα σειρά φαντασίας της πλατφόρμας που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα, αλλά και στη δυλογία Six of Crows. Το καστ της σειράς έλαμψε, όχι κερδίζοντας τις εντυπώσεις με θεόρατα επίπεδα ηθοποιίας, αλλά διά της εμφάνισής του μιας και επιλέχθηκαν κατά βάση όμορφοι ηθοποιοί, δείχνοντας ξεκάθαρα το κοινό που θέλει να κυνηγήσει. Η ιστορία του show εστιάζει στην Alina Starkov που ανακαλύπτει πως είναι μια Grisha με την ικανότητα να επικαλεστεί τη δύναμη του Ήλιου και τραβάει πάνω της ανεπιθύμητη προσοχή. Το μεγάλο κακό της σειράς είναι το Shadow Fold, μια μεγάλη περιοχή πλημμυρισμένη από το απόλυτο σκοτάδι και από θανατηφόρα μυθικά πλάσματα. Το αποτέλεσμα είναι κατώτερο από αυτό που περιμέναμε, κυρίως λόγω άνισης προόδου της πλοκής, αχρείαστους και υπερβολικά μελοδραματικούς διαλόγους, παράξενα αστείες σκηνές και από το μακρόσυρτο build-up που προσγείωσε απότομα τη δράση.



Από την άλλη το The Irregulars έκανε το ντεμπούτο του στο Netflix με μια αρκετά δυνατή σεζόν, καταλήγοντας να ακυρωθεί λίγες εβδομάδες μετά από την πρεμιέρα του. Η βρετανική σειρά μυστηρίου βασίζεται στον κόσμο του Sherlock Holmes, απευθείας από την πένα του Sir Arthur Conan Doyle. Ο πρώτος κύκλος μας γνώρισε μια ενδιαφέρουσα τετράδα νεαρών, τους Baker Street Irregulars, που μπλέκουν σε μυστηριώδης και τρομακτικές καταστάσεις στις οποίες καλούνται να λύσουν μεταφυσικούς γρίφους. Οι υποθέσεις που ανέθεσε ο Watson στους Irregulars έδωσε την ευκαιρία σε ορισμένες ιστορίες του διασημότερου ντεντέκτιβ του κόσμου να έρθουν στη ζωή από μια εντελώς διαφορετική σκοπιά. Παρόλα αυτά υπάρχουν και ψεγάδια καθώς η σειρά δεν αποφασίζει πως ακριβώς θέλει να διαχειριστεί τα… συναισθηματικά των πρωταγωνιστών της με πολλά διαφορετικά πράγματα να δείχνουν πως παγώνουν στη μέση δίχως αιτία. Θα του άξιζε δεύτερος κύκλος.



Μετά από κάτι παραπάνω από δύο χρόνια επέστρεψε το Love, Death & Robots (και αυτό στο Netflix). Κάθε επεισόδιο έχει δημιουργηθεί από διαφορετικούς visual artists από διάφορες χώρες του κόσμου. Τα επεισόδια του νέου κύκλου έχουν το καλύτερο cgi που έχουμε δει από τη σειρά μέχρι και σήμερα. Αν και μικρότερος κύκλος (8 επεισόδια), καταφέρνει και αγγίζει πολλά… ανθρώπινα ζητήματα με ενδιαφέρον και διαφορετικό τρόπο από το συνηθισμένο. Περιέχει λιγότερη βία και δείχνει λιγότερο ριψοκίνδυνος ως προς το edginess και έτσι έρχεται δεύτερος ποιοτικά σε σχέση με τον πρώτο κύκλο. Ακόμα και έτσι βρίθει φαντασίας και κρατά διατηρεί το ενδιαφέρον στα 90 λεπτά διάρκειάς του. Ο τρίτος κύκλος που θα περιέχει ακόμα 8 επεισόδια θα κάνει πρεμιέρα το 2022.



Το The Woman in the Window (για άλλη μια φορά Netflix) κυκλοφόρησε στις 14 Μαΐου, ένα χρόνο αργότερα από το αναμενόμενο λόγω ανάγκης για περαιτέρω επεξεργασία συγκεκριμένων σκηνών. Η ιστορία του βασίζεται στο μυθιστόρημα του ίδιου ονόματος από το συγγραφέα A. J. Finn. Πρόκειται για μια παιδική ψυχολόγο με ακραία αγοραφοβία, η οποία παρακολουθεί τη δολοφονία μιας γειτόνισσας από το παράθυρο του σπιτιού της. Δεν έχει τις απαραίτητες αποδείξεις για την αστυνομία, η οποία την βλέπει ως μια γυναίκα σε φαρμακευτική αγωγή που βλέπει παραισθήσεις. Η ερμηνεία των Amy Adams, Gary Oldman και Julianne Moore είναι το δυνατό χαρτί της ταινίας, μιας και η πλοκή δεν κορυφώνεται ικανοποιητικά, ενώ ορισμένες σκηνές στο μέσο θα μπορούσαν να απουσιάζουν. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια επιλογή που αξίζει.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*