Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ιστορίες του καναπέ: Quarantinetflix

*
Τι είδε ο Παναγιώτης Πετρόπουλος αυτές τις μέρες από σειρές και ταινίες; Η απάντηση στο πρώτο κείμενο του νέου blog μας «Ιστορίες του καναπέ».

Το lockdown, από ψυχολογικής άποψης, μας έχει πατήσει αλύπητα. Ο κόσμος βγαίνει έξω μόνο για τη δουλειά του, για να αθληθεί ή για να «αθληθεί» με έναν καφέ στο χέρι σε μια βόλτα δίπλα από την παραλία. Μερικοί από εμάς πηγαίνουμε και από σπίτι σε σπίτι για να δούμε τις παρέες μας και να ξεχάσουμε για λίγο το γεγονός ότι πρακτικά κρυβόμαστε κάθε φορά που το κάνουμε. Σε κάθε περίπτωση, ο πιο πιστός μας φίλος ετούτη την αλλόκοτη περίοδο αναπόφευκτα γίνεται ο καναπές μας. Και όταν δεν τον μοιραζόμαστε με φίλους και οικογένεια, απολαμβάνουμε μαζί του και με μια κούπα ζεστό καφέ νέες σειρές και ταινίες για να σκοτώσουμε το χρόνο μας δίχως να σκοτώσουμε και το μυαλό μας. Γιατί, ειδικά τώρα, το χρειαζόμαστε.


Αν και έχουν περάσει κάμποσες μέρες από το Φεβρουάριο, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι μας προσέφερε από άποψης κυκλοφοριών. Με την προσοχή μας, για αρχή, στο Netflix, η σειρά ταινιών To All the Boys επέστρεψε με το τρίτο και τελευταίο μέρος της, το To All the Boys: Always and Forever. Η Lara Jean αρχίζει να ταξιδεύει και, ανακαλύπτοντας καινούργια πράγματα, φαντάζεται τη ζωή της με την οικογένεια, τους φίλους της και τον Peter από την αρχή. Εξαιτίας αυτού συνεχίζει και το μοτίβο του μπρος και πίσω με τον τελευταίο, όμως η ταινία καταφέρνει, στη δική της ταπεινή λίγκα, να κρατήσει το ενδιαφέρον εάν επενδύσουμε το χρόνο μας σε κάτι που εξ’ αρχής θεωρήσαμε πως υπάρχει απλά για να μας χαλαρώσει.



Το ασπρόμαυρο ρομαντικό δράμα (περισσότερο όμως drama, όπως drama queen) του Sam Levinson, που ακούει στο όνομα Malcolm & Marrie, σίγουρα προίκισε τη συλλογή gifs μας με αρκετές up-your-a$$ ατάκες. Στη σχεδόν δύο ωρών παραγωγή εμφανίζεται μόνο ο John David Washington με τη Zendaya, οι οποίοι επιστρέφουν στο διαμέρισμά τους ύστερα από την πρεμιέρα της νέας ταινίας του άντρα του ζευγαριού (Malcolm) προτού αρχίσουν να λογομαχούν για ένα φαινομενικά μικρό του λάθος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Αυτό θα τους οδηγήσει στο να “πλακωθούν” για πολλά από τα λάθη του παρελθόντος, οδηγώντας σε αλλεπάλληλα back and forth, κάτι που στην προκειμένη μεταφράζεται σε σκηνές “σχεδόν” σεξ και τσακωμού. Η ώρα περνάει κατά κύριο λόγο ευχάριστα μέχρι και το κάπως αργοπορημένο τέλος, στο οποίο μας μένει το επίτευγμα της σκηνοθεσίας να μας κάνει να φανταστούμε χρώμα στο υπερπολυτελές σπίτι του ζευγαριού.



Στο I Care A Lot η Rosamund Pike εμφανίζεται ως απατεώνας που πείθει το νομικό σύστημα της Αμερικής στο να της δώσει την κηδεμονία ηλικιωμένων που υποτίθεται πως δεν μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους. Αυτό το καταφέρνει χάρη στην εξειδικευμένη ομάδα υπαλλήλων της που εντοπίζουν ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας δίχως ιδιαίτερα… υπολογίσιμους κληρονόμους και στη συνέχεια τους κλειδώνει σε έναν ψεύτικο, αλλά τουλάχιστον φανταχτερό οίκο ευγηρίας ώστε να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την περιουσία τους ανενόχλητη. Κάποια στιγμή το κάνει με το λάθος άνθρωπο, τη μητέρα του χαρακτήρα του Peter Dinklage, ο οποίος θα κάνει τα πάντα για να τη βγάλει από εκεί μέσα. Η Pike και ο Dinklage είναι πολύ καλοί στο ρόλο τους (σε καμία περίπτωση καταπληκτικοί, καθώς δεν υπήρχαν και ιδιαίτερες απαιτήσεις ούτως ή άλλως) και σίγουρα κουβαλάνε το γεμάτο ανατροπές (που όμως προβλέπονται εύκολα) φιλμ στις πλάτες τους μέχρι και την τελευταία στιγμή.



Μια ακόμα επιλογή είναι το limited series Behind her Eyes. Ερωτικό τρίγωνο με στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ για όχι απαραίτητα γερά νεύρα. Η Louise μπαίνει σφήνα στο γάμο του αφεντικού της, David, με την Adele, της οποίας τα ψυχολογικά προβλήματα καταλήγουν να έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το διεστραμμένο πάθος που τρέχει στο… παρασκήνιο. Η σειρά επιχειρεί να αγγίξει θέματα όπως ο κοινωνικός διαχωρισμός ( η Louise είναι μαύρη), αλλά δεν προχωρά πολύ αφότου βρέξει λίγο το πόδι της στη θάλασσα. Μπορεί η ανάπτυξή της να μην είναι τόσο εκ του ασφαλούς όσο ακούγεται, αλλά σίγουρα θα φανούν στιγμές με βεβιασμένες κινήσεις και αποφάσεις. Παρόλα αυτά, σε 6 επεισόδια δεν πέφτει στην κατηγορία “χάσιμο χρόνου”, διατηρώντας το μυστήριο στην ατμόσφαιρα (που κι αυτό δεν ήθελε ιδιαίτερη προσπάθεια δεδομένων των συνθηκών).

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*