Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: -SNES -Γείτσες!

*
Η χρονιά φαίνεται πως ανήκει στην Nintendo. Μετά από αρκετά πέτρινα χρόνια, η εταιρεία φαίνεται να κινείται στο σωστό δρόμο και όλες οι προσπάθειές της μοιάζουν να καταλήγουν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Από όλες τις κινήσεις που έχει κάνει η ιαπωνική εταιρεία, μία φαίνεται να αξιοποιεί πλήρως τη θετική αύρα της τελευταίας περιόδου. Αυτή δεν είναι άλλη από την κυκλοφορία των mini εκδόσεων των κλασικών της παιχνιδομηχανών (NES και SNES) οι οποίες, εκτός του ότι είναι όμορφες, δίνουν την ευκαιρία να θυμηθούμε/γνωρίσουμε τα παλιά χρυσά χρόνια της εταιρείας και όχι μόνο μιας και πολλές ξεχασμένες και αγαπημένες εταιρείες κάνουν την εμφάνισή τους μέσα από θρυλικούς τίτλους.

Ναι πρόκειται στην ουσία για έναν εντυπωσιακό (και ολίγον ακριβό) emulator που παίζει συγκεκριμένο αριθμό παιχνιδιών, αλλά τα πρόσφατα στοιχεία (που μιλούν για 2 εκατομμύρια πωλήσεις για το SNES) δείχνουν ότι η εταιρεία κατάφερε να πιάσει τον παλμό της εποχής, αλλά και να αξιοποιήσει τη θετική εικόνα της τελευταίας περιόδου. Όμως δεν είναι μόνο το μηχάνημα που εντυπωσιάζει. Είναι και η κοινότητα των “hacker” που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του το NES mini (και κατόπιν το SNES), προσφέροντας ένα εξαιρετικό εργαλείο που αναλαμβάνει να «περάσει» πρόσθετα παιχνίδια στο κατά τα άλλα περιορισμένο μηχάνημα. Και φυσικά δεν εντυπωσιάζει η ίδια η κίνηση (αυτή μάλλον αναμενόμενη ήταν), αλλά το πόσο ολοκληρωμένο φαίνεται το εργαλείο (διατίθεται και στα ελληνικά!) και πόσο εύκολη κάνει την όλη διαδικασία. Ναι η διαδικασία είναι μάλλον παράνομη, τα roms είναι σίγουρα παράνομα, την εγγύηση πιθανότατα την ξεχνάνε όσοι το δοκιμάσουν, υπάρχει ένα φλερτ με το bricking της κονσόλας, αλλά η δουλειά αυτής της κοινότητας δεν παύει να εντυπωσιάζει. Είτε γιατί κάνει το αυτονόητο (βάζει επιπλέον παιχνίδια) είτε γιατί ενσωματώνει λειτουργίες και λεπτομέρειες που βελτιώνουν πολύ το αρχικό σύστημα.


Εννοείται ότι οι πιθανότητες η Nintendo να τους κυνηγήσει όσο δεν πάει είναι τεράστιες (αν και η διατήρηση του ίδιου hardware και στις εκδόσεις των mini -παρά την ύπαρξη του hack- μπορεί να αποδεικνύει ότι είναι διατεθειμένη να κάνει τα στραβά μάτια, τουλάχιστον για την ώρα) και σίγουρα υπάρχει μεγάλο ερωτηματικό ως προς τη διάθεση και την απόκτηση των roms (ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας).

Αυτό που σίγουρα δεν αλλάζει είναι ότι τα mini αντιπροσωπεύουν την θετική εικόνα που έχει η εταιρεία στο κοινό, κοινό που μάλλον δείχνει διατεθειμένο να αγοράσει πράγματα που άλλες εποχές μπορεί και να πέρναγαν απαρατήρητα. Το μόνο που μένει να δούμε είναι πόσο θα κρατήσει το σερί του ιαπωνικού κολοσσού και πόσο αυστηρό θα είναι το κοινό σε ένα μελλοντικό στραβοπάτημα. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Efkar
    • μου θυμίζει εποχές playstation όπου πάρα πολλοί το αγόραζαν για να το "τσιπάρουν" και να παίζουν ό,τι παιχνίδι γουστάρουν χωρίς να πληρώσουν πολλά πολλά.
      αφού τα μηχανίματα πουλάνε σαν τρελά, δεν υπάρχει λόγος η Nintendo να κυνηγήσει τους crackers, αρκεί που πουλάει.

    • iankysyrath
    • ..δεν νομιζω παρολα αυτά να ασχοληθεί με το να κυνηγησει τους hackers, αντιθέτως τη συμφερει γιατι προσφέρει ένα μηχανημα με π.χ. 20 παιχνίδια σε υψηλη τιμη σχετικά και δεν την νοιαζει π.χ. το αν θα χασει λεφτα για επομενες κυκλοφορίες τίτλων στο nes mini /snes mini αφου δεν βγαίνουν νέοι τίτλοι!αν αγοράσαν 100 ατομα την κονσόλα, οι 60 την πήραν γιατι μαθαν ότι πολύ ευκολα μπορούν να κατεβασουν σχεδόν τα άπαντα σε roms με πολύ ωραίο interface. Οι πωλήσεις θα πέσουν αν κάνει η Nintendo κλειστό το σύστημα..μονο χασούρα θα χει!

*