Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Apple Arcade στα χρόνια της καραντίνας

*
Στο νέο κείμενο της στήλης Κόψε-Ράψε, ο Λεωνίδας Μαστέλλος σχολιάζει το πόσο ασχολείται στην καραντίνα με το Apple Arcade.

Νομίζω ότι αυτοί που επηρεάζονται λιγότερο από την κλεισούρα και την καραντίνα είναι gamers. Όχι ότι έβγαιναν και ποτέ, αλλά τώρα ειδικά έχουν/έχουμε το χρόνο να καθαρίσουμε λίγο το backlog μας. Δηλαδή αυτή θα ήταν η λογική κίνηση, να τελειώσω τίτλους που έχω παρατήσει στη μέση ή δεν έχω ξεκινήσει ακόμα και κάθονται στο ράφι, αλλά μπα. Όλο και κάτι νέο βρίσκω να ασχοληθώ.


Εννοείται ότι φταίει ο αρχισυντάκτης μου. Που μου είπε ότι υπάρχει το Shantae and the Seven Sirens στο Apple Arcade, το οποίο αποδείχτηκε πολύ κοντά στα γούστα μου. Ένα όμορφο platformer με δόσεις metroidvania, χαλαρό gameplay και αρκετές ώρες gameplay (ολίγον overpowered προς το τέλος η ηρωίδα, αλλά όταν οι ειδικές επιθέσεις ενεργοποιούνται με χορό της κοιλιάς, όλα συγχωρούνται).

Αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος για τη σημερινή στήλη. Είναι μάλλον η αφορμή να επιστρέψω στην υπηρεσία Apple Arcade η οποία έχει τα καλά και τα κακά της, αλλά αυτήν την περίοδο βολεύει ιδιαίτερα. Και αυτό γιατί η καραντίνα μπορεί να δημιουργεί ελεύθερο χρόνο, δεν δημιουργεί όμως ελεύθερη τηλεόραση, τουλάχιστον στο σπίτι μου. Οπότε το Apple Arcade είναι ιδανική υπηρεσία για τέτοιες καταστάσεις. Ιδανική γιατί όλα τα παιχνίδια της υπηρεσίας υποστηρίζουν όλες τις συσκευές Apple που μπορεί να έχει κανείς και, ταυτόχρονα, τη δυνατότητα να συνεχίζεις το παιχνίδι σε όποια από αυτές βολεύει, χωρίς να αγχώνεσαι για το όποιο save (αν φυσικά δεν έχει bug ο τίτλος).

Το Shantae ήταν ιδανικό παράδειγμα. Μπορούσα να ξεκινήσω να παίζω στην τηλεόραση μέσω του Apple TV και όταν η τηλεόραση έπαυε να είναι διαθέσιμη, μπορούσα να μεταφερθώ στο Mac και να συνεχίσω χωρίς προβλήματα και άγχος, ειδικά επειδή το παιχνίδι τράβαγε την πολύωρη ενασχόληση. Μάλιστα έπαιξε και εκδρομή στο μπαλκόνι με iPad, χειριστήριο, Shantae και καφεδάκι, έτσι για να ολοκληρωθεί η όλη εμπειρία. Λίγο κουράζει το pairing του χειριστηρίου σε κάθε συσκευή, αλλά εντάξει σιγά τώρα.

Θα μπορούσαμε, επίσης, να συζητήσουμε για τα ίδια τα παιχνίδια της υπηρεσίας και αν αξίζει η συνδρομή, αλλά δεν είναι της παρούσης. Αυτό στο οποίο θέλω να εστιάσω είναι η παραπάνω ευελιξία. Μια ευελιξία που θυμίζει αρκετά αυτήν του Switch, το οποίο στηρίζεται στο διάσημο υβριδικό χαρακτήρα του. Εννοείται ότι η ευελιξία της υπηρεσίας ισχύει μόνο αν κάποιος έχει στη διάθεσή του τουλάχιστον δύο συσκευές Apple (πράγμα όχι πάντα εύκολο), αλλά αν υπάρχουν, ίσως αξίζει να το σκεφτεί κανείς, ιδιαίτερα όταν η τηλεόραση είναι δυσεύρετη αυτήν την περίοδο (και ειδικά με τον ένα μήνα δωρεάν που προσφέρει η υπηρεσία, μπορεί κανείς να τη βγάλει και τσαμπέ).

Το κακό είναι ότι τελείωσα το Shantae και ψάχνομαι για κάτι άλλο. Μάλλον θα ξεσκονίσω επιτέλους τους μισοτελειωμένους τίτλους. Μάλλον. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*