Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Labeis Μπάμπη μου

*
Φυσικά και είναι ενδιαφέρον. Το Nintendo Labo λέω. Ναι, είναι ενδιαφέρον, είναι μια έξυπνη κίνηση της ιαπωνικής εταιρείας που προσπαθεί διαρκώς να κερδίσει το χαμένο έδαφος του Wii U. Και όταν λέω «έδαφος» δεν εννοώ μόνο τα λεφτά και τις πωλήσεις. Εκεί φαίνεται να τα πηγαίνει ήδη αρκετά καλά. Εννοώ ότι προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις γενικότερα, να τινάξει από πάνω της τη ρετσινιά των προηγούμενων χρόνων. Το Switch τής δίνει την αβάντα που χρειάζεται για κινήσεις όπως το Labo.

Φυσικά και οι αντιδράσεις στο internet ήταν ποικίλες. Θετικές, αστείες, αρνητικές. Εννοείται. Νέα ιδέα, δεν κάθεται καλά με όλους. Όμως αυτό που παρατηρώ σε πολλές από αυτές τις απόψεις είναι ότι οι εκφραστές τους δεν λαμβάνουν υπόψη τα τριγύρω. Σε ποιους απευθύνεται το Labo; Σίγουρα όχι στους κυνικούς θαμώνες του internet που καταδικάζουν τα πάντα αυτόματα. Όχι στους κλασικούς gamers που αποζητούν άλλα πράγματα. Σε παιδιά, γονείς που ψάχνουν τρόπους να περάσουν λίγη ώρα με τα βλαστάρια τους, αλλά και σε μερικούς πιο «ανοιχτόμυαλους».


Είναι κακό αυτό; Δεν νομίζω. Μπορούν όλοι υπόλοιποι να εκφέρουν τη γνώμη τους; Εννοείται. Όμως τη βασίζουν σε δεδομένα; Το έδειξαν σε μικρότερους, σε άλλους, να δουν την αντίδραση; Έχω την τύχη να μπορώ να το κάνω. Και όχι μόνο με το Labo, αλλά με πολλά και διάφορα. Παιχνίδια, ιδέες, μηχανήματα, που εγώ ο «πολύς» απορρίπτω επειδή τα βρίσκω χαζά και ανόητα, μπορούν να ενθουσιάσουν έναν μικρότερο, σε τέτοιο βαθμό που με κάνει να αναρωτιέμαι. Είμαι εγώ λάθος ή αυτός; Μα κανείς εννοείται. Απλώς κάποια πράγματα δεν είναι για εμάς, δεν μας γεμίζουν. Πρέπει να τα απορρίπτουμε με τη μία; Αν ναι, τότε χάνουμε την ευκαιρία να κοιτάξουμε κάτι με άλλα μάτια, να το δούμε από άλλη οπτική γωνία. Κλείνουμε την άποψή μας χωρίς να το θέλουμε ή να το καταλάβουμε.

Φυσικά το Labo ήταν η αφορμή για την παρούσα στήλη. Κανείς δεν ξέρει πώς θα πάει, όμως η ανανεωμένη ματιά μου (η ματιά που ρίχνει κάποιος που προσπαθεί να απομακρυνθεί από τον παλαιότερο κυνικό, ψηλομύτη εαυτό του) μου επιτρέπει να αναγνωρίσω ότι το εγχείρημα της Nintendo έχει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι έξυπνο, μπορεί να είναι η επόμενη τρέλα και έχει πιθανότητες να βρει τη θέση του στην αγορά. Ναι πολλά μπορούν να πάνε στραβά, ίσως η τιμή να είναι τσιμπημένη, ίσως να χαλάει εύκολα, ίσως, ίσως, ίσως.

Όλα μπορούν να πάνε όπως ακριβώς προβλέπουν οι πιο απαισιόδοξοι. Όμως θα ήθελα, για μια φορά τουλάχιστον, να κοιτάξουμε κάτι χωρίς προκατάληψη, χωρίς αυτόματη άρνηση, με ουδέτερη ματιά. Και μετά να αποφασίσουμε. Εγώ το προσπαθώ και δεν το έχω καταφέρει ακόμη πλήρως. Οι κακές συνήθειες δεν κόβονται εύκολα. Τουλάχιστον όμως προσπαθώ. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • GiannisRethymno
    • Από την αρχή που το είδα μου έκανε πολύ θετική εντύπωση,φαντάσου να είσαι μικρό παιδί και να έχεις πρόσβαση σε κάτι τετοιο.

    • Alias
    • Πολυ θετικα το βλεπω κι εγω. Απο το να παρκαρεις το παιδι με τις ωρες σε ενα tablet, χιλιες φορες αυτο που ειναι δημιουργικο και συνδυαζει gaming και χειροτεχνιες

    • Spinnet
    • Συμφωνώ βρε παιδιά σε όλα. Κι εγώ άλλωστε μπαμπάς είμαι! Αλλά το κόστος είναι αποτρεπτικό. Αν υπολογίσουμε δηλαδή τη συνολική επένδυση σε ένα switch με όλα αυτά τα παρελκόμενα, φοβάμαι ότι είναι πλέον ένα ακριβό hobby για λίγους, τουλάχιστον με τα ελληνικά δεδομένα.

      • vonzuchter
      • τα κοστη ειναι μια χαρα για τον υπολοιπο ανεπτυγμενο κοσμο.. δυστυχως οταν κανουν την πολιτικη τους οι εταιριες στη κοστολογηση προιοντων και υπηρεσιων δεν εχουν υποψιν τους χωρες με διαλυμενες οικονομιες κοστος ζωης ολλανδιας και μισθους 800 ευρω.... οι τιμες ειναι χαμηλες γενικα στο βιντεογκεημινγκ. χαμηλοτερα απο ποτε. Η νιντεντο τσιμπαει λιγο αλλα παλι για τον υπολοιπο κοσμο ειναι χαμηλες οι τιμες. Πηγε ενα φιλικο μου ζευγαρι γερμανια μεταναστες , εχουν και οι δυο μαζι 4500 το μηνα οικογενειακο... πηγε ο κολλητος μου Νορβηγια 4000 μισθο τεχνικος ασανσερ μονο αυτος και η γυναικα του δουλειες του ποδαριου και κανα χαρτζιλικι που βγαζει απο τα νυχια που κανει , φτανουν 5500 ευρω. Επειδη μιλαω και παιζω με πολλους ξενουν ονλαιν , εχουν εντελως διαφορετικη αντιληψη απο εμας. Χαλαει πχ το χβοχ πανε το ιδιο απογευμα αγοραζουν αλλο. Μιλαγα με κατι αμερικανους τις προαλλες για το κοστος στο world of tanks που παιζουμε και μιλαγαν για τα 50 και τα 100 δολλαρια λες και ηταν στραγαλια. Για να πας ενα σινεμαδακι με τη γυναικα σου , να παρεις ποπκορν νατσος , και μετα να πας και να πιεις καμια μπυριτσα και να φας καμια πιτσα ή κανα μπεργκερ στο ποδι (δε μιλαμε να πας σε εστιατοριο) δε σε φτανουν 100 δολλαρια στην αμερικη... Το βιντεογκεημινγκ ειναι απο τα φτηνοτερα χομπι πλεον , ακομα και για την Ελλαδα για εναν λογικο γκεημερ. Ενταξει αρρωστακια οπως εγω με 3 κονσολες και pc κτλπ σκαω λιγα παραπανω. Αλλα για ενας μεσος gamer δινει πολυ λιγοτερα χρηματα στην Ελλαδα απο αλλα χομπι. Εχω φιλους με αλλα χομπι (κυνηγια , σκι , camping , oρειβασιες κτλπ) και δινουν τρελα ποσα. Εμεις με ενα 1000ρικο το χρονο περναμε εκατονταδες ωρες. Πας ενα σινεμα και σου φευγει η 40αρα για πλακα , ζηταει η γυναικα και ενα σουβλακι πανε... Οπως και να εχει ναι μοιαζει ακριβη η φαση νιντεντο για τον Ελληνα.. Αγορασα σουητς το δεκεμβριο και πηρα δευτερο χειρηστηριο και επαθα σοκ στο ταμειο... 85 ευρω...

*