Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: PlayStation 5 vs Xbox Series X

*
Σήμερα το Κόψε-Ράψε κάνει καλλιστεία. Η Μις κονσόλα της χρονιάς είναι…

Επιτέλους μπορούμε να ξεκινήσουμε τις συγκρίσεις μεταξύ PS5 και Xbox Series X. Όχι τις τεχνικές, αυτά είναι βαρετά πράγματα. Μιλάω για τις συγκρίσεις στον αισθητικό τομέα. Αλλά και στον τομέα των memes. Ποια κονσόλα είναι πιο όμορφη; Ποια γέννησε τα καλύτερα και τα εξυπνότερα memes στο internet;


Να αρχίσω από τη δεύτερη ερώτηση, μιας και είμαι ανάποδος άνθρωπος: Καμία. Ή έχω γεράσει ή το έχω δει τόσες φορές το εργάκι, που πλέον τίποτα δεν μου κάνει εντύπωση. Ό,τι κι αν είδα από meme ήταν το λιγότερο αδιάφορο. Καμία έξυπνη ιδέα, είτε μιλάμε για το ψυγείο Xbox είτε για το router PS5. Πραγματικά η όλη φάση ήταν βαρετή και για τα δύο μηχανήματα. Μου κάνει πάντως εντύπωση ότι κάθε, μα ΚΑΘΕ, φορά ο κύκλος είναι ίδιος. Αποκάλυψη μηχανήματος, memes στο internet, ανούσια σχόλια από κάτω. Ήμαρτον, πάμε παρακάτω.

Η πρώτη ερώτηση είναι πιο περίπλοκη. Παρά το ότι οι δύο κονσόλες είναι πολύ διαφορετικές, καταφέρνουν να μου αρέσουν και οι δύο. Από τη μία το Xbox κινείται σε κάπως γνώριμα και προβλέψιμα μονοπάτια, αλλά καταφέρνει να με κερδίσει με τις λιτές, κάθετες γραμμές του και, από την άλλη, το PS5 ξεφεύγει πολύ από όλα όσα φανταζόμουν, πράγμα που μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη.

Αλλά το βασικότερο στοιχείο και των δύο, το στοιχείο που με κάνει να έχω κάποιες αμφιβολίες για το αν τελικά μου αρέσουν τα μηχανήματα, είναι το μέγεθος. Και τα δύο μηχανήματα είναι τεράστια. Και το μέγεθός τους ίσως είναι ικανό να μου αλλάξει την άποψη όταν με το καλό τα δω από κοντά. Εννοείται ότι καταλαβαίνω το λόγο. Η θερμοκρασία που θα ανεβάζουν οι κονσόλες θα είναι σίγουρα εξωπραγματική, οπότε ο επιπλέον χώρος στο εσωτερικό τους για τη διαχείρισή της είναι επιβεβλημένος. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το μεγάλο μέγεθος δεν δημιουργεί προβλήματα. Ο διαθέσιμος χώρος για τις κονσόλες σε ένα σπίτι είναι, συνήθως, περιορισμένος. Είτε πρόκειται για γραφείο είτε για τραπεζάκι τηλεόρασης, πολλοί από εμάς θα αναγκαστούμε να κάνουμε σημαντικές αλλαγές για να οργανώσουμε τα νέα μηχανήματα στο χώρο μας. Το πρόβλημα χειροτερεύει αν θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι, τουλάχιστον στην αρχή, όλοι θα κρατήσουν ενεργά και μάχιμα και τα παλιά μηχανήματα, αφού η βιβλιοθήκη παιχνιδιών των νέων θα είναι πολύ περιορισμένη στην αρχή. Εκτός βέβαια αν μας σώσει το backwards compatibility που μας τάζουν.

Πάντως, για να κλείσω τη σύγκριση σε αισθητικό επίπεδο, η τελική απόφαση για το ποια κονσόλα είναι ομορφότερη (ούτε ο καθρέφτης της κακιάς μάγισσας στη Χιονάτη να ήμουν) θα εξαρτηθεί και από το πώς δείχνει σε οριζόντια θέση. Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι και οι δύο εταιρείες φαίνεται να προτιμούν/προωθούν την κάθετη θέση, αλλά είναι γνωστό ότι αυτή δεν βολεύει πάντα. Πάλι κρίνοντας από τις φωτογραφίες, το PlayStation 5 Digital Edition φαίνεται να προηγείται στην οριζόντια διάταξη, με δεύτερο να έρχεται μάλλον το Xbox, μιας και η έκδοση του PS5 με drive δείχνει λίγο… κάπως. Η διαφορά δεν πρέπει να είναι μεγάλη μεταξύ δεύτερου και τρίτου, αλλά υπάρχει.

Εννοείται ότι, όπως έχω πει και παλαιότερα, στην πραγματικότητα δεν με ενδιαφέρει και τόσο η σχεδίαση των κονσολών, αλλά μιας και έπιασα τον εαυτό μου να αναρωτιέται τις προάλλες, είπα να μοιραστώ τον προβληματισμό μαζί σας. Σιγά μην τη γλιτώνατε. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*