Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Δεν θέλω να ξέρω ρε γμτ

*
Ίσως φταίω εγώ. Ίσως είμαι εγώ ο περίεργος. Αυτός που εκνευρίζεται με κάθε μορφής spoiler, τόσο που μπορεί να μη δει/παίξει κάτι επειδή ξέρει το τέλος ή κάποια σημαντική στιγμή. Αυτός που αποφεύγει να αναφερθεί στο σενάριο του παιχνιδιού όσο μπορεί ενώ γράφει το review, για να αφήσει τον άλλο να το ανακαλύψει μόνος του. Ουφ.

Αλλά από την άλλη, γιατί να μη σεβαστεί κάποιος την «περιέργεια» κάποιου άλλου; Είναι τόσο δύσκολο, ιδιαίτερα όταν αυτή η περιέργεια δεν είναι και τόσο ενοχλητική. Θυμάμαι ακόμα να περιμένω έξω από την αίθουσα του κινηματογράφου για να δω το «Οι άλλοι» και να ξενερώνω αφάνταστα γιατί κάποιος θεώρησε σκόπιμο να συζητήσει δυνατά με το διπλανό του το φινάλε της ταινίας (που ήταν και το μόνο ενδιαφέρον, η μεγάλη ανατροπή) καθώς έβγαινε από την αίθουσα. Ναι το θυμάμαι ακόμα, είμαι περίεργος.


Και είμαι ακόμα πιο περίεργος ή εκνευρίζομαι στο φουλ όταν ο άλλος το κάνει για πλάκα. Όταν ξέρει το κόλλημα, αλλά δεν σταματά να χαλάει το οτιδήποτε, μόνο και μόνο για να σε δει να ξενερώνεις. Ναι εντάξει δεν είναι σημαντικό, αλλά σταμάτα επιτέλους.

Το ίδιο ηλίθια είναι και τα δημοσιογραφικά μέσα στο internet που κάνουν τα αδύνατα δυνατά να μην πουν τα μυστικά του παιχνιδιού και στην προσπάθειά τους αυτή, όχι μόνο τα αποκαλύπτουν, αλλά σφυρίζουν και αδιάφορα. Ναι η κατάσταση έχει βελτιωθεί αρκετά, μιας και οι περισσότεροι έχουν την ευαισθησία να προειδοποιήσουν πριν ασχοληθούν με το οτιδήποτε, αλλά και πάλι καλό είναι να αποφεύγετε τις βόλτες στο διαδίκτυο όταν κυκλοφορεί το παιχνίδι ή η ταινία που περιμένατε και εσείς δεν έχετε προλάβει να το παίξετε/να τη δείτε ακόμη. Για να μη μιλήσω για σειρές. Αυτό το Game of Thrones περισσότερο το διάβαζα παρά το έβλεπα.

Χειρότερο είναι όταν ο διπλανός σου έχει δει την ταινία ή έχει παίξει το παιχνίδι και αποφασίζει να σε προειδοποιεί για κάθε σκηνή που πρόκειται να παιχτεί στην οθόνη. «Πρόσεχε γιατί εδώ πετιέται το τάδε», «Αυτός θα πεθάνει παρακάτω» και εσύ ακούς χωρίς ελπίδα αντίδρασης. Ή βρίσκεσαι σε παρέα που έχουν παίξει το όποιο παιχνίδι και αποφασίζουν να συζητήσουν τα γεγονότα μπροστά σου, παρά το ότι έχεις πει ότι δεν έχεις προλάβει να το παίξεις ακόμη. Για να μη μιλήσω για τα τρέιλερ ταινιών στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια που συνηθίζουν να δείχνουν την τελευταία σκηνή της ταινίας γιατί…έτσι.

Εντάξει, εντάξει. Δεν είναι και του θανατά το ζήτημα. Ίσως είμαι υπερβολικός. Αλλά από την άλλη, γιατί να χαλάσεις σε κάποιον την εμπειρία που περίμενε (καλώς ή κακώς) τόσο καιρό; Ποια η ευχαρίστηση σε όλο αυτό; Υπάρχει σοβαρός λόγος να πεις σε κάποιον το φινάλε του παιχνιδιού ή τη μεγάλη ανατροπή και να μην τον αφήσεις να το απολαύσει μόνος του;

Φυσικά και δεν υπάρχει. Όμως η συνήθεια των spoiler ζει και βασιλεύει και δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ. Και ο λόγος; Γιατί…έτσι. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
9 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Altair
    • Πες τα ρε Λεωνίδα.Συμφωνώ 100%.Έφαγα σπόιλερ για το Επεισόδιο 7,έφαγα και για το 8 λίγες ώρες πρι το δω,εντάξει δηλαδή έλεος.Λοιπόν άκου το σπόιλερ τώρα:Γίνεται το τάδε και μετά ένα άλλο τάδε και στο τέλος ο τάδε κάνει τάδε.
      Πλάκα κάνω,δεν το έχω δει το 8 ακόμα,σε 4 ώρες θα το δω.

      • Lonas
      • Εγώ θα το δω σε λίγες ημέρες. Πρέπει να συντονίσω την παρέα : ). Καταλαβαίνεις τι έχω να τραβήξω μέχρι τότε.

        • Altair
        • Λεωνίδα το είδα και το λάτρεψα.Ίσως μιλάει ο ενθουσιασμός,αλλά το θεωρώ από τις καλύτερες ταινίες της σειράς (οξύμωρο,το ξέρω).

    • vonzuchter
    • τα σποιλερ παλευονται.. αυτο που δε παλευεται ειναι η μαστιγα του ποπκορν και των τσιπς... η φασαρια ειναι απιστευτα ενοχλητικη σε σημειο να μη μπορω πλεον να παω σινεμα.

    • mysterious
    • Το κορυφαίο spoiler το είχα δει σε μια αθλητική είδηση.Είχε γράψει ένας θεούλης ρε ποια ομάδα,εδώ πέθανε ο τάδε(σούπερ σημαντικό πρόσωπο)στο game of thrones.Και από κάτω του απαντούσαν ΡΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ,spoiler σε αθλητική είδηση;και τα μπινελίκια πήγαιναν κι έρχονταν.Χαχα φοβερό τρολάρισμα,μπορεί κι εμένα να μου τη δίνουν και να την πάτησα στο συγκεκριμένο κι εγώ αλλά ήταν κορυφαίο γιατί απλά ήταν αδύνατον να το αποφύγεις.

    • DrManolo
    • Φίλε Λεωνίδα πιστεύω τα spoiler από τα μέσα και πολλές φορές από τον κόσμο ίσως και ερημιν τους, γίνονται στα πλαίσια της δημοσιότητας (του hype που λέμε και στο χωριό μου).
      Εδώ και δύομιση χρόνια που δεν έχω facebook προφίλ, χρησιμοποιώ duck duck go αντί για google και πηγαίνω σε όλες τις ταινίες 20 λεπτά μετά την έναρξη (τουτέστιν γλιτώνω τα επίκαιρα), έχω καταφέρει να δω όλες τις ταινίες και να παίξω τα παιχνίδια μου spoiler free. Για το star wars 8 δεν έχω δει το παραμικρό trailer.
      Δεν σε βρίσκω καθόλου περίεργο, εγώ είμαι χειρότερος από εσένα. Όταν θα δω ή θα παίξω κάτι, ούτως ή άλλως επειδή το γουστάρω - είτε αυτό είναι sequel/prequel είτε επειδή εμπιστεύομαι τους δημιουργούς- δεν χρειάζομαι κανέναν να με πείσει. Αν κάποιος μου προτείνει κάτι και θέλω να το δοκιμάσω τότε μόνο ψάχνομαι. Υπάρχουν τρόποι γενικά, ακόμη και στο internet, απλά θέλει λίγο ψάξιμο. Αλλά δυστυχώς το διαδικτύο γίνεται όλο και λιγότερο ελεύθερο και χρόνο με το χρόνο πολύ φοβάμαι πως θα καταλήξει σε ένα τεράστιο διαφημιστικό φυλλάδιο τριών εταιριών (βλέπε repeal of net neutrality law στις ΗΠΑ κλπ)

    • T_K_L_L_LUIGI
    • Σε αυτούς τους ανθρώπους αξίζει κόψιμο της γλώσσας, και σε περίπτωση που είναι μέσω ιντερνετ κόψιμο τα χεράκια. Είμαι από τους ανθρώπους που βλέπουν σειρές μετά από χρόνια, συνήθως προτιμώ να δω σειρές που έχουν τελειώσει ώστε να ξέρω αν αξίζει να ξοδέψω χρόνο, και δεν μπορώ καθόλου τα Spoilers. Γιατι να μου καταστρέψεις την εμπειρία μου; Γιατί να μην με αφήσει να νιώσω την αίσθηση της έκπληξης; Γιαυτό και φέτος ξεκίνησα τα game of thrones γιατί είναι από τις σειρές που αξίζει να δει κάποιος λόγο των πολλών ανατροπών και για να μην κάψω το τέλος του γιατί το βλέπω από τώρα, με το τέλος του τελευταίου επεισοδίου οι κάφροι θα φτιάξουν μπλουζάκια με το τέλος. Και να μην ξεχάσω,ο batman είναι ο bruce wayne...

*