Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Διαμαρτυρία στην Άγρια Δύση

*
O Λεωνίδας Μαστέλλος καταγράφει στο νέο κειμενό του για τη στήλη Κόψε-Ράψε, το χαμό που έχει γίνει με το Red Dead Redemption 2 και τα reviews του, τα οποία όμως έκρυψαν άλλα σημαντικά γεγονότα.

Ε ναι λοιπόν, το Red Dead Redemption 2 κυκλοφόρησε. Κάποιοι ένιωσαν καουμπόηδες γράφοντας απλώς το review του, άλλοι τσακώνονται για τον όποιο βαθμό έβαλε το όποιο μέσο, άλλοι έσπευσαν να το αγοράσουν, άλλοι περιμένουν μια μαγική έκπτωση.


Εντάξει λοιπόν το καταλάβαμε. Όλη η γωνιά του gaming στο internet έχει βαφτεί κόκκινο, όλοι μιλούν για τον εξαιρετικό αυτόν τίτλο. Αλλά κάπου το πράγμα ξεφεύγει. Σε κάθε κλικ συναντά κανείς άρθρα για (βαθιά ανάσα): οδηγούς, κόλπα, τρόπους για εύκολο χρήμα, spoiler, λύσεις σε μεμονωμένες αποστολές (αλήθεια τώρα;), αναφορές στο σημαντικό πρόβλημα των υπερωριών, ολοκληρωμένους οδηγούς στρατηγικής (μα πόσο καιρό είχα να γράψω αυτόν τον όρο;) και φυσικά clickbait άρθρα (τα αφήνω πάνω σου Μάνο) [ :’( ].

Καταλαβαίνω το λόγο, όλοι θέλουν ένα κομμάτι από την πίτα, όλοι θέλουν να τραβήξουν κόσμο αναφέροντας το σπουδαίο τίτλο. Αλλά, ρε παιδιά, να υπάρχει και ένα όριο. Δεν με νοιάζει που κάποιοι γκρινιάζουν που χάνουν το καπέλο τους στο παιχνίδι, δεν με ενδιαφέρει να διαβάσω πού μπορώ να πουλήσω δέρματα και σε τι τιμή, στα @!@ μου που θα βρω το τάδε αντικείμενο. Αφήστε με να απολαύσω το παιχνίδι με το δικό μου ρυθμό, να ανακαλύψω όλα όσα μπορώ…απλώς αφήστε με επιτέλους.

Μέσα στο χαμό αυτών των άρθρων χάνονται πιο ουσιαστικές φωνές, άρθρα που αγγίζουν σημαντικά θέματα (όπως αυτό με τις υπερωρίες), reviews που σίγουρα αξίζει να διαβάσει κανείς και ας μη συμφωνεί με κανένα επιχείρημα ή βαθμό. Είναι σαν όλο το internet να έχει βαλθεί να σπρώξει το κοινό προς την αγορά του τίτλου, να ξεχνάει ότι ο ρόλος του είναι κυρίως η ενημέρωση/ανάλυση/κρίση και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Όχι πάντως το μάρκετινγκ (η Rockstar μπορεί και μόνη της, τόσες διαφημίσεις τρέχουν), η προώθηση, ο επηρεασμός, ο ακατάπαυστος θόρυβος.

Είναι εκνευριστικό που όλα δείχνουν να σβήνουν, όλα φωνάζουν προς μια κατεύθυνση. Φυσικά δεν φταίει το Red Dead και σίγουρα δεν είναι χαζοί οι υπεύθυνοι να σταματήσουν την κατάσταση. Συμφέρει και σίγουρα λειτουργεί ως ένα βαθμό. Αλλά πόσα άρθρα/θέματα-σκουπίδια μπορεί να διαβάσει κανείς για να πει, επιτέλους, φτάνει; Είναι φυσιολογικό 2 στα 3 άρθρα σε μια σελίδα (αμφιβόλου φυσικά ποιότητας και σημασίας) να αναφέρονται σε ένα μόνο videogame (όποιο και αν είναι αυτό); Είναι τόση η δύναμη του clickbait που αναγκάζει ολόκληρα site μεγαθήρια να σταματούν να ασχολούνται με το οτιδήποτε πέραν της διάσημης νέας κυκλοφορίας; Και ναι καταλαβαίνω ότι και μόνο η ύπαρξη αυτού του κειμένου έρχεται σε αντίθεση με τον εκνευρισμό μου, αλλά τουλάχιστον το RDR 2 στο παρόν κείμενο είναι η αφορμή, όχι ο αυτοσκοπός.

Τις απαντήσεις στα παραπάνω τις ξέρω, οι ερωτήσεις είναι ρητορικές. Και παρά το ότι τις ξέρω, δεν παύει η κατάσταση να με ενοχλεί κάθε φορά που κυκλοφορεί ένας σημαντικός τίτλος. Αλλά αντί να διαβάζω για το δεξί παπούτσι του Arthur και το πόσους κόκκους χώματος έχει μια πόλη στο παιχνίδι ή για το αν υπάρχουν 432 όπλα και καπέλα, θα προτιμούσα να βλέπω ενδιαφέροντα θέματα π.χ. για την ιστορία της σειράς, της εταιρείας, για τον τεχνικό τομέα (ναι υπάρχουν το ξέρω) ή συζητήσεις που να αναλύουν την επαναστατικότητα ή μη του όποιου τίτλου. Φυσικά να υπάρχουν και πιο ανάλαφρα θέματα, αλλά μην το ξεφτιλίζουμε.

Ζητάω δηλαδή ουσία και μέτρο, αλλά κάτι μου λέει ότι στέκομαι μόνος μου, σαν ηλίθιος.

[σ.α. Δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σου, Λεωνίδα] 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*