Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Δυνατότητες χωρίς αντίκρισμα

*
Στο σημερινό Κόψε-Ράψε ο Λεωνίδας Μαστέλλος ανησυχεί για την έλλειψη κυκλοφοριών new gen στο Series X, αλλά και στο Game Pass.

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που αγόρασα το Xbox Series X και πλέον είμαι σε θέση να εκφράσω μερικούς προβληματισμούς μου.


Σαν μηχάνημα, το Series X είναι εξαιρετικό. Γρήγορο, δυνατό, αθόρυβο, όλα όσα περιμένει κανείς από μια κονσόλα νέας γενιάς. Παράλληλα, το Game Pass, όπως έχω πει και στο παρελθόν, αποτελεί το δυνατό χαρτί της Microsoft έναντι του ανταγωνισμού, ένα χαρτί που πρέπει σίγουρα να εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Και λέω στο έπακρο γιατί η αίσθηση που έχω μέχρι στιγμής είναι ότι η εταιρεία κάνει πολλές κινήσεις, αλλά δεν υπάρχει μια κάποιου είδους σταθερότητα/συνέπεια. Τη μία στιγμή ανακοινώνει εντυπωσιακές εξαγορές εταιρειών (με ανάλογες επιπτώσεις στον κατάλογο του Game Pass) και την άλλη παρατηρείται ένα είδος ξηρασίας όσον αφορά τους πιασάρικους τίτλους. Ναι η υπηρεσία έχει πολλά παιχνίδια, αλλά νομίζω ότι χρειάζεται και τίτλους που τραβούν την προσοχή και τους χρειάζεται κάθε μήνα. Όχι μία στο τόσο. Δεν λέω, η υπηρεσία είναι εξαιρετική επειδή δίνει την ευκαιρία σε εμάς να δοκιμάσουμε παιχνίδια που δεν θα αγοράζαμε εύκολα, όμως σίγουρα χρειάζεται και πιο μεγάλα ονόματα. Θα μου πείτε υπάρχουν και θα συμφωνήσω. Όμως νομίζω ότι η ροή διάθεσής τους θέλει λίγη περισσότερη προσοχή. Και το θέμα γίνεται χειρότερο επειδή διανύουμε μια περίοδο όπου δεν κυκλοφορούν πολλοί τίτλοι new-gen για το μηχάνημα (εντός και εκτός του Game Pass). Υπάρχει ένα κενό στις κυκλοφορίες (όχι απαραίτητα αδικαιολόγητο, αν λάβουμε υπόψη τον κορονοϊό) που ζημιώνει πολύ την εικόνα του μηχανήματος. Άλλωστε, όσοι το αγόρασαν δεν το αγόρασαν μόνο για να παίζουν παλιά παιχνίδια με βελτιωμένες επιδόσεις. Θέλουν και καινούργια και μάλιστα δυνατά. Θα μου πείτε έχουν ανακοινωθεί τόσα, έρχεται και η Ε3, μη βιάζεσαι. Το ξέρω και δεν βιάζομαι. Αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω τις προσπάθειες του ανταγωνισμού που σίγουρα έχει πολύ πιο γεμάτο πρόγραμμα κυκλοφοριών (βέβαια δεν υπάρχουν μηχανήματα στην αγορά για να το χαρούμε, αλλά τι να κάνουμε).

Να επιστρέψω και πάλι στο Game Pass. Κοιτώντας τον κατάλογο των διαθέσιμων παιχνιδιών, παρατηρώ ότι τα περισσότερα από αυτά δεν είναι βελτιωμένες εκδόσεις για το συγκεκριμένο μηχάνημα. Υπάρχουν κάποια, αλλά τα περισσότερα είτε είναι βελτιωμένα για One X είτε υπάρχουν στην αρχική, απλή μορφή τους. Ξέρω ότι αυτό το θέμα δεν είναι αποκλειστικά στο χέρι της Microsoft. Εννοείται πρέπει να κουνηθούν και οι developers. Θα ήθελα όμως να γνωρίζω ότι η Microsoft κάνει τα αδύνατα δυνατά, ώστε το Game Pass να εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του νέου μηχανήματος. Ως έχουν τα πράγματα, η υπηρεσία έχει λιγότερους από 40 τίτλους που εκμεταλλεύονται το Series X. Δεν είναι καλή εικόνα για το μηχάνημα, ούτε για την υπηρεσία, πόσο μάλλον σε μια περίοδο που δεν κυκλοφορούν πολλές νέες παραγωγές. Εντάξει δεν την κατηγορώ, είπαμε φταίνε κυρίως οι developers, αλλά ίσως να μπορεί να κάνει κάτι και αυτή για να τους δώσει τα κίνητρα που χρειάζονται.

Πάντως για την ώρα, οι κάτοχοι των νέων μηχανημάτων της Microsoft είναι στο περίμενε. Είτε στο κομμάτι του Game Pass είτε στις νέες κυκλοφορίες. Και αυτή η αναμονή σίγουρα εκνευρίζει, όσες υποσχέσεις και να έχει δώσει η εταιρεία.

Ελπίζω η Ε3 να αλλάξει κάπως την κατάσταση. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • joehok
    • Το μεγαλύτερο σύνολο τών κατόχων έχει αρκετά cross gen k next gen να ασχοληθεί.. είτε μέσω υπηρεσίας είτε μέσω αγορών. Ωστόσο υπάρχει ενα αξιοσέβαστο ποσοστό που εψει6 ολοκληρώσει το πακέτο της προηγούμενης γενιάς και δεν είναι ικανοποιημένο με το series κααι το 2021 πρόγραμμα . Και αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα και ούτε φαίνεται ότι θα αλλάξει κάτι μέχρι τα Χριστούγεννα.

    • gdal73
    • Σε όλα έχεις δίκιο. Πρέπει η Microsoft να φορτσάρει, αλλιώς βλέπω να χάνει και το τρένο της τρέχουσας γεννιάς. Το μηχάνημα όντως εξαιρετικό, αλλά το ίδιο εξαιρετικό είναι και το PS5. Σαν τυχερός και ευτυχής κάτοχος και των δυο κονσολών, αν και το πρώτο καιρό το περισότερο χρόνο μου το περνούσα στο Series X, πλεόν το έχω αφήσει στην άκρη. Το launch σε τίτλους του PS5, θεωρώ ότι ήταν το καλλίτερο ever, σε κονσόλα (Deamon's Souls, Returnal, Sackboy, Ratchet) και αυτό συμπληρώθηκε ιδανικά με τις αναβαθμίσεις που έδωσα στα κορυφαία αποκλειστικά τους (God of War, Ghost of Thushima, Last of us part II, Days gone, Nioh 2). Δυστυχώς το Χbox δεν έχει κάτι ανάλογο να παρουσιάσει, από αποκλειστικά μηδέν και από αναβαθμίσεις, αν εξαιρέσω το Gears 5 και το Forza (τα οποία όμως έπαιζαν ήδη εξαιρετικά στο ΟΝΕ Χ) δεν σε άφηνε καμία με τα σαγόνια κάτω....Ακόμα και το διαφημισμένο FPS boost, εμένα προσωπικά δεν με ικανοποίησε λόγω της εμφανής πτώσης στην ανάλυση, σε σημείο να το απενεργοποιώ σε όσα παινχίδια ασχολήθηκα. Η τελευταία φορά που ασχολήθηκα σοβαρά με το Series X, ήταν με το Outriders στο game pass. Πιστεύω ότι εφόσον δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο αυτή τη στιγμή εκεί πρέπει να ποντάρει η Microsoft αν δεν θέλει να χάσει το παιχνίδι, φέρνοντας third party τίτλους AA στο game pass, για παράδειγμα το ΑC Valhala ή το RE8 θα μπορούσε άμεσα να τραβήξει το ενδιαφέρον μέγαλου μέρους των gamers, το οποίο δυστυχώς το μονοπωλεί το PS5...

*