Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Ε3 Ε3 είσαι εδώ;

Λίγες ημέρες πριν την E3 και η έκθεση δείχνει να έχει περισσότερο ενδιαφέρον από ποτέ. Με την υπόσχεση του Uncharted 4 να έχει γίνει πραγματικότητα και τις φήμες για νέες, ενισχυμένες, κονσόλες να κυριαρχούν στα ειδησεογραφικά και όχι μόνο sites, η δημοφιλής έκθεση έχει την ευκαιρία να εκπλήξει ευχάριστα όσους την παρακολουθήσουν. Λίγο με το νέο hardware, λίγο με τους τίτλους που είδαμε μεν πέρυσι, αλλά φέτος λογικά θα κάνουν το ουσιαστικό ντεμπούτο τους, οι gamers σίγουρα έχουν να περιμένουν πολλά.

Η Sony είναι μάλλον η πιο απελευθερωμένη. Τόσο λόγω πωλήσεων, όσο και λόγω του Uncharted 4 που την έβγαλε ασπροπρόσωπη, η ιαπωνική εταιρεία μπορεί να κινηθεί σε νέα μονοπάτια στα οποία μάλλον θα κυριαρχήσει το φημολογούμενο νέο hardware. Βλέπετε η μόδα του VR καλά κρατεί (αν και για τους πολλούς θα ξεκινήσει μόλις το πει η Sony) και αν οι φήμες του Neo έχουν βάση, όλο αυτό γίνεται εξαιτίας αυτής της νέας μόδας. Εννοείται ότι δεν θα μπορέσουμε να δούμε κάτι ουσιαστικό σε επίπεδο gameplay, μιας και το VR δύσκολα “δείχνεται”, όμως θα μάθουμε λεπτομέρειες που μάλλον θα ξεκαθαρίσουν το ομιχλώδες τοπίο. Ή θα το μπερδέψουν περισσότερο.

Η Microsoft από την άλλη φαίνεται να μην μπορεί να γλιτώσει από την τάση της “πρόωρης” αναβάθμισης. Αν και οι φήμες λένε ότι στοχεύει για το 2017 και το 2016 θα το περάσει με παραλλαγές του ήδη υπάρχοντος συστήματος, οι πιθανότητες είναι ότι θα προσπαθήσει να εμποδίσει τη διαφαινόμενη κυριαρχία του αντιπάλου της. Με σύμμαχό της την ενιαία πλατφόρμα των Windows που προσπαθεί να πλασάρει εδώ και αρκετό καιρό, η Microsoft ίσως καταφέρει να προσφέρει μια διαφορετική πρόταση, έστω και σε φαινομενικό επίπεδο. Σίγουρα, πάντως, θα πρέπει να κερδίσει χαμένες εντυπώσεις και να αποδείξει ότι τα όποια νέα συστήματα μπορούν αυτήν τη φορά να κοιτάξουν στα μάτια τα αντίστοιχα του ανταγωνισμού.

Η Nintendo…δεν ξέρω. Είναι η ιδέα μου ή έχει εξαφανιστεί τον τελευταίο καιρό; Οι ειδήσεις που παίρνω χαμπάρι είναι όλο και λιγότερες και οι δηλώσεις περί “λιτής” παρουσίασης στην E3 (λιτής γιατί θα περιστρέφεται γύρω από το Zelda κυρίως) απογοητεύουν. Φυσικά και δεν πρόκειται να μείνει σε ένα μόνο τίτλο. Άλλωστε αν κάποιος χρειάζεται νέο μηχάνημα, αυτή είναι η εταιρεία του Kyoto. Το NX το ακούμε εδώ και πολύ καιρό και οι φήμες -καλές ή κακές- δίνουν και παίρνουν. Η ησυχία που επικρατεί στο στρατόπεδο της Nintendo μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα. Είτε η εταιρεία έχει βάλει κάτω το κεφάλι και δουλεύει σκληρά για να δείξει πράγματα που θα επαναφέρουν τη χαμένη της δόξα, είτε κοιτάζουμε μια μεταβατική περίοδο αναδιάρθρωσης, με τη νέα ηγεσία να προσπαθεί να βρει τα πατήματά της. Ό,τι κι αν συμβαίνει, η Nintendo είναι η πιο low profile από τις τρεις φέτος και ελπίζω να το κάνει για να μας εκπλήξει και όχι γιατί δεν έχει τίποτα να μας πει.

Ανεξάρτητα από το τι μας επιφυλάσσουν οι τρεις εταιρείες σε επίπεδο hardware, το στοίχημα θα παιχτεί γι’ άλλη μια φορά στο επίπεδο των τίτλων. Πέρυσι οι υποσχέσεις ήταν πολλές και οι τίτλοι που βρίσκονται σε ανάπτυξη πρέπει να δείξουν ουσία. Ελπίζω να μην μπαφιάσουμε με ανούσια τρέιλερ και να μη χορτάσουμε πάλι με υποσχέσεις για κυκλοφορίες που βρίσκονται πολλά χρόνια μακριά. Κάτι μου λέει ότι δεν θα το αποφύγουμε αυτό, αλλά ελπίζω σε περισσότερη ουσία φέτος. Άλλωστε, λογικά, η ανάπτυξη των τίτλων που είδαμε ως τρέιλερ πέρυσι πρέπει να έχει προχωρήσει αρκετά. Ίσως, αν είμαστε καλά παιδιά, να μας δείξουν και τίποτα καινούριο. Αλλά χλωμό.

Πάντως δεν χρειάζεται να πονοκεφαλιάζουμε. Λίγες μέρες μένουν, θα περάσουν πού θα πάει.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*