Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Η επανάσταση των χειριστηρίων

*
Στο νέο Κόψε-Ράψε, ο Λεωνίδας Μαστέλλος γκρινιάζει για την κατάσταση που επικρατεί με τα χειριστήρια των τριών εταιρειών.

Διαβάζω αυτές τις ημέρες για την πατέντα της Sony που, αν γίνει πραγματικότητα, θα επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν απλά αντικείμενα (μπανάνες!) ως χειριστήρια για την κονσόλα της εταιρείας. Αν και η συγκεκριμένη πατέντα έχει την πλάκα της, αποτελεί μόνο την αφορμή για τη σημερινή στήλη. Γιατί μπορεί η Sony να ονειρεύεται μπανάνες για χειριστήρια, όμως και οι τρεις εταιρείες τον τελευταίο καιρό τα έχουν κάνει θάλασσα στο κομμάτι των (συμβατικών) χειριστηρίων.


Εννοείται ότι σε αυτήν τη θάλασσα την τιμητική της έχει η Nintendo και το περιβόητο drifting των Joy-Con που ακόμα καλά κρατεί (ο γράφων έχει δύο σετ από Joy-Con που είχαν αγοραστεί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και παρουσίασαν/παρουσιάζουν και τα δύο το πρόβλημα, οπότε εικάζω ότι η κατάσταση είναι πιο δύσκολη από όσο θα ήθελε να είναι η εταιρεία)

Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο η Nintendo που αντιμετωπίζει προβλήματα. Η Sony μπήκε γρήγορα στο χορό, μιας και έχουν αρχίσει να έρχονται στη δημοσιότητα αναφορές χρηστών για drifting στα DualSense. Οι περιπτώσεις είναι -για την ώρα- αρκετά λιγότερες από τις αντίστοιχες της Nintendo, όμως είμαστε στην αρχή της πορείας της νέας κονσόλας και η ύπαρξη προβλημάτων στα χειριστήρια από τόσο νωρίς (πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακόμη τόση φθορά), σίγουρα προκαλεί ανησυχία.

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει και η Microsoft με τα χειριστήρια των Xbox Series. Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση, οι αναφορές μιλούν για μη απόκριση κάποιων πλήκτρων.

Η απορία είναι εύλογη. Τι ακριβώς συμβαίνει; Θα μπορούσα ίσως να δεχτώ την περίπτωση των Joy-Con που είναι νέου είδους (λιγότερο συμβατικά) χειριστήρια, αλλά η αλήθεια είναι ότι και οι τρεις εταιρείες (και η Nintendo περισσότερο από όλες λόγω των χρόνων της στην αγορά) θα έπρεπε πλέον να έχουν αρκετή εμπειρία στην κατασκευή χειριστηρίων. Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι τα συγκεκριμένα περιφερειακά δέχονται συχνά την «ευγενική» μεταχείριση των παικτών, αλλά και χωρίς αυτήν, η πίεση που δέχονται υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι αρκετά μεγάλη και άρα πρέπει να κατασκευάζονται με βασικό γνώμονα την αντοχή. Θυμίζω ότι δεν πρόκειται για φθηνά περιφερειακά και ότι συνήθως η διαδικασία για επιστροφή/επισκευή περιλαμβάνει ταλαιπωρία για τον χρήστη και αν όχι ταλαιπωρία, σίγουρα εκνευρισμό και απογοήτευση (ειδικά όταν πρόκειται για πρόσφατη αγορά). Εννοείται ότι Sony και Nintendo αντιμετωπίζουν ήδη μηνύσεις για τα προβλήματα (δεν γνωρίζω κάτι αντίστοιχο για την Microsoft, όμως η εταιρεία είπε ότι διερευνά το πρόβλημα και αναζητά λύση), αλλά αυτές δεν μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι η κατάσταση που επικρατεί μειώνει την εμπιστοσύνη των χρηστών. Προσωπικά τα δύο χαλασμένα σετ των Joy-Con με σταματούν στο να επενδύσω σε νέο, επειδή γνωρίζω ότι είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσω τα ίδια προβλήματα. Και αυτός ο δισταγμός είναι που πρέπει να προβληματίσει και να ανησυχήσει τις εταιρείες. Είμαι σίγουρος ότι δεν θέλουν η εικόνα τους να αμαυρώνεται από τέτοιου είδους προβλήματα.

Ας ελπίσουμε η κατάσταση να λυθεί σύντομα. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Roronoa
    • Και οι 3 εταιριες εδω και χρονια προμηθευονται τα ιδια analog joysticks απο την ιδια εταιρια, τα οποια εχουν αρκετα περιορισμενη διαρκεια ζωης. Αισχος απλα, φοβασαι να αγορασεις νεα gamepad γιατι ξερεις οτι καποια στιγμη θα τα παιξει.

    • Alias
    • Τα χειριστηρια μου σε N64, Gamecube, PS2 παρα το λιωσιμο δεν επαθαν ποτε τιποτα. Και σημερα ακομη παιζουν αψογα. Απο X360 και μετα δεν μου εχει τυχει χειριστηριο που να μην παθει προβλημα και γρηγορα. Ειδικα στο X360 μου χαλασαν 4 χειριστηρια, μοχλοι και σκανδαλες

*