Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Η πορεία προς την άποψη

*
Έχω πει και παλαιότερα ότι έχω πλέον τη δυνατότητα να παρατηρώ τα «χούγια» της νεότερης γενιάς των gamers, είτε άμεσα είτε από τις παρέες του junior. Από την τακτική ενασχόλησή μου καταλαβαίνετε ότι το όλο θέμα μού προκαλεί το ενδιαφέρον. Αφορμή για την παρούσα στήλη στάθηκαν τα νέα παιχνίδια που έδωσε το PS Plus. Πιο συγκεκριμένα, το Knack και το Rime.

Ρίχνοντας μια ματιά στο τελευταίο, αναγνώρισα άμεσα την όμορφη αισθητική και το αξιόλογο soundtrack, τις επιρροές από Journey και, ίσως, The Witness, αλλά και παρόμοιων τίτλων. Μου κέντρισε το ενδιαφέρον, άφησε όμως αδιάφορο το νεότερο σε ηλικία παρατηρητή που καθόταν δίπλα μου. Το Knack από την άλλη έκανε μεγαλύτερη εντύπωση. Εγώ «ενοχλήθηκα» από τα γραφικά παλαιότερης γενιάς (ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι έπαιξε το ρόλο διαφήμισης για το τότε νέο PS4) αλλά, κυρίως, για το επαναλαμβανόμενο και κάπως βαρετό gameplay. Ναι, παίξαμε co-op και κάπως σώθηκε η κατάσταση, αλλά η άποψη του junior ήταν πολύ διαφορετική από τη δική μου (ναι μου κάνει κριτική από τώρα). Του άρεσε, του άρεσαν τα γραφικά, το χάρηκε σίγουρα πιο πολύ από μένα (δεν το γλιτώνω το sequel).


Τότε ήταν που συνειδητοποίησα τη διαφορά μας. Η πορεία και η εμπειρία μου στον κόσμο των videogames (τρομάρα μου) μού επιτρέπει να εκτιμώ και να αναζητώ πιο περίεργους τίτλους και να βαριέμαι πιο καθιερωμένους, όχι πάντα άλλα αρκετά συχνά. Κατάλαβα ότι το Call of Duty που εγώ βαριέμαι θανάσιμα, είναι καταπληκτικό στα μάτια του μικρού, το Knack έχει το ενδιαφέρον του κ.ο.κ. Θα μου πείτε ο καθένας με τα γούστα του.

Πιστεύω όμως ότι δεν έχει να κάνει μόνο με τα γούστα του καθενός. Και αυτό γιατί και εγώ έπαιζα φουλ CoD και Medal of Honor κάποτε και μου άρεσαν. Απλώς με τον καιρό η επανάληψή τους με κούρασε, το ενδιαφέρον μου μετατοπίστηκε σε άλλα στοιχεία, τα ξεπέρασα και κοίταξα αλλού. Ναι δεν έχει συμβεί με όλα (ακόμα έχω αγαπημένα είδη και σειρές), αλλά καταλαβαίνω ότι η πορεία καθενός πρέπει να περάσει από συγκεκριμένα σημεία καμπής, από σταθμούς που θα τον βοηθήσουν να συνειδητοποιήσει την αξία ενός πιο ιδιαίτερου ή διαφορετικού τίτλου, αλλά και να δει τα ελαττώματα άλλων πιο καθιερωμένων. Ή όχι.

Συνειδητοποίησα ότι αυτή η πορεία είναι μοναχική, δεν μπορεί κάποιος τρίτος να την επηρεάσει, πρέπει να ολοκληρωθεί για να δημιουργηθεί το μοναδικό αποτέλεσμα που χαρακτηρίζει τον καθένα μας, να αποκρυσταλλωθούν τα γούστα και οι προτιμήσεις. Να δημιουργηθούν οι βάσεις για την «προσωπικότητα», η άποψη που θα προσπαθήσει με τη σειρά του να επιβάλλει σε άλλους.

Και αφού τα συνειδητοποίησα όλα αυτά, παράτησα τη «μετάδοση της σοφίας μου» (κοινώς έβγαλα το σκασμό) και απόλαυσα μαζί του το Knack. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, το co-op υπό αυτές τις συνθήκες είναι πάντα μαγικό, ό,τι και αν δείχνει η οθόνη. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*