Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Θετικά πρώτα βήματα

*
Έχουν περάσει κάμποσοι μήνες από την κυκλοφορία του Nintendo Switch και πλέον μπορούμε να παρατηρήσουμε πράγματα που μας ενοχλούν στο μηχάνημα, πράγματα που είναι σωστά, πράγματα γενικά για τη συνολική εμπειρία χρήσης. Άλλωστε, πέρασε και το καλοκαίρι, περίοδος που σίγουρα έβαλε σε δοκιμή τον υβριδικό χαρακτήρα της κονσόλας. Και αυτός ο υβριδικός χαρακτήρας είναι φυσικά και το δυνατότερο χαρτί του μηχανήματος το οποίο προσφέρει όλα όσα έδειξαν στις πρώτες διαφημίσεις. Σχεδόν όλα. Γιατί, κακά τα ψέματα, η οθόνη είναι μικρή. Είναι αρκετά καλή όταν παίζει κανείς μόνος του, αλλά στο split screen και στο multiplayer γενικά, τα πράγματα δυσκολεύονται. Και δυσκολεύονται όχι μόνο λόγω του μεγέθους, αλλά και του πολύ κακού στηρίγματος που υπάρχει στην πλάτη του μηχανήματος, το οποίο δεν μπορεί να το φέρει σε ένα ιδανικό ύψος (λογικό και αναμενόμενο, δεν είναι αυτή η δουλειά του), αλλά -δυστυχώς- δεν καταφέρνει ούτε καν να το στηρίξει σωστά (δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκαναν τόσο στενό και γιατί δεν έβαλαν ένα ακόμα στην άλλη πλευρά για πιο σταθερή στήριξη ή έστω ένα και στο κέντρο). Αποτέλεσμα, το μηχάνημα να στέκεται πολύ χαμηλά, όταν και αν στέκεται.

Τα χειριστήρια από την άλλη είναι μικρά, αλλά συνηθίζονται. Δεν γεμίζουν το μάτι, αλλά είναι πιο βολικά από όσο νομίζει κανείς και, στο κάτω-κάτω, δίνουν την ευκαιρία για διπλό ανά πάσα στιγμή. Οπότε η διασκέδαση κερδίζει τη δυσκολία προσαρμογής. Όμως και αυτό είναι μεγάλο «όμως», οι τιμές των αξεσουάρ είναι στο Θεό. Ναι τα χειριστήρια έχουν πολλές ενσωματωμένες τεχνολογίες, αλλά κοντά 50 ευρώ για ένα ή κοντά 90 ευρώ για το σετ είναι μάλλον πολύ υψηλές τιμές. Το Pro Controller έχει κι αυτό 90 ευρώ, η κατασκευή του και η ευχρηστία του είναι εξαιρετικές, αλλά και πάλι, 90; Και δυστυχώς, η φιλοσοφία των ακριβών αξεσουάρ φαίνεται να αποτελεί ακριβώς αυτό, φιλοσοφία της εταιρείας. Δεν ξέρω τον λόγο, αλλά σίγουρα χτυπάει άσχημα στο μάτι.


Τώρα όσον αφορά τα παιχνίδια, πολλά ακούγονται. Δεν έχει πολλά, ναι. Αυτά που έχει είναι εξαιρετικής ποιότητας, ανεξαρτήτως γούστου. Και φυσικά σύντομα θα έχουμε και Mario, οπότε η Nintendo έχει κάνει πραγματικότητα τις υποσχέσεις για πολλούς, μεγάλους τίτλους, με ικανοποιητική συχνότητα. Και οι καλές πωλήσεις του μηχανήματος (κρατάω μια πισινή μήπως και ξεφουσκώσουν στην πορεία) τραβούν βλέμματα τρίτων, που κάνουν δειλές κινήσεις να βάλουν στο πρόγραμμά τους και το Switch. Φυσικά και τους φοβόμαστε όλοι. Είτε γιατί συνήθιζαν μέχρι τώρα να κυκλοφορούν σαβούρες, είτε γιατί πολύ εύκολα παρατούσαν το εκάστοτε μηχάνημα χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν ήταν αδικαιολόγητη η στάση τους και γι’ αυτό υπάρχει ο φόβος. Φόβος όμως υπάρχει και για το μετά. Το μετά το Mario για το οποίο η Nintendo δεν μιλάει και πολύ. Έδειξε ένα λογότυπο του Metroid Prime 4 για να μας κάνει να πιστέψουμε ότι ακούει τις γκρίνιες μας και αυτό ήταν; Ναι όλοι ελπίζουμε για εκπλήξεις, αλλά περίεργο που δεν ακούγεται κάτι σημαντικό μετά το Mario (άντε το Xenoblade για να μην γκρινιάζει ο αρχισυντάκτης). Εκτός και αν μου διαφεύγει κάτι.

Όποια πάντως και αν είναι η γνώμη του καθενός για το Switch, η Nintendo έχει την ευκαιρία να πάρει και πάλι τα πάνω της. Όλα είναι στο χέρι της. Το πρώτο βήμα έγινε, περιμένουμε τα επόμενα. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
8 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • xvagos
    • Συμφωνω για να first party παιχνίδια της Ninty, θέλουμε και πρεπει να τα δώσει όλα, αλλά η πορεία του μηχανήματος στο χρόνο θα φανεί με την υποστήριξη των third party. Τώρα για τις τιμές των αξεσουάρ δεν το συζητώ καν. Δεν είναι στο Θεό είναι στο Διάβολο.
      ΥΓ. Υπάρχει κανένας adaptor για να βάλω το αγαπημένο μου χειριστηριάκι του Gamecube γιατί ψάχνω αλλά δεν μπαίνει πουθενά το άτιμο...

    • T_K_L_L_LUIGI
    • Πραγματικά έχω σκεφτεί και εγώ να το αγοράσω αλλά οι τιμές στα περιφεριακά με τρομάζουν.Προσωπικά θα περιμένω μήπως και βγει κάποια άλλη έκδοση ή κάποιο εξαιρετικό bundle.Τα παιχνίδια νομίζω θα πάρουν μπρος με την νεα χρονιά.Νομίζω πάντως ο χρόνος είναι υπερ του καταναλωτή μιας και δεν νομίζω η Νιντέντο να κόψει μια δεύτερη κονσόλα τόσο γρήγορα,θα κάνει πολύ κακό στην εικόνα της.

    • mysterious
    • Κακά τα ψέμματα η πολιτική της Nintendo στις τιμές των περιφερειακών και των παιχνιδιών είναι εκτός τόπου και χρόνου.Και για τα παιχνίδια εννοώ ότι δύσκολα πέφτουν οι τιμές μετά από καιρό.Δε γίνεται οι δύο μεγάλοι ανταγωνιστές σου να ρίχνουν τις τιμές τους σε μικρά χρονικά διαστήματα κι εσύ που έχεις την ανάγκη πελατών να σφυρίζεις αδιάφορα.Δεν υπάρχει λογική σε αυτό.Το τελευταίο διήμερο αγόρασα από το playstore πληθώρα ΑΑΑ games σε αστείες τιμές που αν το έκανα από το αντίστοιχο της Nintendo θα πλήρωνα τα μαλλιοκέφαλα μου.Καλά για το pc δεν το συζητώ,εκεί μόνο που δε σε πληρώνουν πριν αγοράσεις,ακόμη πιο τζαμπέ καταστάσεις.Μακάρι να πάει καλά η κονσόλα και στη συνέχεια απλά κάποιες πολιτικές δεν έχουν ψήγμα λογικής.Μα 90 ευρώ για χειριστήριο;

    • evergrey
    • Εγω ειδα βιντεακι απο το NBA2K18 πως "ετρεχε" στο Switch,και μπορω να πω οτι ηταν αξιοπρεπεστατη δουλεια.
      Οπως και με το Doom.Αρα καταληγω στο συμπερασμα οτι ΑΝ θελουν οι εταιριες μπορουν να βγαλουν καλα παιχνιδια για την Nintendo.4Κ,αναλυσεις τρελες μπορει να μην τους περνει σε αυτο το συστημα που εβγαλε η Nintendo,αλλα παιχνιδια ανετα μπορουν να δωσουν στους Switch-αδες.

    • amianen
    • Για εμένα, όταν ανακοινώθηκε, ήταν μια τρανταχτή αποτυχία. Πραγματικά δεν ξέρω γιατί έχει πετύχει τόσο πολυ... Θέλουμε δυνατούς παίκτες στο παιχνίδι για να παίζουμε καλύτερα παιχνίδια!

    • john-data
    • Τα περιφερειακά απο εποχές nes στα ύψη ήταν.
      Ευτυχώς είμαι κάτοχος wiiu και mario kart k zelda τα έπαιξα εκεί και θα περιμένω πτώση τιμής σε κανά χρόνο που θα έχουν βγει 4-5 δυνατές αποκλειστικότητες η μήπως κάνει την έκπληξη και το φέρει ο Αη Βασίλης στις γιορτές

*