Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Κάτσε κάτω από τη στεφάνη

*
Στο νέο κείμενο της στήλης "Κόψε-Ράψε", ο Λεωνίδας Μαστέλλος μένει σπίτι και παίζει Ring Fit Adventure.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που θα άξιζε αυτή η στήλη να ήταν σε μορφή βίντεο. Όχι για μένα, αλλά για εσάς. Γιατί; Γιατί, όπως όλοι, είμαι κλεισμένος μέσα λόγω της καραντίνας και παρά το ότι εργάζομαι κανονικά, υπάρχει πλέον περισσότερος ελεύθερος χρόνος και άρα περισσότερη βαρεμάρα (μέχρι και πικάπ προσπάθησα να συνδέσω σε ενισχυτή με τον αδερφό μου μέσω FaceTime). Επίσης έχω τύψεις που δεν πάω πια γυμναστήριο, φοβάμαι ότι θα χάσω τη... σούπερ φόρμα μου κ.ο.κ. Ποια ήταν η αντίδρασή μου σε όλα αυτά; Μα να ξεθάψω το Ring Fit Adventure και να αρχίσω να κοπανιέμαι μπροστά στην τηλεόραση. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί έπρεπε να είναι βίντεο η σημερινή στήλη;


Πέρα από την πλάκα, μου δόθηκε η ευκαιρία να ρίξω μια πιο προσεκτική ματιά στον τίτλο της Nintendo. Και, παραδόξως, η εταιρεία έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Η αλήθεια είναι ότι ο τίτλος συνήθως μένει αχρησιμοποίητος (κάτι σαν το Wii Fit παλαιότερα), αλλά τουλάχιστον είναι αρκετά προσεγμένος.

Εντάξει δεν είναι παραδοσιακό παιχνίδι (αν και προσπαθεί ειλικρινά να γίνει), αλλά σίγουρα έχει την πλάκα του, αφήστε που μπορεί να χάσετε και καμιά θερμίδα. Το αστείο είναι ότι τα «προγράμματα» γυμναστικής που περιέχει (και τα οποία μπορεί κανείς να τα προσαρμόσει όπως θέλει) είναι αρκετά απαιτητικά, τουλάχιστον για εμένα που ναι μεν πάω γυμναστήριο, αλλά για κάποιο λόγω τα φτύνω στο Ring Fit Adventure. Τεχνικά, ο τίτλος τα πάει αρκετά καλά, μιας και η αναγνώριση των χειριστηρίων δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα.

Εννοείται ότι η σημερινή στήλη δεν θέλει να γίνει review του τίτλου. Απλώς μου έκανε μεγάλη εντύπωση η προσοχή στη λεπτομέρεια όσον αφορά το κομμάτι της γυμναστικής, αλλά και η προσπάθεια της ομάδας ανάπτυξης να κάνει τη βαρετή διαδικασία όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη. Φυσικά και πρόκειται απλώς για ένα παιχνίδι και όχι για κάποιο επαγγελματικό σύστημα γυμναστικής, αλλά αυτήν την περίοδο είναι ό,τι πρέπει για όσους θέλουν να ξεσκουριάσουν (ακόμα πονάνε τα χέρια μου, δεν γράφω άλλο) και δεν έχουν τα μέσα ή την όρεξη να το κάνουν.

Ακόμη και έτσι, το Ring Fit Adventure δεν αποφεύγει το πρόβλημα όλων αυτών των τίτλων, των τίτλων που στηρίζονται σε κάποιο gadget. Και αυτό δεν είναι άλλο από την αχρηστία. Πόσα αντίστοιχα παιχνίδια εξαφανίζονται, με τα όποια περιφερειακά να συλλέγουν σκόνη κάτω από καναπέδες και πολυθρόνες; Πολλά.

Ε, άλλο ένα δεν πειράζει. Τουλάχιστον αυτό είναι καλοφτιαγμένο. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*