Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Λίγο αργά το θυμήθηκε

*
Διάβαζα τις ειδήσεις για την κυκλοφορία του PlayStation Classic, της συλλεκτικής κονσόλας της Sony, που θα προσπαθήσει να αναβιώσει τις γλυκιές αναμνήσεις της εποχής του PSone. Το μηχάνημα θα περιέχει 20 τίτλους της περιόδου (τη στιγμή που γραφόταν το κείμενο είχαν δημοσιευθεί πέντε από αυτούς), ρέπλικες των τότε χειριστηρίων κ.λπ. Η Sony φαίνεται πραγματικά αποφασισμένη να κερδίσει μερίδιο από την αγορά των mini κονσολών που με ευκολία κατέκτησε πριν από μερικούς μήνες η Nintendo με τις μινιατούρες των NES και SNES.

Μόνο που η ιαπωνική εταιρεία φαίνεται, σε μένα τουλάχιστον, να μπαίνει κάπως αργά στο χορό. Η τρέλα των μικροσκοπικών κονσολών δείχνει να ξεθωριάζει και δεν ξέρω κατά πόσο η Sony θα καταφέρει να αναζωπυρώσει το όποιο ενδιαφέρον. Φυσικά έχει με το μέρος της τη νοσταλγία, τη συγκίνηση που νιώθουμε όλοι όταν θυμόμαστε τη χρυσή εποχή του PSone με τα εντυπωσιακά τρισδιάστατα γραφικά και τους τίτλους που αποτέλεσαν την αρχή και τη βάση πολλών σειρών που απολαμβάνουμε μέχρι και σήμερα.


Θα μπορούσα βέβαια να υποστηρίξω ότι τα τρισδιάστατα γραφικά δεν «γερνούν» και τόσο καλά, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, σε σύγκριση με τα παλαιότερα δισδιάστατα. Θα μπορούσαμε να διαφωνήσουμε ή να συμφωνήσουμε με την επιλογή των τίτλων -όταν τη μάθουμε δηλαδή- και να αραδιάσουμε ο καθένας τις δικές του 20 επιλογές (νιώθοντας παράλληλα τον έντονο περιορισμό που επιβάλει ένα τόσο μικρό νούμερο). Θα μπορούσαμε να σφαχτούμε για την τιμή, που φαντάζει υψηλή (κάτι που ισχύει για όλες τις παρόμοιες προτάσεις), χωρίς να υπολογίζουμε δικαιώματα και λοιπά ψιλά γράμματα.

Όμως, παρά τις όποιες διαφωνίες ή συμφωνίες, γεγονός είναι ότι η Sony μπαίνει στο χορό με καθυστέρηση, τη στιγμή που η μόδα σβήνει και δεν ξέρω τι ελπίζει να πετύχει. Δηλαδή ξέρω, αλλά εκφράζω τις αμφιβολίες μου. Έχοντας αγοράσει τη μίνι έκδοση του SNES και βλέποντάς το να σκονίζεται από την απραξία παρά τον αρχικό ενθουσιασμό μου, ξέρω στα σίγουρα ότι η πρόταση της Sony, αλλά και όποιες επόμενες προτάσεις τέτοιου είδους σκαρφιστούν οι εταιρείες, δεν είναι για μένα. Και, ίσως, κάπως έτσι να νιώθουν πολλοί, όχι μόνο εγώ.

Ναι όλες αυτές οι κυκλοφορίες δείχνουν ωραίες στη θεωρία, αλλά στην πραγματικότητα ξεφουσκώνουν πιο γρήγορα από όσο θα θέλαμε να παραδεχτούμε.

Μπορεί πάλι να είμαι μόνο εγώ. Αλλά δεν το νομίζω. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • vegeta13
    • Δεν την εζησα την παλια εποχη του gaming (ξεκινησα με ps2 τo 2006) οποτε δεν μπορω να καταλαβω τη νοσταλγια που βγαζουν αυτες οι mini εκδοσεις, παντως εγω τα θεωρω πεταμενα λεφτα!

    • ZazzyJr13
    • Έφαγα τα νιάτα μου στο PSone καθώς έπαιζα σε αυτό από τα 8 έως τα 14 μου χρόνια...Από τα διαφημιστικά που είδα, νομίζω πως πλέον στα 30 μου, τα γραφικά του μπορεί να μου προκαλέσουν και επιληψία....υπάρχει και η προειδοποίηση βέβαια από πλευράς Sony!

    • Alias
    • Εχω παιξει σε emulator πολλες φορες παιχνιδια 8 kαι 16 bit με ευχαριστηση. Αλλα αυτα τα παιχνιδια με 7 πολυγωνα δεν βλεπονται με τιποτα σημερα. Για μενα δεν βλεποντουσαν ουτε τοτε (ειχα Ν64)

*