Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Μαγεία και πεζή πραγματικότητα

*
Στο σημερινό Κόψε-Ράψε, ο Λεωνίδας Μαστέλλος από τη μία χαίρεται για τις εμπειρίες που του χαρίζουν τα videogames και από την άλλη γκρινιάζει (πρωτοφανές!) επειδή δεν μπορεί να παραγγείλει τις κονσόλες όπως αυτός θέλει.

Το έχει η μοίρα μου τώρα τελευταία να ασχολούμαι με διάφορα θέματα. Σκεφτόμουν τις προάλλες πόσο μαγικά μπορεί να είναι τα videogames. Τους τελευταίους μήνες ήρθα αντιμέτωπος με μια πανδημία (εικονική που καταλήγει σε ζόμπι, όχι αυτή που ζούμε τον τελευταίο καιρό), αλλά και τη φύση του ανθρώπου που ασχημαίνει γρήγορα όταν τα πράγματα και οι καταστάσεις δυσκολεύουν (Last of Us 2), έπειτα ταξίδεψα στην Ιαπωνία των σαμουράι, εξερεύνησα το νησί Tsushima και πήρα μια γεύση της εκεί κουλτούρας και τώρα πετάω στους αιθέρες με υπερσύγχρονα μαχητικά (Ace Combat 7). Αλήθεια ποιο άλλο μέσο μπορεί να σε μεταφέρει σε χίλια δυο μέρη και εποχές μέσα σε μια στιγμή; Ακόμα και οι ταινίες που το καταφέρνουν ως έναν βαθμό, δεν μπορούν να ανταγωνιστούν την αμεσότητα που προσφέρουν τα videogames στον παίκτη. Εγώ είμαι ο σαμουράι, εγώ είμαι και ο πιλότος. Δεν είμαι απλός θεατής, επηρεάζω άμεσα τα τεκταινόμενα και πολλές φορές μπορώ να αλλάξω ως ένα βαθμό τη ροή των γεγονότων.


Ας ασχοληθώ τώρα με κάτι πιο πεζό. Είπα να ψαχτώ λίγο και να παραγγείλω τα νέα μηχανήματα (ναι σιγά μην κρατηθώ άλλο). Εννοείται με δόσεις και εννοείται online μιας και τα καταστήματα είναι κλειστά (αλλά και ανοιχτά να ήταν, πάλι online θα έκανα την παραγγελία). Η περίπτωσή μου είναι ιδιαίτερη γιατί θέλω να κόψω τιμολόγιο και εδώ και μερικά χρόνια ορισμένα προϊόντα (μεταξύ των οποίων και οι κονσόλες) επιτρέπεται να τα αγοράζεις χωρίς ΦΠΑ, όταν τα αγοράζεις με τιμολόγιο. Και εδώ είναι που στράβωσαν τα πράγματα. Καμία από τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων (ή τουλάχιστον από όσες κοίταξα εγώ) δεν υποστηρίζει τη συγκεκριμένη δυνατότητα στο online κατάστημά της. Και όταν λέω μεγάλες, εννοώ τις μεγαλύτερες (ας μην αναφέρω ονόματα). Μάλιστα αποφάσισα να επικοινωνήσω με μία για να δω αν μου διαφεύγει κάτι και η απάντηση ήταν ότι αφού τα καταστήματα είναι κλειστά (και άρα δεν παίζει η παραλαβή από κατάστημα) πρέπει να κάνω την αγορά κανονικά και μετά να στείλω email με το δικαιολογητικό που αποδεικνύει ότι μπορώ να αγοράσω χωρίς ΦΠΑ και τον τραπεζικό λογαριασμό μου για να μου επιστρέψουν τη διαφορά. Αλήθεια τώρα; Είναι δυνατόν τόσο μεγάλες αλυσίδες να μην έχουν προετοιμαστεί για τέτοιες περιπτώσεις. Είναι η δεύτερη καραντίνα που διανύουμε και έχει περάσει πολύς καιρός που παίζει η συγκεκριμένη ρύθμιση. Για να είμαι δίκαιος, βρήκα δύο μικρότερα καταστήματα που έκατσαν και έφτιαξαν αυτοματοποιημένο σύστημα για τη συγκεκριμένη περίπτωση, οπότε δεν υπάρχει η δικαιολογία του «δεν γίνεται». Το κακό βέβαια είναι ότι λόγω μεγέθους ή δεν ξέρω γιατί άλλο, τα εν λόγω καταστήματα δεν δέχονται ακόμη παραγγελίες για τις κονσόλες.

Θα μου πείτε υπάρχει και η τηλεφωνική παραγγελία. Όντως, αλλά ποιος εμπιστεύεται ότι δεν πρόκειται να γίνει κάποιο λάθος που θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο μπέρδεμα; Πρέπει ο υπάλληλος να καταλάβει ότι μιλάω για Series X και όχι One X ή PS5 και όχι 4, να σημειώσει δόσεις, τιμολόγιο, χωρίς ΦΠΑ, διεύθυνση κ.λπ. Δεδομένης της «τύχης» μου σε αυτά τα θέματα, το πιθανότερο είναι καταλήξω με κανένα ξεχασμένο Game Boy Advance και μάλιστα καμένο. Οπότε είμαι αναγκασμένος να περιμένω είτε να ανοίξουν τα μαγαζιά είτε να γίνει κανένα θαύμα και να δημιουργήσουν τα καταστήματα το απαραίτητο σύστημα.

Και οι δύο περιπτώσεις φαίνεται απίθανο να γίνουν πραγματικότητα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, οπότε για την ώρα κάνω αναγκαστική οικονομία.

Κάτι είναι κι αυτό. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • joehok
    • Τσεκαρε λίγο σοσ για σενα και τιμολόγιο...... ότι είναι τιμολόγιο έχει μικρότερη εγγύηση... αντί για 2 χρόνια.... τοστιέρα φωτοτυπικό κτλ γιατί πάει ότι δουλεύει φουλ σε επιχείρηση και πάει με φορολογικό έτος.... οπότε δες το σίγουρα γιατί δεν νομίζω να συμφέρει να έχεις ένα χρόνο εγγύηση στα νέα μηχανήματα. Οκ.

*