Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Νέο φορητό ή το Nintendo Switch αρκεί;

*
O Λεωνίδας Μαστέλλος μιλάει για το πλάνο της Nintendo με το Nintendo Switch και πως αυτό αλλάζει τις αποφάσεις για το μέλλον των φορητών της εταιρείας.

Πριν από λίγες ημέρες, ο νέος πρόεδρος της Nintendo, Shuntaro Furukawa, άφησε να εννοηθεί ότι η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει ξεγράψει το 3DS μετά την κυκλοφορία του Switch και ότι κοιτάζει διάφορες λύσεις για πιθανό αντικαταστάτη. Η δήλωση σίγουρα με ξάφνιασε (αν και οι πωλήσεις του φορητού τη δικαιολογούν πλήρως). Ήμουν από αυτούς που έλεγαν ότι με το Switch η Nintendo θα μπορούσε να εστιάσει πια σε ένα μόνο μηχάνημα, το οποίο θα κάλυπτε τις ανάγκες και των δύο αγορών (φορητών και μη). Ως ένα βαθμό είχα και έχω δίκιο. Η ιδιαιτερότητα της σχεδίασης του μηχανήματος τού δίνει τη δυνατότητα να καλύψει και τις δύο αγορές και μέχρι στιγμής τα καταφέρνει περίφημα, ειδικά αν αναλογιστούμε πόσο παλιό είναι το 3DS πια.


Όμως η λογική πίσω από την παραπάνω δήλωση δεν είναι…παράλογη. Μπορεί το Switch να είναι μια υβριδική κονσόλα, όμως το 3DS (και ο πιθανός αντικαταστάτης του) έχουν ακόμη κάποια πλεονεκτήματα. Ένα από αυτά είναι φυσικά η τιμή.

Το Switch είναι ακριβό, ειδικά αν το συγκρίνει κανείς με το φορητό αδερφό του, γεγονός που σίγουρα δεν βολεύει τους απανταχού γονείς που θέλουν να αγοράσουν μια κονσόλα για τα νεαρά βλαστάρια τους. Ένα νέο 3DS θα μπορούσε να καλύψει αυτήν την ανάγκη, την ενασχόληση με τα videogames με περιορισμένο προϋπολογισμό, κάτι που φυσικά δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση στόχο του Switch (πόσο είπαμε κάνουν τα περιφερειακά του;). Θεωρείται, επίσης, δεδομένο ότι ο αντικαταστάτης του 3DS θα προσφέρει καλύτερη αυτονομία (επειδή θα σχεδιαστεί αποκλειστικά ως φορητό) και σίγουρα θα είναι πιο εύκολο να τον μεταφέρει κανείς, ειδικά όταν μιλάμε για μικρά παιδιά.

Επομένως μπορεί η Nintendo να έχει δίκιο που ψάχνεται για νέο φορητό. Όμως θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα το θέμα της τιμής (το 3DS, αν θυμάμαι καλά, ήταν αρκετά ακριβό όταν πρωτοκυκλοφόρησε) γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, θα χάσει το πλεονέκτημα που κυνηγά έναντι του Switch. Το πρόβλημα είναι πιο δύσκολο απ’ ό,τι φαίνεται, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι ως νέο μηχάνημα θα είναι πολύ δύσκολο να κυκλοφορήσει στην αρχή σε «λογική» τιμή.

Εννοείται ότι μεγάλο ρόλο θα παίξουν και οι τίτλοι. Θα είναι μηχάνημα που θα μπορεί π.χ. να παίζει τα indie του Switch; Και αν ναι, πώς θα φροντίσει η εταιρεία το 3DS να μην κόψει από τις πωλήσεις του Switch; Θα έχει δικό του store με ξεχωριστούς τίτλους και παραγωγές; Θα μπορέσει η Nintendo να στηρίξει για άλλη μια φορά δύο format ταυτόχρονα, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην προσφερόμενη ποιότητα;

Η λογική, ναι, έχει βάση, όμως η ιαπωνική εταιρεία θα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτική απ’ ό,τι στο παρελθόν. Μετά από την κακή παρουσία των τελευταίων ετών που αντιστάθμισε με την καλή πορεία του Switch, θα ήταν κρίμα μια άσκοπη κυκλοφορία μηχανήματος να την σπρώξει πίσω. Για μένα δεν χρειάζεται νέο 3DS. Χρειάζεται νέα τιμολογιακή πολιτική, μια χαμηλότερη τιμή που θα επιτρέψει στο Switch να καλύψει το κενό των αμιγώς φορητών συστημάτων. Το hardware μπορεί, θα πρέπει να το πάρει απόφαση και η ίδια η Nintendo. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • john-data
    • Mόνο switch και να το κυκλοφορήσουν χωρίς το dock (νομίζω το κάνουν στην Ιαπωνία) με μια αναβαθμισμένη μπαταρία στα 200 ευρώ όσο κάνει το 3ds ακόμη και σήμερα και να βγάζουν παιχνιδάρες μόνο για το switch.

    • T_K_L_L_LUIGI
    • Υπάρχει και το εξής σενάριο. Αρχίζει η παραγωγή switch χωρίς βάση,οπως γίνεται ηδη στην Ιαπωνία, με κάποιο εξάρτημα για έξτρα μπαταρια και παραλληλα βγαίνει ένα switch 2.0 το οποίο θα είναι κατά κύριο λόγο σταθερή κονσόλα. Και έτσι ξεπουλάει το στοκ που έχει και πάει και να χτυπηθεί με τις άλλες δύο κονσόλες.

    • kostasfil
    • Εγω θα ηθελα νεα φορητη αλλα οχι απο τη nintendo.
      Θα ηθελα ενα psp 2 σαν τρελος! Καλη η ninty, αλλα εχω μια αδυναμια στα φορητα της sony.

    • lovesfool
    • Σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες.

      Από τη μία, δείχνει αυτονόητο ότι δεν υπάρχει χώρος / λόγος / δυναμική για διάδοχο του φορητού της Nintendo. Με τα smartphones, τις λειτουργίες και τη διαθεσιμότητά τους, την εύκολη πρόσβαση και το μηδενικό κόστος που έχουν τα πιτσιρίκια σήμερα, σε ποιον ακριβώς θα απευθυνθεί ένα νέο φορητό; Επιπλέον, τα πειράματα με Pokemon GO και Mario free runners νομίζω έδειξαν αυτό που περιμέναμε όλοι ότι θα δείξουν. Έχεις κάποιες (καλές) πιθανότητες για ευκαιριακό χρήμα, αλλά όχι μακροπρόθεσμα και με δεδομένη μεγάλη φθορά των IP, που με τόσο προσοχή διαφυλάσσει με τις πολιτικές της η Nintendo τόσες δεκαετίες.

      Από την άλλη, θα πας με αυτό το price point; Δεν θα προσπαθήσεις να προσελκύσεις γονείς / πιτσιρικάδες με κάτι κάτω από τα 200€; Θα ξεκινήσεις κατευθείαν στο ύψος τιμής της οικιακής, απέναντι σε Playstation και Xbox;

      Πολύ δύσκολη άσκηση.

      Και τι περιεχόμενο; Δισκάκια; Καρτούλες; Μόνο ψηφιακά;

      Πολύ δύσκολα τα πράγματα. Η βιομηχανία είναι σε πολύ περίεργο σταυροδρόμι. Θα ζούμε σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο, σε ότι αφορά τα video games, σε 5 χρόνια (αν όχι νωρίτερα, σε περίπτωση που το πετύχουν με την πρώτη στο λανσάρισμα της επόμενης γενιάς).

*