Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Πάω passο

*
Στο νέο κείμενο της στήλης "Κόψε-Ράψε", ο Λεωνίδας Μαστέλλος σχολιάζει το Xbox Game Pass και το λόγο που έπιασε ξανά το Xbox One του.

Για λόγους που ούτε ο ίδιος δεν γνωρίζω καλά-καλά, το Xbox One μού πέρασε απαρατήρητο. Βασικά πέρασε και δεν ακούμπησε. Το μηχάνημα το έχω, αλλά κάθεται, κάποια στιγμή πήρα συνδρομή στο Xbox Live, αλλά πήγε χαμένη και, γενικά, δεν έχω ασχοληθεί όσο θα έπρεπε. Περίεργο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι το Xbox 360 το είχα λιώσει. Φαίνεται πως δεν του ήταν γραφτό. Τόσο που εδώ και καιρό βρίσκεται μακριά από την κύρια τηλεόραση του σπιτιού, στο δωμάτιο του Κωνσταντίνου.


Αφορμή λοιπόν για αυτήν τη στήλη ήταν μια ξαφνική επιθυμία να ασχοληθώ και πάλι μαζί του, επιθυμία που δημιουργήθηκε από την υπηρεσία Xbox Game Pass. Την άκουγα από εδώ και από εκεί, ήξερα τι είναι, αλλά δεν είχα ασχοληθεί καθόλου, λόγω της κατάστασης που περιέγραψα παραπάνω. Έτυχε λοιπόν να αποκτήσω Game Pass για δύο μήνες, οπότε αποφάσισα να δω και ο ίδιος τι ακριβώς είναι.

Και έπαθα σοκ. Τι εξαιρετική υπηρεσία είναι αυτή; Γιατί η Sony και η Nintendo δεν κινούνται ανάλογα; Πού στο καλό την «έκρυβε» η Microsoft όλον αυτόν τον καιρό; Πόσο βαρύς ήταν ο βράχος κάτω από τον οποίο κοιμόμουν όλα αυτά τα χρόνια;

Μια σύντομη περιήγηση μου απέδειξε ότι τόσο καιρό επέλεγα τη λάθος συνδρομή. Είχα συνηθίσει το Xbox Live, αυτό ήξερα, αυτό αγόραζα. Αλλά ήταν λάθος. Πρώτον γιατί δεν παίζω multiplayer (βασικά δεν με παίζουν - φταίει το The Legend of Zelda: Four Swords Adventures μου λένε οι φίλοι μου, αλλά εγώ δεν καταλαβαίνω τι εννοούν, απλώς είναι άδικοι μαζί μου [σ.α.: ΦΑΟΙΗΦΗΕΦΞΗΛΓΞΝΩΗΩΣΑΣ]) και δεύτερον γιατί το Xbox Game Pass δείχνει να είναι η συνδρομή που πράγματι μου ταιριάζει. Για την ιστορία να πω ότι πρόκειται για υπηρεσία που με μια μηνιαία συνδρομή δίνει στον παίκτη πρόσβαση σε 100 και πλέον τίτλους, από τους οποίους πολλοί κυκλοφορούν κατευθείαν σε αυτήν από την πρώτη ημέρα διάθεσής τους στην αγορά.

Η περιήγηση λοιπόν που έκανα μου έδειξε ότι το Xbox Game Pass περιέχει τίτλους που πάντα ήθελα να δοκιμάσω, αλλά για κάποιον λόγο ποτέ δεν αγόρασα, αλλά και τίτλους που δεν θα με χάλαγε να παίξω, αλλά μάλλον δεν θα αγόραζα ποτέ. Κυρίως, μου έδειξε ότι έχω αυτόματα μια τεράστια συλλογή χωρίς πολλά-πολλά. Αυτό με βολεύει είναι η αλήθεια.

Με βολεύει τόσο που αν κάτσει και χωθώ στο Series X (σαν να το γλυκοκοιτάζω πανάθεμά τους) δεν πρόκειται να αγοράσω παιχνίδια μαζί με το μηχάνημα (όπως κάνω συνήθως), αλλά θα προτιμήσω το Xbox Game Pass (αν φυσικά είναι τόσο γεμάτο όσο είναι τώρα) και ίσως να συνεχίσω να το προτιμώ, μιας και το κόστος του είναι σε αρκετά λογικό επίπεδο.

Εννοείται ότι έχω και τους προβληματισμούς μου. Λόγω του βεβαρυμμένου προγράμματός μου, ο χρόνος που χρειάζομαι για να ολοκληρώσω κάποιο παιχνίδι είναι πολύ μεγαλύτερος από το συνηθισμένο. Που σημαίνει ότι το Xbox Game Pass μου δημιουργεί ένα άγχος για το αν θα προλάβω να τελειώσω τον όποιο τίτλο προτού βγει από την υπηρεσία. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιου είδους σχετική ειδοποίηση, αλλά το άγχος παραμένει έτσι κι αλλιώς. Επίσης δεν ξέρω αν θα προσφέρει πάντα κάτι ενδιαφέρον για μένα, αλλά αυτό ισχύει για όλες τις παρόμοιες υπηρεσίες.

Μένει να δούμε αν η Microsoft θα καταφέρει στην επόμενη γενιά να καταστρέψει με κάποιον τρόπο τόσο το θετικό κλίμα που δημιούργησε με τη μερική αποκάλυψη του νέου μηχανήματος όσο και την ίδια την υπηρεσία.

Ελπίζω πως δεν, γιατί δεν θα με χάλαγε να το παίξω δίπορτο ή -μάλλον- τρίπορτο με τα επόμενα μηχανήματα. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • joehok
    • Περιμένω τον γνωστό άγνωστο να γράψει πάλι για τα exclusives tou ps5..... λοιπόν για την ιστορία πούμε ότι αρχικά το pass δεν ήταν τόσο εντυπωσιακό αλλα σε διάστημα εξαμήνου η μαικροσοφτ το απογείωσε......η υπηρεσία θα γίνει ακόμα πιο δυνατή και απο 1st party kai apo 3rd party....αν θα αλλάξει η τιμή δεν ξέρουμε αλλα σίγουρα θα αργήσει....οσο για τα παιχνίδια που βγαίνουν. ... Σπάνια βγαίνουν τα πλ μεγάλα παιχνίδια και έχουν ειδοποίηση κάπου 15 μέρες νωρίτερα... εκτός απο μερικές εξαιρέσεις τα περισσότερα κάθονται μισό με ενα χρόνο σχεδόν.... τέλος της μαικροσοφτ κανονικά ο κανόνας είναι να μην αφαιρούνται καθόλου.

    • PORTAL
    • Xbox brand: του Game Pass αλλα και του Gold στο 360 εν ετει 2020, του Bill Gates αλλα και του Don Mattrick, του 360 αλλα και του One, του Xbox Live αλλα και του Ring of Death, του Elite Controller αλλα και του Kinect, του Halo 3 αλλα και του Halo 5. Τελικα μηπως η δυναμη του Playstation ειναι η σταθεροτητα που εχει δειξει απο το 1996;

*