Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Τα πρώτα βήματα της νέας γενιάς

*
Ο Λεωνίδας Μαστέλλος παρατηρεί με ενδιαφέρον την πρώτη περίοδο των νέων μηχανημάτων στο νέο κείμενο της στήλης "Κόψε-Ράψε".

Έχει πλάκα η πρώτη περίοδος κυκλοφορίας νέων μηχανημάτων. Το Internet κατακλύζεται από συγκριτικά βιντεάκια διαφόρων ειδών. Άλλα συγκρίνουν το μέγεθος της κάθε κονσόλας με αυτό της προηγούμενης (πώς στο καλό θα χωρέσει το PS5 στο τραπεζάκι μου;), ενώ άλλα συγκρίνουν τίτλους που τρέχουν σε old και new gen ψάχνοντας να βρουν διαφορές και να βοηθήσουν τον κόσμο να καταλάβει τι πραγματικά προσφέρουν τα νέα μηχανήματα. Όλα έχουν το ενδιαφέρον τους, κάποια κάνουν το έξτρα βήμα και προσφέρουν περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες, αναλύσεις, επεξηγήσεις κ.λπ.


Εννοείται ότι αποτελούν καλές ενδείξεις του τι να περιμένει κανείς, αλλά θα πρέπει να έχουμε πάντα υπόψη μας ότι αυτά που παρουσιάζουν τα βίντεο δεν αντικατοπτρίζουν πλήρως την πραγματικότητα. Η ποιότητα της εικόνας στην οποία εστιάζουν τα περισσότερα βίντεο είναι αδύνατον να μεταφερθεί στον θεατή. Είτε γιατί η συμπίεση του βίντεο είναι μεγάλη είτε γιατί η οθόνη στην οποία παρακολουθεί ο θεατής δεν πληροί τις προδιαγραφές της πηγής ή για πολλούς άλλους λόγους. Στο κομμάτι του frame rate τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα, αν και σίγουρα δεν μπορεί κανείς να κρίνει αν δεν πιάσει το χειριστήριο στα χέρια του.

Αυτά τα λέω για να γλιτώσω κάποιους από τυχόν απογοήτευση ή βιαστικά συμπεράσματα. Η αλήθεια είναι ότι οι τίτλοι cross-gen είναι ιδανικοί για άμεσες συγκρίσεις αλλά, επειδή ακριβώς είναι cross-gen, περιορίζονται από το γεγονός ότι έχουν να καλύψουν πολλά και διαφορετικά συστήματα. Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην αρχή της γενιάς. Και όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν, οι πρώτοι τίτλοι στα νέα μηχανήματα εμφανίζονται αρκετά συντηρητικοί, δέσμιοι των τεχνολογιών και των προσεγγίσεων της προηγούμενης γενιάς. Θα χρειαστεί καιρός για να μπορέσουν οι developers να μάθουν καλά τα νέα συστήματα και, έπειτα, να αρχίσουν να πειραματίζονται με νέα πράγματα, να βρουν έξυπνες λύσεις και, τελικά να προσφέρουν κάτι πραγματικά new gen.

Οπότε κάνουμε όλοι λίγη υπομονή. Ας μην απορρίψουμε στον αυτόματο τα νέα μηχανήματα, ούτε να τα μηδενίσουμε λέγοντας το κλασικό «μια από τα ίδια». Άλλωστε σε αυτή τη γενιά μπορεί και να γλιτώσουμε από τη λαίλαπα των remasters, μιας και τα δύο μηχανήματα υποστηρίζουν τα παιχνίδια της προηγούμενης γενιάς (και τα βελτιώνουν κιόλας όταν αυτό είναι δυνατό) και άρα -λογικά- θα αφήσουμε πίσω μας τις συλλογές και τις επανεκδόσεις.

Για την ώρα πάντως, το πιο αρνητικό στοιχείο των νέων μηχανημάτων είναι το απόθεμά τους στην αγορά. Πολύ απλά δεν υπάρχουν μηχανήματα, όταν έρχονται κάποια καλύπτουν προπαραγγελίες και όλα δείχνουν ότι η κατάσταση θα αργήσει να στρώσει. Ίσως τα καταστήματα να πρέπει να ανοίξουν ξανά τις προπαραγγελίες (ή κάποιο παρόμοιο σύστημα) για να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν σειρά. Εννοείται με τις απαραίτητες επισημάνσεις και ειδοποιήσεις για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις και οι «ευγενικές» τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ πελατών και υπαλλήλων.

Οπότε κάνουμε κράτει στις εντυπώσεις, υπομονή στις παραγγελίες και όλα θα στρώσουν. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*