Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Της επιλογής το μπέρδεμα

*
O Λεωνίδας Μαστέλλος αναρωτιέται στο νέο του blog "Κόψε-Ράψε: Της επιλογής το μπέρδεμα" τι είναι αυτό που οδηγεί κάποιον στο να επιλέξει μία κονσόλα αντί κάποιας άλλης.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό που κάνει κάποιον να επιλέξει μια κονσόλα έναντι κάποιας άλλης; Τι είναι αυτό που τον οδήγησε στο PS4 αντί στο Xbox One ή το Switch;


Αν πάρουμε ως βάση τα διάφορα άρθρα και τις παρουσιάσεις, τότε ο σημαντικότερος παράγοντας είναι μάλλον τα specs. Άλλωστε όλοι παλεύουν να εντυπωσιάσουν με τις περίπλοκες αρχιτεκτονικές και τις εντυπωσιακές κάρτες γραφικών. Και ως ένα βαθμό έχουν δίκιο. Σε όλους αρέσουν οι φαντεζί παραγωγές, κανείς δεν το αρνείται. Αλλά αν ήταν τόσο σημαντικά, τότε προτάσεις σαν το Switch, που στους αριθμούς φαίνεται πιο αδύναμο από τους ανταγωνιστές, δεν θα είχαν τύχη. Όμως πολλές φορές τα πάνε περίφημα σε πωλήσεις, πολλές φορές προσφέρουν σημαντικούς και ενδιαφέροντες τίτλους.

Εννοείται πως υπάρχει και η προκατάληψη. Το PlayStation ως brand έχει σίγουρα το πάνω χέρι στην Ελλάδα (και αλλού φυσικά). Όλα άλλωστε είναι PlayStation, σωστά; Αλλά και πάλι, οι άλλοι δεν τα πάνε άσχημα σε πωλήσεις και σίγουρα αποτελούν ενδιαφέρουσες προτάσεις για αγορά.

Τι είναι λοιπόν αυτό που οδηγεί στη μία ή την άλλη επιλογή; Για μένα είναι οι τίτλοι. Ή μάλλον η πορεία της όποιας εταιρείας μέσα στο χρόνο σε επίπεδο τίτλων. Κρίνοντας αυτήν, μπορώ να αποφασίσω ποιο μηχάνημα θα επιλέξω, γνωρίζοντας ότι σίγουρα θα κυκλοφορήσουν τίτλοι που με ενδιαφέρουν. Ή, αν δεν γνωρίζω τίτλους, σίγουρα γνωρίζω εταιρείες (που συμπαθώ) οι οποίες είναι ταγμένες στο ένα ή το άλλο μηχάνημα, οπότε διευκολύνεται η επιλογή. Επιλογή που γίνεται ακόμη πιο εύκολη αν σκεφτεί κανείς και τις αποκλειστικότητες που παίζουν σε κάθε μηχάνημα. Γιατί αν κόβεις φλέβες για το Forza, είναι μάλλον βλακεία να αγοράσεις PS4 ή Switch, ε; Ή αν ελπίζεις ότι το Τhe Last of Us 2 θα κάνει την εμφάνισή του στο Xbox και βασίσεις την όποια αγορά σε αυτήν την ελπίδα, ε τότε μάλλον πας γυρεύοντας.

Φυσικά δεν είναι μόνο οι τίτλοι. Πολλές φορές αρκεί μια έξυπνη ιδέα ή λειτουργία που παρέχει το όποιο μηχάνημα. Και μπορεί πολλές φορές να μην αποδεικνύεται και τόσο καλή, όμως σίγουρα παίζει ρόλο στην όποια επιλογή.

Άφησα επίτηδες έξω την τιμή. Και αυτό γιατί έχω δεχθεί εδώ και χρόνια ότι το «άθλημα» είναι ακριβό ό,τι και αν επιλέξει κανείς. Αν η κονσόλα είναι φθηνή, τότε θα είναι πανάκριβα τα περιφερειακά. Αν και, συνήθως, όλα είναι ακριβά, οπότε ησυχάζουμε από έναν ενοχλητικό παράγοντα κατά την επιλογή.

Ας επιστρέψουμε όμως και στα specs που πετάξαμε γρήγορα στην άκρη. Μπορεί τα γραφικά να μην είναι το παν, αλλά αν κάποιος θέλει να διαφημίσει την σούπερ ντούπερ τηλεόραση 4Κ που αγόρασε κοψοχρονιά τη «Μαυροπαρασκευή», ε μάλλον θα πρέπει να κοιτάξει και τα βαρετά νούμερα που συνοδεύουν κάθε κονσόλα.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν δεκάδες μικροί και μεγάλοι λόγοι που ωθούν στην όποια αγορά. Πολλοί μάλιστα τους συνδυάζουν σε μια προσπάθεια να βγάλουν άκρη. Δεν βγαίνει πάντα ή δεν είναι πάντα σωστή η απόφαση, γεγονός που αποδεικνύει το πόσο δύσκολη μπορεί να είναι.

Εκτός και αν όλα εξακολουθούν να είναι PlayStation για κάποιον. Ή μάλλον Πλέιστεσιο. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • mysterious
    • Ωραιο αρθρο.Και για μενα ειναι πολλοι οι παραγοντες με βασικοτερους τα multiplatforms και τις τιμες των παιχνιδιων.Οποτε αυτοματα αποκλειω την nintendo και μενουν sony και microsoft.

      Ειχα ps2 και ps3,εχω γυρισει στο pc gaming αλλα αν επεστρεφα στις κονσολες θα το εκανα με κλειστα ματια για το xbox one.Ω ναι την εποχη της παντοκρατοριας της sony.Κι αυτο γιατι περα απο τη δυναμη της κονσολας,τα multiplatform και την τιμολογηση των τιτλων εχει κατι που το θεωρω must.Το ea access.Το εχω στο pc(origin access)και ειναι σαν να ληστευεις εκκλησια!Με μολις 25 ευρω τον χρονο εχεις προσβαση σε μια μεγαλη γκαμα τιτλων που συνεχως επεκτεινεται και το κυριοτερο εχεις fifa και battlefield που τα λατρευω!Εχω παρατησει την τεραστια βιβλιοθηκη του steam κι ουτε ξερω ποτε θα ξανασχοληθω!

      Οποτε με αυτη τη συνδρομη και την αναγκαστικη της προσβασης στο multi(τουλαχιστον ομως με παροχη αξιολογων xbox one και xbox 360 παιχνιδιων και φυσικα αγορα της σε περιοδο εκπτωσεων)θα ειχα ανετα πληθωρα ελκυστικων τιτλων με ελαχιστο κοστος τον χρονο!

    • RiderSoMysterious
    • Τα παιχνίδια παίζουν τον πρώτο ρόλο. Gears Of War 4 και State Of Decay 2 ήθελα οπωσδήποτε. Ενδιάμεσα και μετά, όλο και κάτι άλλο θα προέκυπτε, ήλπιζα. Ε ας πρόσεχα! :p

      Από την άλλη έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος που πήρα και το PS4 και σίγουρα τη χρονιά που πέρασε έπαιξα περισσότερο Xbox. Μπέρδεμα ε; :)

*