Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Τι είναι κίτρινο, μικρό και έχει μανιβέλα;

*
Ο Λεωνίδας Μαστέλλος σχολιάζει στο νέο κείμενο της στήλης του "Κόψε-Ράψε" την κονσόλα Playdate που ανακοινώθηκε πρόσφατα και καταγράφει το πως κατάφερε να του τραβήξει το ενδιαφέρον.

Μα φυσικά το Playdate, η νέα φορητή κονσόλα που ανακοίνωσε πρόσφατα η Panic, η εταιρεία πίσω από το Firewatch και γνωστή -κυρίως- για εφαρμογές σε Mac και iOS. Ναι κονσόλα από εταιρεία που «δεν το ΄χει» το άθλημα, που φαίνεται να βρίσκεται έξω από τα νερά της, που δείχνει αποφασισμένη να ρισκάρει. Εντάξει, δεν πρόκειται για ανταγωνιστή των γνωστών, αλλά για μια διαφορετική, κίτρινη πρόταση.


Η αλήθεια είναι ότι το μηχάνημα που ανακοινώθηκε κινείται προς αντίθετη κατεύθυνση. Αγνοεί σούπερ αναλύσεις και γραφικά και αντιπροτείνει κάτι πιο απλό, πιο κλασικό, κάτι που θυμίζει λίγο από Game Boy, Game & Watch και ό,τι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς από το ένδοξο παρελθόν των videogames. Θα έχει μικρή ασπρόμαυρη οθόνη και το βασικό του χαρακτηριστικό θα είναι μια μανιβέλα που θα χρησιμοποιεί ο παίκτης στα διάφορα παιχνίδια.

Ασπρόμαυρο; Μικρό; «Άγνωστη» εταιρεία; Ναι παίζει να αποτύχει παταγωδώς. Η τιμή είναι σχετικά χαμηλή, αλλά αρκετά υψηλή για να δυσκολέψει τους πειραματισμούς (αν και από ό,τι καταλαβαίνω θα περιλαμβάνει τα πρώτα 12 παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν). Τα παιχνίδια θα είναι ιδιόμορφα κατά πάσα πιθανότητα, άρα όχι για όλα τα γούστα, ενώ το περίεργο σύστημα διάθεσής τους σίγουρα προκαλεί απορίες. Οπότε θα αποτύχει, είναι σίγουρο. Ή μήπως όχι;

Το Playdate κατάφερε να κάνει κάτι που είχα καιρό να δω. Να τραβήξει το ενδιαφέρον όλων λόγω του ιδιόμορφου χαρακτήρα του. Να τραβήξει σίγουρα το δικό μου ενδιαφέρον, που πάντα κοιτάζω τις νέες προσπάθειες με δυσπιστία. Τουλάχιστον αρχικά. Όχι ότι το Playdate με έχει πείσει από τώρα. Δεν ξέρω αν οι τίτλοι θα είναι του γούστου μου, αν θα καταφέρει να πείσει το μυαλό μου να δικαιολογήσει τα χρήματα που ζητάει. Αν η απόφαση για οθόνη χωρίς οπίσθιο φωτισμό ήταν η σωστή.

Τουλάχιστον αποτελεί μια νέα πρόταση ή μάλλον μια διαφορετική πρόταση/προσέγγιση στα όσα έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια και αυτό το θεωρώ πολύ θετικό. Φοβάμαι την πορεία του μέχρι την κυκλοφορία, γιατί πολλές τέτοιες προτάσεις χάνονται κατά τη διάρκεια αλλά, για την ώρα, οι δημιουργοί του φαίνονται αποφασισμένοι.

Κατάφερε να ξαφνιάσει ευχάριστα με το ιδιόμορφο hardware, αν καταφέρει να ξαφνιάσει και με τα παιχνίδια του, τότε ναι, θα έχουμε στα χέρια μας μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Τα δείγματα είναι ενθαρρυντικά, μιας και πολλοί γνωστοί indie developers έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους.z

Εντάξει ενθουσιάστηκα χωρίς να έχω δει τίποτα. Αυτό από μόνο του δείχνει πόσο έξυπνη ήταν η προβολή του μηχανήματος, πόσο έντονα ιδιαίτερο είναι. Δείχνει ότι, τελικά, μπορεί να έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας από όσο αφήνει να εννοηθεί η στεγνή περιγραφή του.

Σας παρακαλώ, μη με διαψεύσετε. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*