Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Το Apple Arcade είναι εδώ

*
Οι πρώτες εντυπώσεις του Λεωνίδα Μαστέλλου από το Apple Arcade, στο νέο κείμενο της στήλης "Κόψε-Ράψε". Ήρθε η υπηρεσία για να μείνει στα του mobile gaming;

Αν και έχω αναφερθεί και παλαιότερα στο Apple Arcade, τη νέα συνδρομητική υπηρεσία παιχνιδιών της αμερικανικής εταιρείας, πριν από τρεις ημέρες δόθηκε πρόσβαση στους beta testers του iOS 13 και του iPadOS 13 και, φυσικά, δεν έχασα την ευκαιρία να γραφτώ και να τη δοκιμάσω [σ.α.: O,rly???]. Εννοείται ότι το παρόν κείμενο δεν αποτελεί πλήρη παρουσίαση της υπηρεσίας, αφού ούτε έχει κυκλοφορήσει επίσημα ούτε είχα τον απαραίτητο χρόνο για να την τεστάρω εις βάθος. Παρόλα αυτά, μπορώ να μεταφέρω τις πρώτες εντυπώσεις μου και να κάνω κάποια σχόλια.


Όλα ξεκινούν εννοείται από τη νέα καρτέλα Arcade του App Store, η οποία παρέχει μια γνώριμη εμπειρία με media και πληροφορίες των τίτλων αλλά και μικρά άρθρα που αναδεικνύουν την όποια κυκλοφορία ή τον developer. Η εγγραφή γίνεται εύκολα, ο πρώτος μήνας είναι δωρεάν και έπειτα η συνδρομή θα κοστίζει 4,99 ευρώ. Μετά τα διαδικαστικά, ο παίκτης έχει στη διάθεσή του 64 τίτλους, οι οποίοι, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Apple, σύντομα θα ξεπεράσουν τους 100. Αυτό που εντυπωσιάζει, ακόμα και σε αυτό το αρχικό στάδιο, είναι η προσφερόμενη ποικιλία. Με παραγωγές που κυμαίνονται από ενδιαφέρουσες (και πιο hardcore ίσως) όπως το Oceanhorn 2 μέχρι γνώριμα mobile games αλλά και πολλές προτάσεις ανάμεσα (Dodo Peak! Frogger in Toy Town!), το Apple Arcade φαίνεται να ξεκινά δυναμικά την πορεία του. Αυτό που παρατηρεί κανείς είναι ότι όλοι οι τίτλοι (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι) δείχνουν πιο προσεγμένοι από τους τίτλους που συναντούσαμε μέχρι τώρα στο υπόλοιπο App Store, κάτι που μαρτυρά τη διάθεση της εταιρείας να προσφέρει μια υπηρεσία με πιο ποιοτικό περιεχόμενο.

Αν μη τι άλλο με μόλις 5 ευρώ το μήνα, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παίξει πλήρεις εκδόσεις (αποκλειστικών για mobile και παρόμοιες υπηρεσίες) τίτλων που σε άλλη περίπτωση μπορεί να του κινούσαν το ενδιαφέρον, αλλά να μην αποφάσιζε ποτέ να τους αγοράσει. Και όταν λέμε πλήρεις εκδόσεις, εννοούμε ακριβώς αυτό. Ξεχνάμε διαφημίσεις και αγορές εντός εφαρμογής που έχουμε συνηθίσει καλώς ή κακώς σε όλους αυτούς τους «δωρεάν» τίτλους και παίζουμε ανενόχλητα ό,τι επιλέξουμε.

Φυσικά ο δρόμος είναι μακρύς. Η υπηρεσία μπορεί να ξεκινά θετικά, αλλά έχει να αποδείξει πολλά πράγματα. Όπως και η ίδια η Apple που γενικά δεν το ‘χει με το gaming. Ναι έχουν ήδη υποσχεθεί πιο μεγάλους τίτλους (όπως το sequel του Beneath A Steel Sky), αλλά πρέπει να δείξουν ότι η υπηρεσία θα έχει διάρκεια. Ότι οι προτάσεις που θα προσφέρει θα εξακολουθήσουν να είναι ποιοτικές και ενδιαφέρουσες και ότι η ποικιλία θα συνεχίσει να αυξάνεται, ώστε όλοι να μπορούν να βρουν κάτι να ασχοληθούν. Μένει, επίσης, να δούμε αν το οικονομικό μοντέλο που έχει υιοθετήσει η Apple για την υπηρεσία θα είναι αρκετά ελκυστικό για να τραβήξει κι άλλους δημιουργούς και, γιατί όχι, μεγάλα ονόματα.

Για την ώρα κρατάμε τη χαμηλή τιμή (και άρα την αναίμακτη ουσιαστικά δυνατότητα δοκιμής από όλους), τη δυνατότητα να μοιράζεται κανείς τη συνδρομή με τα μέλη της οικογένειας, το cross save μεταξύ των συσκευών Apple (που περιλαμβάνουν και το Apple TV και τους Mac) και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ την υποστήριξη των χειριστηρίων του PS4 και του Xbox.

Το μόνο που δεν έχω καταφέρει ακόμα είναι να δω πού θα χωρέσω όλα τα παιχνίδια που θέλω να παίξω. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*