Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Χιούμορ και καυτά εξάσφαιρα

*
Ο Λεωνίδας Μαστέλλος καταγράφει στο νέο κείμενό του για τη στήλη Κόψε-Ράψε το... χιούμορ και τα καυτά εξάσφαιρα που εντόπισε στην αρθρογραφία τον τελευταίο καιρό σχετικά με τα open world games.

Εντάξει την προηγούμενη φορά γκρίνιαζα για το χαμό των ηλίθιων άρθρων που δημοσιεύτηκαν με αφορμή την κυκλοφορία του RDR2, τώρα ήρθε η ώρα να δω την όλη κατάσταση με άλλο μάτι. Όχι ότι άλλαξα γνώμη για τα ηλίθια άρθρα, αλλά τουλάχιστον τώρα βρίσκω και δημοσιεύσεις με αρκετό χιούμορ.


Βλέπετε, το RDR2, όπως και κάθε open-world game που σέβεται τον εαυτό του, είναι γεμάτο μυστικά, easter eggs και, φυσικά, bugs. Ο συνδυασμός των τριών δημιουργεί ευκαιρίες για πολλές κωμικές καταστάσεις, αλλά και για εντυπωσιακές ανακαλύψεις. Μια βόλτα σε δημοφιλή φόρουμ και κοινότητες αρκεί για να θαυμάσει κανείς για άλλη μια φορά την ευρηματικότητα και την παρατηρητικότητα των gamers. Άλλος ανακάλυψε μια απίθανη λεπτομέρεια που με την καμία δεν θα την έβλεπε κάποιος υπό φυσιολογικές συνθήκες, άλλος έκανε απίθανες συνδέσεις με άλλους τίτλους της εταιρείας και άλλος κατάφερε να εκτοξεύσει στον αέρα μια άμαξα με δύο άλογα και το νεκρό οδηγό της. Τα gif, τα βιντεάκια, τα memes δεν φαίνεται να σταματούν ποτέ και αυτό ισχύει για κάθε τίτλο, πόσο μάλλον για δημοφιλείς και open-world (που συνήθως είναι πιο επιρρεπείς σε bugs και αστεία fail).

Η κατάσταση αυτή δεν σταματά ποτέ να με εντυπωσιάζει. Επειδή οι τίτλοι open-world συνήθως με αγχώνουν λόγω μεγέθους (και έλλειψης χρόνου από τη μεριά μου), πάντα έχω το φόβο ότι δεν πρόκειται να δω όλα όσα προσφέρουν. Και παρά το ότι μετά από μερικές ημέρες ενασχόλησης με το RDR2 νιώθω ήδη ως ο ατρόμητος Lonas o Αγριοδύσης [σ.α.: iPad Pro], η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να φτάσω τα επίπεδα των «καμμένων» που κοιτάζουν κάτω από κάθε πέτρα ή θάμνο, που είναι πάντα έτοιμοι να καταγράψουν την όποια αστεία στιγμή και να τη μοιραστούν με τον κόσμο.

Και εννοείται ότι ο χαμός δεν γίνεται μόνο με το RDR2, απλώς αυτό είναι η πιο πρόσφατη κυκλοφορία. Ο υπομονετικός θα ανακαλύψει χιλιάδες παραδείγματα από το Breath of the Wild, το Αssassin’s Creed Odyssey, το Spider-Man κ.ο.κ. Και είναι αυτή η ζωντάνια της κοινότητας που αποτελεί το καλύτερο είδος marketing για τον εκάστοτε τίτλο, η αυθόρμητη αντίδραση, το αστείρευτο χιούμορ μπροστά σε καταστάσεις που κάθε εταιρεία θα ήθελε να κρύψει από τα φώτα της δημοσιότητας. Σίγουρα είναι καλύτερο από τα ανούσια και ηλίθια άρθρα, τις καθοδηγούμενες δημοσιεύσεις για τη δημιουργία ψεύτικου ντόρου, για καπνό χωρίς φωτιά.

Είχα δεν είχα πάλι γκρίνιαξα. Οπότε φοράω το καπέλο μου, ανεβαίνω στο άλογό μου και καλπάζω αργά προς τη δύση ως φτωχός και μόνος καουμπόης... 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*