Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Σεξισμός στα streams

Τα videogames σαν hobby αρχικά και σαν κουλτούρα μετέπειτα, ανέκαθεν απασχολούσαν κυρίως άτομα αρσενικού γένους. Καθώς όμως τα «ηλεκτρονικά» εξελίσσονταν και η βιομηχανία γνώριζε την ανάπτυξη, όλο και περισσότερος κόσμος ξεκινούσε να ασχοληθεί με αυτά σε διάφορους βαθμούς. Στατιστικώς επομένως, περισσότερες γυναίκες άρχισαν να εντάσσονται στη μεγάλη, παγκόσμια οικογένεια των gamers. Και όπου εμπλέκονται πολλά άτομα, σύντομα προκύπτουν προβλήματα. Στα τέλη των ‘00’s το streaming έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές λόγω της απλότητας και της αμεσότητάς του. Ο streamer δεν χρειαζόταν να έχει γνώσεις μοντάζ ή παραγωγής βίντεο, καθώς απλά κάνει κάποιες ρυθμίσεις, πατάει κάποια πλήκτρα και WYSIWYG. Το streaming μπόρεσε να καλύψει το κενό του ζωντανού on-demand περιεχομένου που το YouTube δεν προσέφερε. Έτσι το streaming μέσω Twitch αλλά και άλλων platforms μετέδιδε από επαγγελματικούς αγώνες μέχρι τις προσπάθειες εκείνων που streamαραν για τους φίλους τους. Η δημοτικότητα έφερε και εισοδήμα για πολλούς που είχαν ένα κάποιο ταλέντο. Είτε στο εκάστοτε παιχνίδι, είτε σαν παρουσιαστές/προσωπικότητες. Και όπου υπάρχει «μαρούλι», υπάρχουν και εκείνοι που θα το εκμεταλλευτούν και θα προσπαθήσουν να βγάλουν και αυτοί ένα μεροκάματο.



Αναμφισβήτητα, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι εκείνες οι γυναίκες streamers που το μόνο που προσφέρουν είναι το οφθαλμόλουτρο. Βαθύ ντεκολτέ, μακιγιάζ στην εντέλεια, χαζοφλερτάρισμα με μερικά απρόσωπα ονόματα στο chat και τις περισσότερες φορές αυτό το παρουσιαστικό συνοδεύεται με κακό χιούμορ και ακόμα χειρότερη απόδοση σε κάθε game, ό,τι και αν παιχτεί στο κανάλι. Αυτό το πρόβλημα έχει διπλή επίπτωση στο gaming γενικότερα. Η πρώτη είναι προφανώς ότι πολλά άτομα του αρσενικού γένους υποσκιάζονται από τις προαναφερθείσες κυρίες και έτσι περνάνε απαρατήρητοι. Το ίδιο συμβαίνει και με γυναίκες streamers οι οποίες δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχουν εξωτερική εμφάνιση μοντέλου. Και στις δυο περιπτώσεις, υπάρχει πολύ ταλέντο το οποίο δεν έχει στον ήλιο μοίρα όταν κάποιος κοιτάξει τους αριθμούς των καναλιών των διαφόρων “Barbie-doll-streamers”.

Το δεύτερο πρόβλημα που δημιουργείται είναι ότι ενισχύεται η ένταση του φαινομένου του σεξισμού στο gaming, καθώς υποσυνείδητα ο μέσος τηλεθεατής συνδέει τη γυναίκα gamer/streamer με αφελείς κορασίδες που στην ουσία βγάζουν λεφτά επειδή τα γονίδιά τους τούς φέρθηκαν ευνοϊκά. Επομένως το όλο έργο των διαφόρων υποστηρικτών της καταπολέμησης του ρατσισμού καθίσταται ανούσιο, αφού το ίδιο κοινό σιγά-σιγά αρχίζει να έχει σεξιστικές απόψεις στο σύνολό του. Ο κόσμος βέβαια είναι ο ίδιος που τροφοδοτεί το πρόβλημα. Αν όλοι οι 14χρονοι χρήστες του Twitch και του Hitbox δεν έδιναν viewers, followers, donations (!) σε κάθε μια που το μόνο που κάνει είναι να υποτιμά τον ίδιο της τον εαυτό on camera, τότε αυτό το blog δεν θα χρειαζόταν ποτέ να γραφτεί και σίγουρα δεν θα ακούγαμε τα απαράδεκτα σχόλια ορισμένων στα lobbies “Go make me a sandwich girl!


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
20 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Geovra
    • Εδω που τα λεμε...πρoτιμω να βλεπω τις βυζαρουδες με ενα λεβιε στο χερι ...παρα κανα Καλκανη με επισης ενα λεβιε στο χερι...Just saying :)

    • Koel700
    • Και βεβαια υπαρχουν γυναικες που παιζουν videogames...και βεβαια υπαρχουν γυναικες που κανουν stream τα videogames που τους αρεσουν ή που πληρωνονται να παιξουν...το θεμα γινεται οταν οι γυναικες αυτες κανουν stream τα βιζια τους και οχι τα videogames που τους αρεσουν, διοτι απο κει και περα καταντανε το ενα videogame stream σε show βυζοχοριστρα for donations/subscriptions...που φυσικα πολλοι πεφτουν "θυματα" :p ..

      Το κακο εξελισετε οταν μπαινουν πολλοι βλεπουν μια η οποια ουσιαστικα λεει θελω 3000$ για να παω Ε3, εχει τα βυζια εξω και ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ μαζευει 5000$ σε μια μερα, παει στην Ε3 ..και κοιτα να δεις..τρωει πορτα..κατι που κανεεενας δεν θα περιμενε και ετσι τρωει τα λεφτα ψωνιζοντας...βλεποντας τετοια παραδειγματα ειναι αναμενομενο η περισσοτερο ευεξαπτοι να αρχιζουν τις σεξιστικες επιθεσεις διοτι βλεπουν οτι τα συγκεκριμενα βυζ...εε η συγκεκριμενη δεσποινης εχει ουσιαστικα μειωση και το site που βρισκετε..και το παιχνιδι που παιζει με τις ευλογιες του καναλιου που την πληρωνει..

      Αυτο το θεμα πρεπει να λυθει απο την ιδια την twitch και ΜΟΝΟ και οχι απο καθε chatter ή καθε ατομο που βλεπει τον εαυτο του ως social justice warrior που ηρθε να μας προστατεψει...το dress-code για τους streamer ειναι προβλεπομενο μονοπατη

    • Altair
    • Sorry αλλά λύστε μου μια απορία.Γιατί πρέπει να πληρώνονται οι streamers/twitchers;Επειδή κάνουν το χόμπι τους;Και μπαίνει ο κάθε ένας και τους βλέπει να παίζουν.Γιατί;Τι λογική έχει όλο αυτό;Νόμιζα ότι τα videogames είναι χόμπι.Συνεχίστε να κατηγορείτε τις βυζούδες και παράλληλα να δίνετε συγχωροχάρτι στο κάθε καμμένο αμόρφωτο παιδάκι που απλά κάθεται και λιώνει με τις ώρες και πληρώνεται για αυτό.Ενώ κανονικά έπρεπε να μην υπάρχει καν κάτι τέτοιο.Τα videogames προτιμώ να τα βιώνω μόνος μου,κι εγώ μπορώ να πατήσω το share στο ps4 και να κάνω το ίδιο.Από τη στιγμή που θα πάψει να είναι χόμπι για μένα,θα έχω πεθάνει και σαν gamer.Αυτά.

    • korko
    • 1.το άρθρο θα έπρεπε να έχει πιο πολλές φωτογραφίες και τα link για να τα εντοπίσουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα.
      2.συμφωνώ 100% με αυτά που έγραψε ο Altair.
      3.δεν το θεωρώ μεγάλο θέμα ότι οι γυναίκες βγάζουν τα όπλα τους για να μαζέψουν followers όχι επειδή το θεωρώ σωστό αλλά επειδή το έχω συνηθίσει.σε όλα τα μέσα γίνεται αυτό(τηλεόραση,ράδιο κτλπ) και τα τελευταία χρόνια το βλέπουμε και στο(facebook,twitter,instagram) ακόμα και στο youtube που ατάλαντα κορίτσια αλλά όμορφα επισκιάζουν πολύ πιο ταλαντούχα άτομα.
      ο καθένας μας πιστεύω μπορεί να ψάξει και να βρει τι θέλει.άλλοι θα ψάχνουν να δούνε τη χαζογκόμενα που τα πέταξε και άλλοι κάποιον σοβαρό ώστε να απολαύσουν το stream.όσο για το να πληρώσει κάποιος για να κάνει κάποιος άλλος το χόμπι του απλά το θεωρώ χαζό και όσοι το κάνουν από εμένα είναι άξιοι τις μοίρας τους.

    • aplwsninja
    • Προσωπικά πιστεύω ότι μόνο όσοι streamers παράγουν καλό και ουσιαστικό περιεχόμενο βρίσκουν τον δρόμο τους προς την κορυφή. Σίγουρα όμως στο επίκεντρο πρέπει να είναι πάντα το gameplay.

      @Altair Και το ποδοσφαιρό όταν ξεκίνησε οι παίκτες έπρεπε να δουλεύουν παραλληλα γιατί δεν θεωρούνταν κανονική δουλεία. Μετά έγινε επαγγελματικό και οι μισθοί φτάνουν στα ήψη. Στον χώρο του θεάματος ανήκουν και οι streamers άρα δεν μου φαίνεται παράλογη η εξέλιξη.

    • Altair
    • @aplwsninja το γνωρίζω αυτό που λες και δεν ήθελα να το θίξω γιατί θα πάμε αλλού,αλλά μιας και το ανέφερες,γιατί;
      Γιατί πρέπει το κάθε αμόρφωτο τσογλανάκι που κλωτσάει ένα τόπι να βγάζει εκατομμύρια που εγώ κι εσύ ούτε θα ονειρευτούμε;Και καλά άσε εμάς.Οι γιατροί και οι δάσκαλοι (αφήνω εκτός,την πιθανότητα να μην κάνουν καλα τη δουλειά τους) που οι μεν πρώτοι σώζουν ζωές κι έχουν βγάλει τα μάτια τους στο διάβασμα και οι δε δεύτεροι που μορφώνουν τον κόσμο,σου φαίνεται σωστό να παίρνουν ψίχουλα;Το βλέπεις ότι η πραγματικότητα πάει στραβά,τώρα αυτό το βλέπουμε και στο χώρο της εικονικής πραγματικότητας.Γιατί;Υποτίθεται πως η εικονική πραγματικότητα είναι βουτιά εκτός καθημερινότητας.

    • nkav64
    • Μια χαρά τα λες Πάνο. Το άσχημο είναι ότι πέρα από τα Streams, ο σεξισμός που αναφέρεις έχει εισχωρήσει στα πάντα. Άντε μετά να πείσεις τους νέους ότι θα προοδεύσουν διαβάζοντας και ότι άνθρωπος αγράμματος ξύλο απελέκητο.

    • ShrinkShady
    • Από πότε είναι σεξιστικό να θαυμάζεις την εξωτερική ομορφιά? Ποσώς νοιάζει την κάθε καλλίπυγη κορασίδα για την Anita και για όλους για τους υπερασπιστές της τιμής και της ηθικής, όταν αυτή βγάζει με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες και τα χαρίσματα που έχει (δεν γίνεται όλες να γεννηθούν μυαλά πεφωτισμένα) τα προς το ζην....
      Σωστότατος ο Altair στο πρώτο πόστ....Σεξισμός είναι να λέμε την γυναίκα π....και τον άντρα γαμ...

    • Koel700
    • @Altair Συγνωμη κιολας αλλα εσυ θεωρεις το online entertainment δεν το θεωρεις ενα ειδος επαγγελματος ??
      διοτι ολα αυτα τα τσογλανακια κανουν κατι που καποιος αλλος πχ δεν τα εκανε..αλλιος αυτος θα εκανε αυτο το επαγγελμα..υπαρχουν lets play, tutorial κτλ κτλ που φτιαχτικαν απο αυτα τα "αμορφωτα τσογλανακια" στο youtube και στο twitch...μιλαμε για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ STREAMERS...και το επιπεδο μορφωσεις δεν ειναι απαραιτητο σε αυτο το επαγγελμα οπως και σε πολλα αλλα επαγγελματα...δεν ειναι απαραιτητο ο καθε totalbiscuit και ο καθε αλλος να βγαζει πανεπιστιμιο πασει θυσια για να ικανοποιοι τους παντες....ειχε την μαγγεια και εκανε το hobby του επαγγελμα...και ολλοι μας πιστευω θα γουσταραμε τρελα να κανουμε τετοια μαγγεια...να μου κανουν donation/subscribe για να παιζω Fallout kai Metal Gear, κατι που το κανω ετσι και αλλιος....ναι...αισχος ..κριμα που δεν τελειωσα το πανεπιστιμιο....
      Λεγετε ONLINE ENTERTAINEMENT και ειναι κανονικο επαγγελμα..και ανταμιβεσε με χρηματα αφου εισαι αρκετα ENTERTAINING ωστε να μαζεψεις κοινο, διοτι δεν ειναι ηλιθιο το twitch να δεινει subscribe button σε οποιονδιποτε,,,

    • Roronoa
    • @altair

      Μην εισαι τοσο απολυτος, μπορει οι βυζιτες που κανουν streaming να μην αξιζουν φραγκο (συμφωνο σε αυτο) αλλα υπαρχουν πολλοι που κανουν πολυ καλη δουλεια. Απο επαγγελματιες παικτες και speedrunners ή και απλοι streamers που απλα κανουν ενα διασκεδαστικο stream, οπου ο κοσμος του πληρωνει γιατι τους αρεσει αυτο που βλεπουν.
      Καποιοι απο αυτους ισως να μην μπορουσαν να κανουν αυτο χωρις εστω λιγα εσοδα, αυτα τα εσοδα μπορει να πηγαινουν σε αγορα παιχνιδιων για streaming.

    • senios777
    • Δεν νομιζω ότι εχετε μεγαλη εμπειρια με το twitch και τα streams. Να ξεκαθαρίσουμε δυο πραγματάκια.
      Τα stream δεν μεταφερουν αποκλειστικα την gaming εμπειρια του streamer και πανω από όλα ο θεατης δεν είναι αποκλειστικα για την gaming εμπειρια εκει.
      Ο streamer είναι κυριως entertaineur. Διασκεδαζεις με το stream. Ξερετε ποσες χιλιαδες streamaroun αλλα σοβαρο κοινο εχουν παρα πολύ λιγοι. Υπαρχουν τοπ παικτες με απειρους viewers, τοπ παικτες με λιγους viewers. Κακοι παικτες με μηδενικούς viewers και κακοι παικτες με απειρους.
      Το γεγονος ότι καποιες μετριες παικτριες καταφερνουν και εχουν υψηλο αριθμο viewers είναι επειδή είναι ευχαριστες σαν συνολο, διασκεδαζουν με αυτό τον τροπο οσους είναι εκει και τις βλεπουν. Υπαρχουν γυναικες streamer με πολλους viewer και άλλες με λιγους. Προφανως και αν πεταξει καποια το μπουστο εξω θα προσελκυσει αμεσα ένα traffic αλλα το κανουν τοσες πολλες πλεον που αν δεν είναι διασκεδαστικο το stream συνολικα μονο κανας αρρωστος μενει για πανω από 5 λεπτα.
      Το streaming δεν είναι 100% gaming. Eχει κυριως ENTERTAINMENT value.

    • kokouman
    • Ρε παιδια ελεος δηλαδη μη ξεφευγουμε απο το θεμα..Ενταξει οι ηθοποιοι,ποδοσφαιριστες,τραγουδιστες, πληρωνονται εκατομυρια, ενω αλλοι με σημαντικοτερες δουλειες ψιχουλα...τι να κανουμε ? Αλλο θελει να θιξει το κειμενο..Συγχαρητηρια Παναγιωτη, μακαρι περισσοτεροι να σκεφτονταν οπως και εσυ.

    • AnimaPura
    • Συγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα στα σχόλιά σας, για τα οποία και σας ευχαριστώ, αλλά είχα κάποια θέματα με την μετακόμιση. Μεγάλη ανάσα και πάμε.

      Αρχικά, @altair το θέμα του blog δεν έχει να κάνει με αυτό που εκφράζεις μέσα από το σχόλιό σου.

      Έπειτα @everyone else:

      Το να είσαι εξωτερικά εμφανίσιμος συμφωνώ ότι είναι ένα προσόν το οποίο πρέπει να προβάλει κανείς αν είναι όντως εμφανίσιμος, αλλά εξαρτάται από το πού γίνεται αυτό. Το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι η εξωτερική εμφάνιση υπό κανονικές συνθήκες δεν θεωρώ ότι έχει να κάνει με το videogame streaming.

      Και πάλι ευχαριστώ για την όμορφη συζήτηση που έχετε κάνει μέχρι στιγμής.

    • rozoua
    • Γυναικα η κοριτσακι gamer? Τα σεξιστικα σχολια νομιζετε περιοριζονται στις 25αρες με οξυζενε 40αρι στο μαλλι και τατου που θα ζηλευε ο μεσος Αμερικανος πεζοναυτης στο twitch? Το οτι ζητανε tit pics απο 15χρονα που στριμαρουν μας λεει κατι? το οτι ακομα και σημερα οι περισσοτερες εταιριες παραγωγης συνοδευουν το "προιον" απο 2-3 κοπελες ντεμεκ cosplay αλλα στην ουσια potential βιτρινα Αμστερνταμ, επι της γνωστης οδου? Αφηστε ρε παιδια.... Πρωτα πρεπει να αλλαξουν οι συνειδήσεις....


      ΥΓ. Για τους αντρες sto Twitch / youtube μου ειναι πολυ προτιμοτερο να βλεπω τον Boogie / Francis παρα το μονιμως τσιριχτο σε σημειο εκνευρισμου Pewdiepie. Επισης αξιολογος ο Kripp για οσους παιζουν Hearthstone - και στις δυο περιπτωσεις ε δεν λες οτι μετρα η εξωτερικη εμφανιση. ..

    • giannisGG
    • παντως στο twitch οι "boobies"-female streamers δεν βγαζουν πολλα...και ζητημα να ειναι καμια 10αρια οι γνωστες
      και μην φανταζεστε οτι εχουν τους subscibers tou qtpie του c9 η του jcarver...και στην τελικη σιγα το κακο που κανουνε...

      @ john-data tarababcock(full αυτοσαρκασμος) ,Kittyplaysgames,Pwnographicofficial

    • AnimaPura
    • Τραγική ειρωνία το γεγονός ότι η Kittyplaysgames έχει δεχθεί σίγουρα 2 φορές τουλάχιστον donation ανω των $5000. Βγάζουν πολλά λεφτά.

*