Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το τρένο των αναμνήσεων - Elvira: Mistress of the Dark

Τo Τρένο των αναμνήσεων συνεχίζει τα ρομαντικά ταξίδια στο παρελθόν, αυτή τη φορά με ένα αφιέρωμα στο Elvira: Mistress of the Dark που κυκλοφόρησε η Accolade.

To Elvira: Mistress of the Dark είναι ένα horror adventure role-playing video game που αναπτύχθηκε από την Horror Soft και κυκλοφορήσε από την Accolade το 1990, για Amiga, Atari ST, Commodore 64 και PC (MS-DOS). Είναι το δεύτερο παιχνίδι της Horror Soft, μετά το Personal Nightmare (1989). Στο ρόλο της Elvira, η ηθοποιός Cassandra Peterson.


Το παιχνίδι ακολουθεί τα γεγονότα της ομώνυμης ταινίας που έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1988. Μετά το θάνατο του διαβολικού θείου της, Vincent, η Elvira κληρονομεί το Killbragant Castle και το επαναφέρει στην παλιά του δόξα. Μάλιστα σκοπεύει να το μετατρέψει σε ατραξιόν για τους fans του τρόμου. Όμως κατά την προσπάθειά της, η Elvira ξυπνάει μια ορδή τερατόμορφων ακόλουθων της μακρινής προγόνου της, μάγισσας Emelda. Τα τέρατα φυλακίζουν την Elvira στο κάστρο και αρχίζουν τις προετοιμασίες για την επιστροφή της αφέντρας του.

Οι παίκτες καλούνται να βοηθήσουν την Elvira να αποτρέψει την ανάσταση της Emelda, που έφυγε για τον άλλο κόσμο πριν μερικόύς αιώνες, λίγο πριν κατακτήσει όλο τον κόσμο. Όμως με βάση συμφωνία που είχε συνάψει με τον διάβολο, μπορεί να επιστρεψει στη ζωή.

Κατά την περιήγησή τους στο κάστρο, οι παίκτες θα πρέπει να αναζητήσουν τα έξι κλειδιά που θα τους επιτρέψουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα μαγικό dagger και ένα scroll, τα μόνα αντικείμενα που μπορούν να σκοτώσουν τη Lady Emelda. Για την εξερεύνηση κάθε περιοχής μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι τέσσερεις διαθέσιμες οπτικές γωνίες και ένα σετ δέκα εντολών για τη συλλογή αντικειμένων και τις αλληλεπιδράσεις. Υπάρχουν και γρίφοι, που κατά βάση έχουν να κάνουν με την χρήση αντικειμένων στις κατάλληλες περιστάσεις. Αν ο παίκτης δεν ακολουθήσει τα σωστά βήματα ή δεν είναι προετοιμασμένος κατάλληλα για να αντιμέτωπίσει τα τέρατα, θα δει την οθόνη του game over.

Όταν βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με έναν εχθρό, γίνεται αυτόματη μετάβαση στο combat mode. Το αν ο παίκτης μπορέσει να βγει ζωντανός από την αναμέτρηση εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η δύναμη, η ικανότητες και τα όπλα που έχει στην κατοχή του. Τόσο οι επιθετικές, όσο και οι αμυντικές κινήσεις θα πρέπει να είναι πολύ καλά συγχρονισμένες. Για κάθε τέρας που φεύγει από τη μέση, αυξάνονται οι πόντοι εμπειρίας και μια σειρά από στατιστικά.

Το Elvira: Mistress of the Dark απέσπασε θετικές κριτικές και μάλιστα το περιοδικό Computer Gaming World του έδωσε το βραβείο Role-Playing Game of the Year.


Πηγές: Wikipedia, YouTube, MobyGames 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Kavouromamouna
    • Με κάθε εκτίμιση και σεβασμό, αυτό ήταν το χειρότερο "τρένο των αναμνήσεων" του site. Όχι για την επιλογή του παιχνιδιού, αλλά, για τον τρόπο της παρουσίασής του στην στήλη. Μοιάζει λες και το παιχνίδι δεν παίχτηκε απο τον συντάκτη, άρα δεν υφίσταται και "ανάμνηση" του. Μόνο γενικότητες. Έχοντας παίξει το παιχνίδι, με χαρά έκατσα να διαβάσω το άρθρο (δυο παραγραφοι όλο κι όλο!) για να ξαναζήσω αναμνήσεις μέσω του συντάκτη και σας δηλώνω πως δεν έχετε περιγράψει τίποτα απο το παιχνίδι.
      Γιατί έτσι βρε παιδιά;
      Μήπως πήγαινε για καμιά νέα στήλη του τύπου "παρουσίαση παλαιότερων παιχνιδιών με δυο μόνο λόγια";

      • nkav64
      • Σκοπός της στήλης δεν ήταν και δεν είναι ούτε να γίνει καμιά αναλυτική παρουσίαση, ούτε κανένα review για το παιχνίδι. Απλά μια αναδρομή στο παρελθόν. Λυπάμαι που μετά από 30+ χρόνια δεν θυμάμαι περισσότερα.

*