Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το τρένο των αναμνήσεων - Percy The Potty Pigeon

Το Percy The Potty Pigeon, γνωστό και ως Potty Pigeon αποτελεί δημιουργία του Shaun Hollingworth και λανσαρίστηκε για ZX Spectrum το 1984 από την Gremlin Graphics. Ακολούθησε η αντίστοιχη έκδοση για Commodore 64, τον προγραμματισμό της οποία επιμελήθηκε ο Antony Crowther. Το παιχνίδι αποτελεί σταθμό για την καριέρα του Ben Daglish, μιας και ήταν το πρώτο για το οποίο κλήθηκε να συνθέσει μουσική. Όχι ιδιαίτερα πράγματα, μόνο μερικές νότες για τη στιγμή που ο πρωταγωνιστής αποδημεί εις Κύριο.

Οι παίκτες ελέγχουν ένα περιστέρι και σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν μία φωλιά. Μόνο που για να τα καταφέρουν χρησιμοποιούν μία "μακάβρια" μέθοδο. Περιφερόμενο στους ουρανούς, το περιστέρι αφοδεύει πάνω στα διερχόμενα αυτοκίνητα, που αυτομάτως διαλύονται. Ότι μένει το μεταφέρει σε συγκεκριμένο σημείο και έτσι, σταδιακά χτίζει το σπίτι του. Βασικός κίνδυνος, η πυκνή κυκλοφορία, οπότε είναι πολύ εύκολο να χτυπηθεί και να αφαιρεθεί ένα "κανονάκι", όπως λέγοντας τότε οι διαθέσιμες ζωές, από το σύνολο.


Το Potty Pigeon έμεινε γνωστό για το απλοϊκό του gameplay, που αποτελεί υλοποίηση μίας πρωτότυπης, για την εποχή εκείνη ιδέας. Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του, προστέθηκε στην δισκέττα που συνόδευε την αγορά κάθε νέου Commodore 64.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*