Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το τρένο των αναμνήσεων - Rambo: First Blood Part II

*
Τo Τρένο των αναμνήσεων συνεχίζει τα ρομαντικά ταξίδια στο παρελθόν, αυτή τη φορά με ένα αφιέρωμα στο Rambo: First Blood Part II που κυκλοφόρησε η Ocean Software.

Τη δεκαετία του '80, ο John Rambo ήταν κάτι σαν λαϊκός ήρωας. Μετά τον Rocky, ο Sylvester Stallone γνώρισε μοναδικές στιγμές δόξας, υποδυόμενος τον βετεράνο πολεμιστή. Οι πελάτες των video clubs ανυπομονούσαν για το πότε θα κυκλοφορήσει μια ακόμα ταινία του δημοφιλούς ηθοποιού, για να καρφωθούν ξανά μπροστά από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες, παρακολουθώντας τον να εξολοθρεύει οποιονδήποτε ήθελε να τον βλάψει, με τις σφαίρες να χορεύουν σε ταχύτατους, θανατηφόρους ρυθμούς και τις εντυπωσιακές εκρήξεις να αφήνουν άφωνους τους πάντες.


Η βιομηχανία των video games δεν θα μπορούσε να παραμείνει έξω από τον χορό της δόξας που γνώριζε ο John Rambo. Έτσι λοιπόν, το 1985 η Ocean Software κυκλοφόρησε το Rambo: First Blood Part II, για Amstrad CPC, Commodore 64 και ZX Spectrum, που βασίζεται στην ταινία με τον ίδιο τίτλο. Οι παίκτες θα πρέπει να βοηθήσουν τον πρωταγωνιστή να βρει τον εξοπλισμό του, να εντοπίσει το στρατόπεδο με τους αιχμάλωτους πολέμου και να τους σώσει, ενώ παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει δεκάδες εχθρούς που εμφανίζονται από κάθε δυνατό σημείο της οθόνης. Ξεκινώντας μόνο με ένα μαχαίρι και χειροβομβίδες, όσο προχωράει το gameplay αποκτά πρόσβαση σε εξελιγμένα, για την εποχή όπλα, όπως ένα Rocket Launcher, ένα M16 Rifle, τόξο και βέλη (συμβατικά και εκρηκτικά).

Το παιχνίδι σχεδιάστηκε από τον David Collier και τον Tony Pomfret. Την μεταφορά σε ZX Spectrum πραγματοποίησε η Platinum Productions. Σημαντικό κομμάτι της εμπειρίας που πρόσφερε το Rambo: First Blood Part II ήταν η μουσική επένδυση. Στην έκδοση για Commodore 64 τη σύνθεση είχα αναλάβει ο Β. Ιρλανδός Martin Galway που ενσωμάτωσε μελωδίες από το soundtrack της ταινίας. Η αντιστοιχη δουλειά σε Amstrad CPC ανατέθηκε στον συμπατριώτη του James Edward Cosby, προγραμματιστή, μουσικό και σχεδιαστή της Choice Software, που έκανε τις εγγραφές live, χρησιμοποιώντας ένα synthesiser Yamaha DX7 μέσω του νέου (τότε) MIDI serial comms protocol.

Ο τίτλος έλαβε από πολύ καλές, έως εξαιρετικές κριτικές από τα έντυπα της εποχής. To περιοδικό Zzap!64 τον βαθμολόγησε με 96%, το Your Sinclair με 8/10 και το Computer and Video Games με 33/40.


Πηγές: Wikipedia, Zzap!64, MobyGames 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*