Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το τρένο των αναμνήσεων - Rodland

Τo Τρένο των αναμνήσεων συνεχίζει τα ρομαντικά ταξίδια στο παρελθόν, αυτή τη φορά με ένα αφιέρωμα στο Rodland που κυκλοφόρησε η Jalesco.

Το Rod Land, γνωστό στην Ιαπωνία ως Yōsei Monogatari Rod Land είναι ένα platform game που αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε από την Jalesco το 1990. Ξεκίνησε την πορεία του από τις αίθουσες των arcades και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε Amiga, Amstrad CPC, Atari ST, Commodore 64, Game Boy, NES, ZX Spectrum, iOS, PlayStation 4 και Nintendo Switch.


Πρωταγωνίστριες είναι δύο νεράϊδες, η Tam και η Rit με αποστολή να ελευθερώσουν τη μητέρα τους, που βρίσκεται παγιδευμένη σε ένα πύργο.Είναι οπλισμένες με ένα μαγικό ραβδί και ακολουθώντας παρόμοια λογική με εκείνη του Bubble Bobble, δεν σκοτώνουν αμέσως τους εχθρούς τους. Ακουμπώντας τους με το ραβδί τους φέρνουν σε κατάσταση παραλυσίας. Στη συνέχεια, δημιουργούν ένα ενεργειακό πεδίο και τους χτυπάνε με μανία στο έδαφος, μέχρι να εξαφανιστούν, αφήνοντας πίσω τους ένα power-up behind.

Κάθε επίπεδο αποτελείται από μία οθόνη στην οποία υπάρχουν διαφόρων ειδών τέρατα, πλατφόρμες, σκάλες και τούνελ. Ένα από τα κύρια χαρακτριστικά των πρωταγωνιστριών είναι η αδυναμία τους να πραγματοποιήσουν άλματα (με εξαίρεση την έκδοση για NES), οπότε για να φτάσουν σε υψηλότερο επίπεδο πρέπει να χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά σκάλες. Κάθε φορά μπορούν να δημιουργούν από μία είτε για να ανέβουν είτε για να κατέβουν από μία πλατφόρμα.

Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που έκδοση για υπολογιστή της εποχής εκείνης, είναι πιο "πλούσια" σε σχέση με την αντίστοιχη για arcades. Τυχεροί ήταν οι κάτοχοι Amiga, μιας και μέσω κωδικών, οι παίκτες μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε επιπλέον χαρακτηριστικά και κρυφές περιοχές.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*