
Η πρώτη εμφάνιση του τίτλου έγινε το Φεβρουάριο του 2013, στο πλαίσιο του PlayStation Meeting στη Νέα Υόρκη και εστιάζει στους αγώνες που λαμβάνουν χώρα σε οδόστρωμα. Η ομάδα ανάπτυξης δεν έχει δημιουργήσει ένα τίτλο που στοχεύει στην εξομοίωση, αλλά περισσότερο στον ανταγωνισμό και το πλήθος περιεχομένου, ουσιαστικά θέτοντας το DriveClub απέναντι στο GRiD 2 και όχι στα Forza και Gran Turismo και προσφέροντάς του ένα πλούσιο multiplayer κομμάτι που θα οδηγήσει παίκτες από όλο τον κόσμο να οργανώνονται σε ομάδες και να αγωνίζονται για τις κορυφαίες επιδόσεις. Μάλιστα, οι συνδρομητές του PlayStation Plus θα αποκτούν πρόσβαση σε μια ειδική έκδοση του τίτλου με περισσότερα οχήματα και επίπεδα.

Ο τίτλος δε στοχεύει στους λάτρεις των ακριβών μοντέλων, αλλά στους λάτρεις της κόντρας και της ταχύτητας. Μάλιστα είναι τέτοια η έμφαση που έχει δοθεί στην κόντρα που τις περισσότερες φορές δε θα αγωνιάτε να ακολουθείτε πιστά την αγωνιστική γραμμή, αλλά το πώς θα ξεκλέψετε δέκατα του δευτερολέπτου από την παραμικρή αλλαγή στην πορεία σας. Οι καλύτεροι χρόνοι και οι επιδόσεις γενικότερα θα βοηθήσουν την ομάδα σας, αλλά και να κερδίσετε αρκετά μεγάλη φήμη (Fame). Πρόκειται για ένα μηχανισμό που σε κάποιους θα θυμίσει τα Kudos του Project Gotham Racing και ουσιαστικά προσφέρει πόντους ανάλογα με το πόσο χρησιμοποιεί ο οδηγός τεχνικές γλιστρήματος, απότομων αλλαγών κατεύθυνσης ή καταφέρνει να περάσει από τμήματα της πίστας με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα ή χωρίς να βγει καθόλου εκτός ορίων.

Κατά τη διάρκεια κάθε αγώνα μάλιστα υπάρχουν και τα ειδικά Face Off events, τα οποία είναι κάτι σαν υπο-αποστολές. Σε αυτές οι οδηγοί καλούνται να πετύχουν τους καλύτερους χρόνους σε διάφορα σημεία ή να πιάσουν τη μεγαλύτερη δυνατή ένδειξη στο κοντέρ τους. Η Ε3 έκδοση του τίτλου (σχεδόν στο 35% της ανάπτυξης) δεν είχε αρκετά πράγματα να δούμε, παρά μόνο μια κατάταξη στον τομέα των leaderboards. Τεχνικά, ο τίτλος δεν είχε να προσφέρει κάτι το αξιοπρόσεκτο, κυρίως στον τομέα της απεικόνισης. Τα 30 καρέ το δευτερόλεπτο δεν άφηναν την παραγωγή να «αναπνεύσει», ενώ και τα χαμηλής ανάλυσης textures του περιβάλλοντος με τα μέτρια εφέ φωτισμού και αντανακλάσεων ακύρωναν την όποια έννοια next-gen τίτλου. Ακόμη και σε σύγκριση με το Gran Turismo 6 (τίτλος μιας γενιάς πίσω), το DriveClub δείχνει πως χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά σε αυτό το επίπεδο και ευελπιστούμε μέχρι την επόμενη συνάντησή μας να τη δούμε…




Ενα ρεαλιστικο preview επιτελους! Φρεσκο, υποσχομενο αλλα οπτικα πισω απο τις προσδοκιες μας για τη νεα γενια. Ειχα φτασει σε σημειο να ψαχνω να κατεβασω το trailer 1080p μπας και κανω λαθος με τους περισσοτερους να δηλωνουν ενθουσιασμενοι με τον νεο τιτλο! Χωρις ιχνος fanboyσμου (αφου κατα 90 % θα αγορασω ps4 πρωτα) το FM5 δειχνει χωρις αντιπαλο αυτη τη στιγμη. Αν δεν διορθωθει μαλλον πρεπει να επισπευσει το gt6 η sony.
Η Ε3 έκδοση του τίτλου (σχεδόν στο 35% της ανάπτυξης) δεν είχε αρκετά πράγματα να δούμε... Πάντως εγώ ανυπομονώ! Μπορούν να το διορθώσουν οσο χρειάζεται!
Gohan, το Forza 5 -το έχω πει αρκετές φορές- ήταν ο,τι καλύτερο οπτικά είδαμε στην Ε3 από τα next gen. Από εκεί και πέρα, το DriveClub νομίζω ότι δεν πάει εκεί, αλλά αυτό που παρουσιάστηκε έχει ακόμη αρκετά περιθώρια βελτίωσης. Τουλάχιστον δείχνουν ότι θα το δουλέψουν αρκετά ακόμη. Ίδωμεν ;)
αυτο ειναι next gen τωρα?
nai mono pou to forza k OLOI oi titloi ts MS trexan se PC'S
anti8eta me tn sony
Παιδια ηρεμηστε......τα πραγματα ειναι απλα και δεν υπαρχει λογος να βγαζετε γρηγορα συμπερασματα.
Το forza 5 ετρεχε στην E3 σε PC με καρτα γραφικων GTX 7xx series!!!!! Μιλαμε για καρτα πανω απο 600 ευρω!!! ακριβοτερη και απο την ιδια την κονσολα της Microsoft...!!!
Αυτο το ξερουν και οι πετρες εδω και καιρο......
http://www.cinemablend.com/games/Xbox-One-Games-E3-Were-Running-Windows-7-With-Nvidia-GTX-Cards-56737.html
Οσο για το Drive club ποτε δεν ειπε η Evolution Studios οτι θα ειναι το νεο Gran turismo, ενα arcade racing game ειναι και μαλιστα η συγκεκριμενη εκδοση οπως αναφερεται ειναι μολις στο 35%!
Ας το φτασουν στο 100% και μετα θα το κρινουμε.
Και προς Θεου δε λεω οτι το Forza δεν φαινεται εντυπωσιακο απλα θα το πιστεψω οτι θα ειναι ετσι και στην τελικη εκδοση του οταν θα το δω να τρεχει πραγματικα στο XBOX ONE των 500 ευρω και οχι σε ενα PC των 2000 ευρω.
Το Forza 5 το είδα να τρέχει σε Xbox One (μπροστά μου ήταν το μηχάνημα ανοιχτό στις μπρίζες και με HDMI σε τηλεόραση) και από αυτή την παρουσίαση (που έγινε σε κλειστό χώρο) έγραψα το preview, όχι από αυτό που έχετε δει στο internet στα κλειστά stands και δεν έχει σχολιαστεί ακόμη. Το "τι ξέρουν και οι πέτρες" ας το αφήσουμε γιατί το πως βγαίνει το κάθε συμπέρασμα είναι μεγάλη κουβέντα.
Το DriveClub πχ. δεν είχε καν ένα PS4 να φαίνεται ότι το τρέχει. Ένα χειριστήριο πεταμένο σε ένα κουτί και μία τηλεόραση ήταν μπροστά μας. Ποιος σας λέει ότι δεν υπάρχει κι εδώ τέτοια περίπτωση; Μην τρελαινόμαστε παιδιά, τις κονσόλες θα τις δούμε πριν βγουν στο τελικό τους στάδιο, όπως και τα παιχνίδια. Αν όντως παίζει αυτό με το Forza και το κάθε Forza, η Microsoft και κάθε Microsoft θα ξεβρακωθεί. Από εκεί και πέρα, οτιδήποτε κι αν συζητάμε είναι εκ των ουκ άνευ.
Τέλος, να ξεκαθαρίσουμε πως το Forza και το DriveClub είναι δύο εντελώς διαφορετικά είδη racing game, οπότε αν το πάμε σε θέμα σύγκρισης είναι παντελώς άτοπο.
Το Forza ήταν το καλυτερο οπτικα παιχνιδι στην E3 ή το καλυτερο οπτικα RACING παιχνιδι στην E3???
To Tech demo της Quantic Dream ας πούμε ήταν κατώτερο???
Συγκρίνοντας τα παιχνίδια, όχι τα tech demos, το Forza ήταν το καλύτερο -οπτικά- παιχνίδι για τα next-gen συστήματα. Επαναλαμβάνω όμως, αν συγκρίνουμε τα games και τους κώδικες που είδαμε στην έκθεση στην παρούσα φάση. Δεν εξετάζουμε το πως θα εξελιχθούν, από αυτά που είδαμε στην Ε3, το Forza 5 ήταν οπτικά το καλύτερο.
Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν είναι ότι δεν υπολογίζουμε τα tech demos, αλλά θα υπενθυμίσω τι έγινε με τα "tech demos" του PS3 με το Killzone που γύρισε μπούμερανγκ στη Sony. Καλά και Άγια, αλλά ας μείνουμε στα πραγματικά projects που θα δούμε άμεσα σε μία μορφή παραπλήσια αυτής της Ε3.
@Sephiroth
Παυλο αν εσυ το επαιξες σε κονσολα εγω δεν εχω λογο να μη σε πιστεψω , οποτε παω πασο, απλα μου φαινεται περιεργο που δεν εδωσε την ιδια δυνατοτητα και στους αλλους στα "stands" η Microsoft.....
Anyway ας ελπισουμε οτι δεν κρυβει κατι η MS.
Υ.Γ. Παντως η "βρωμα" οτι τα παιχνιδια του Xbox One ετρεχαν σε PC δεν ειναι δικο μου αυθαιρετο συμπερασμα.....απο την επομενη κι ολας μερα της παρουσιασης στην Ε3 βγηκαν στην φορα ειδησεις και φωτο του Battlefield 4 που ξεκαθαρα εδειχνε το πληκτρο "backspace" επανω δεξια στην οθονη της ?εκδοσης? του Xbox One.!!! Κι απο οσο ξερω δεν υπαρχει κανενα πληκτρο backspace πανω στο joypad του Xbox One :P :P :P
Ειδωμεν.
Προς Θεού, δε θέλω να είμαι απόλυτος. Εγώ λέω ότι η παρουσίαση δεν έγινε από το booth που ήταν ανοιχτό σε όλους, αλλά από παρουσίαση που ήταν το μηχάνημα μπροστά μας ανοιχτό με καλώδια στην τηλεόραση, στο δίκτυο κτλ.
Τις εικόνες τις είδα κι εγώ, ωστόσο εκεί μένει να δούμε πλέον (και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας), όταν δούμε το τελικό προϊόν. Αν η Microsoft για χάρη των εντυπώσεων έκανε τέτοια πατάτα, εις βάρος της θα βγει ;)
Παντως πρεπει να ηταν τρελη εμπειρια στην Ε3 ε??
Ειναι στο μονο μερος που θα ηθελα να παω και κυριως οταν βγαινουν νεα μηχανηματα.
Ας όψεται" η κ@λ@δουλεια.....
Πανικός φέτος, αλλά πιστεύω ότι η Ε3 2014 θα είναι πιο ενδιαφέρουσα, με τους developers να έχουν μάθει περισσότερο τις νέες κονσόλες
Απο θεμα νεων τιτλων οντως!!
οποιος αγορασει αυτη τη φολα θα κλαιει τα λεφτα του μολις δει το gt6 στο ps4
σαν gt6 μου φανηκε με καποιες διαφορες
καλο μου φαινεται το driveclub
kalo fenete