Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Έφυγε από τη ζωή ο δημιουργός του ZX Spectrum, Sir Clive Sinclair

*
Ο Sir Clive Sinclair, δημιουργός του θρυλικού ZX Spectrum, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών μετά από παρατεταμένη νόσηση. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη δημιουργία φορητών υπολογιστών τσέπης που κυκλοφόρησαν το 1974, ενώ ανέπτυξε και το ηλεκτροκίνητο τρίτροχο C5 το 1985. Ο ZX80 κυκλοφόρησε στα 80s και το 1982 ακολούθησε ο ZX Spectrum, ένας υπολογιστής που προσέφερε χρώματα στην απεικόνισή του και ξεκίνησε την ανάπτυξη της βιομηχανίας στην αγορά της Μ. Βρετανίας. Το σύστημα φιλοξένησε θρυλικά παιχνίδια, όπως τα Manic Miner, Chuckie Egg, Jet Pac, Lords of Midnight, Knight Lore και Horace Goes Skiing. Έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του μια κόρη, δύο γιους, πέντε εγγόνια και δύο δισέγγονα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*