Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Εγκέφαλος που δημιουργήθηκε σε εργαστήριο μαθαίνει να παίζει Pong

*
Επιστήμονες της εταιρείας Cortical Labs που εδρεύει στην Αυστραλία και πραγματοποιεί έρευνες σχετικά με τη χρήση του AI στη βιολογία, παρουσίασαν τα αποτελέσματα των πειραματισμών τους. Η έρευνά τους είχε σχέση με τον κόσμο των video games και υποστηρίζει ότι μέσα σε πέντε λεπτά πραγματικού gameplay, ο εγκέφαλος που δημιούργησαν είχε κάνει σημαντική πρόοδο.

Ο εγκέφαλος αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας ένα μείγμα ανθρώπινων βλαστοκυττάρων και εμβρύων ποντικών και το σύστημα των 800.000 κυττάρων ονομάστηκε DishBrain από τους ερευνητές. Στη συνέχεια, το DishBrain συνδέθηκε με μία προσομοίωση του Pong μέσω ηλεκτροδίων και χρησιμοποιήθηκαν ηλεκτρικά σήματα για την αναπαράσταση του παιχνιδιού.


Αλλάζοντας το σήμα που λάμβανε το DishBrain όταν κατάφερνε να χτυπήσει τη μπάλα ή αστοχούσε, τα αποτελέσματα αναφέρουν ότι μάθαινε να χτυπάει τη μπάλα πιο αποτελεσματικά όταν υπήρχε feedback για το πόσο καλά έπαιζε.

Ομολογουμένως, τα εγκεφαλικά κύτταρα δεν είχαν τόσο καλές επιδόσεις στο Pong, αλλά τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το ποσοστό επιτυχίας του ήταν "πολύ πάνω από μία τυχαία πιθανότητα".

Ακόμα, δημοσιεύτηκε και ένα αντιπροσωπευτικό video με το DishBrain να παίζει Pong. Μπορεί να μοιάζει σαν ένα κανονικό παιχνίδι, αλλά όταν σκέφτεστε πώς διεξήχθη είναι εκπληκτικό.

Μιλώντας στο BBC, ο επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος στο Cortical Labs και ένας από τους συν-συγγραφείς της μελέτης, Δρ Brett Kagan είπε ότι η ομάδα σχεδιάζει να δοκιμάσει πώς το αλκοόλ επηρεάζει την ικανότητα του DishBrain να παίζει Pong. Εάν αντιδρά με παρόμοιο τρόπο με τον ανθρώπινο εγκέφαλο, το DishBrain θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό "πειραματικό εργαλείο" για τους ερευνητές. Ο Kagan δήλωσε ότι η απόλυτη ελπίδα για το DishBrain είναι ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε "δοκιμές θεραπειών για νευροεκφυλιστικές ασθένειες", όπως το Αλτσχάιμερ.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*