Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Επιστήμονες επιβεβαιώνουν πως η πρώτη μαύρη τρύπα που έχει καταγραφεί, περιστρέφεται!

*
Η πρώτη μαύρη τρύπα που κατέγραψε η ανθρωπότητα φαίνεται πως φέρνει νέα δεδομένα για τους επιστήμονες, οι οποίοι παρατήρησαν ότι περιστρέφεται! Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων -με επικεφαλής τον Κινέζο Dr. Cui Yuzhu- ανέλυσε 22 χρόνια δεδομένων παρατήρησης από 20 τηλεσκόπια ανά τον κόσμο και ανακάλυψε πως η μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία M87 (που είναι 6.5 δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερος από τον ήλιο) παρουσιάζει ένα τμήμα που ταλαντεύεται ανά 11 χρόνια. Το φαινόμενο αυτό επιβεβαιώνει πως η μαύρη τρύπα όντως περιστρέφεται. Οι μαύρες τρύπες ρουφούν τεράστιες ποσότητες αερίων και σκόνης, τις οποίες προσελκύουν και μερικά από τα σωματίδια που δεν πέφτουν στο εσωτερικό τους εκτοξεύονται με την ταχύτητα του φωτός. Τα τηλεσκόπια καταγράφουν ότι οι ακτίνες κίνησης αυτών των σωματιδίων στον Μ87 ταλαντώνονται κατά 10 μοίρες σε έναν επαναλαμβανόμενο κύκλο 11 ετών, όπως ακριβώς είχε προβλεφθεί και από τη Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν. Η αιτία της περιστροφής αυτής φαίνεται πως είναι τα υλικά που περιστρέφονται στο κενό και αυτή η μεγάλη μάζα προκαλεί σημαντική επίδραση στη σταθερότητα της μαύρης τρύπας. Οι ερευνητές σημειώνουν ότι το φαινόμενο χρήζει περαιτέρω έρευνας.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*