Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

OpenAI: Αδύνατη η εκπαίδευση δημιουργικού AI δίχως τη χρήση copyrighted content

*
Η OpenAI και ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της, που δεν είναι άλλη από τη Microsoft, αντιμετωπίζουν μια σειρά από αγωγές για παράνομη χρήση περιεχομένου που καλύπτεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτήσίας, προκειμένου να εκπαιδεύσουν τα γλωσσικά μοντέλα AI. Στο μέλλον, οι μηνύσεις είναι πολύ πιθανό να πολλαπλασιαστούν και η OpenAI παραδέχεται πως είναι αδύνατη η εκπαίδευση των LLMs δίχως τη χρήση τέτοιου περιεχομένου. Επίσης, λόγω του ότι οι νόμοι περί πνευματικής ιδιοκτησίας καλύπτουν τα πάντα, από blog posts, φωτογραφίες, forum posts, τμήματα κώδικα για λογισμικό και επίσημα έγγραφα. Προσθέτει ότι ο περιορισμός των δεδομενων που είναι δυνατό να χρησιμοποιούν στην εκπαίδευση των LLMs, σε βιβλία για δημόσια χρήση και εικόνες που δημιουργήθηκαν πριν από έναν αιώνα, ίσως οδηγήσουν σε ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα, όμως έτσι,. τα συστήματα ΑΙ δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες των σύγχρονων ανθρώπων. Η OpenAI επιμένει επίσης ότι συμμορφώνεται με τους νόμους όταν πρόκειται να εκπαιδεύσει τα μοντέλα της, δίνοντας με τον τρόπο αυτό τη δική της απάντηση στην πρόσφατη μήνυση που κατέθεσαν εναντίον της οι The New York Times. Αναφέρει ότι δεν χρησιμοποιεί παρά δημοσιεύεις που είναι διαθέσιμες για όλους στο διαδίκτυο.

Η OpenAI λέει επίσης πως υπάρχει ακόμα δρόμος για την υποστήριξη των δημιουργών. Αναφέρθηκε και στους τρόπους που οι εκδότες μπορούν να μπλοκάρουν την πρόσβαση του GPTBot στις σελίδες τους και βρίσκεται σε φάση δημιουργίας επιπλέον μηχανισμών, που θα επιτρέψουν στους ενδιαφερόμενους να απορρίπτουν τις διαδικασίες εκπαίδευσης και συζητάει μαζί τους για να βρεθούν αμοιβαία αποδεκτές λύσεις. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*