Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το Age of Empires 2 αποδεικνύει ότι τα μυρμήγκια εφαρμόζουν την στρατηγική των Σπαρτιατών στη μάχη των Θερμοπυλών (video)

*
Μια ομάδα επιστημόνων χρησιμοποίησε το Age of Empire 2 ως μέρος μιας έρευνας για την στρατηγική μάχης που χρησιμοποιούν τα μυρμήγκια και θυμίζει έντονα αυτή των Σπαρτιατών στις Θερμοπύλες. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν σε αναγνωρισμένο επιστημονικό μέσο και φαίνεται πως τα μικρά αυτά πλάσματα αξιοποιούν τη στρατηγική των Σπαρτιατών στη μάχη των Θερμοπυλών απέναντι στους Πέρσες, τόσο για να προστατευτούν όσο και για να επικρατήσουν του αντιπάλου. Ο YouTuber Spirit of the Law κάνει μια ανασκόπηση όλων των παραπάνω σε μια μάχη ανάμεσα σε δύο είδη μυρμηγκιών στην Αυστραλία.



Ένα μέρος της έρευνας χρησιμοποίησε σενάρια του Age of Empires 2, όπου πιο ισχυρές μονάδες συγκρούονταν με πιο αδύναμες ακόμη κι αν ήταν λιγότερες σε αριθμό. Αυτό που αποδείχτηκε είναι ότι σε ανοιχτό πεδίο μάχης, οι μεγαλύτεροι στρατοί κατάφερναν να επικρατήσουν, ενώ όταν το πεδίο της μάχης ήταν πιο σύνθετο και περιορισμένο, οι μικρότεροι και πιο ισχυροί έπαιρναν το πάνω χέρι. Οι επιστήμονες αναδημιούργησαν αυτά τα σενάρια με μυρμήγκια και ανακάλυψαν ότι έπαιρναν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*