Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ανέβηκε ο μέσος όρος ταχύτητας πρόσβασης internet στην Ελλάδα

*
Ανοδικά κινείται ο μέσος όρος ταχύτητας πρόσβασης στο internet όπως αναφέρουν νεότερες μελέτες. Συγκεκριμένα, όπως σημειώνονται από μετρήσεις μέσω του συστήματος «Υπερίων» της ΕΕΤΤ (Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων), το 2020 καταγράφηκε η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ανόδου στο μέσο όρο που έφτασε πλέον τα 27.01 Mbps. H παραπάνω αλλαγή οφείλεται στις αρκετές αναβαθμίσεις χρηστών σε συνδέσεις 50 Mbps και 100 Mbps. Οι υψηλότερες ταχύτητες μετρήθηκαν στην Αττική και στο Βόρειο Αιγαίο, με την υψηλότερη ταχύτητα download και upload να σημειώνουν οι συνδέσεις της COSMOTE, με τις Wind, Vodafone και Forthnet να ακολουθούν. Τέλος, η έρευνα σημειώνει και τη μείωση του μέσου όρου download με την έναρξη του πρώτου lockdown τον περσινό Μάρτιο, όταν και από τα 34 Mbps πέσαμε στα 24 Mbps, κάτι που ωστόσο στη συνέχεια διορθώθηκε με τις ενέργειες των παρόχων να αυξήσουν τη χωρητικότητα των δικτύων τους.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • T_K_L_L_LUIGI
    • Οι ταχύτητες ανεβαίνουν, αλλά παράλληλα ανεβαίνουν και το θράσσος αλλά και τα ψέμματα μερικών παρόχων για το ιντερνετ. Ζούμε ακόμα σε εποχές που σου λένε ότι θα έχεις ίντερνετ σε 1-2 εβδομάδες αλλά μόνο αν πας σε ΟΤΕ μπορείς να είσαι σίγουρος για αυτό.

*