Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μπαίνει φρένο στις υπέρογκες χρεώσεις από πενταψήφια νούμερα

*
Η νομοθεσία γύρω από τις υπέρογκες χρεώσεις καταναλωτών μέσω αλληλεπίδρασης με πενταψήφιους αριθμούς αλλάζει και γίνεται πλέον πιο αυστηρή. Συγκεκριμένα, μετά από πάρα πολλές καταγγελίες που έχουν γίνει στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), τα γνωστά πενταψήφια άρχιζαν να χρεώνουν τους πελάτες με μεγάλα ποσά. Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, Κωνσταντίνος Μασσέλος, ανέφερε πως θα ξεκινήσει άμεσα νέα διαβούλευση για έναν νέο κώδικα δεοντολογίας, σύμφωνα με τον οποίο μόνο αν απαντήσει ο καταναλωτής θετικά με SMS θα χρεώνεται από υπηρεσίες που λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο.



Στόχος της Αρχής είναι να αυστηροποιηθούν τα μέτρα και να μην μπορούν να γίνουν χρεώσεις παρά μόνο αν το επιλέξει ο ίδιος ο χρήστης. Ήδη από την πρώτη εφαρμογή κάποιων μέτρων, οι χρεώσεις αυτής της λογικής έχουν μειωθεί κατά 57% μέσα στο 2020 και στόχος είναι να μειωθούν ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*