Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Συνελήφθησαν οι διαχειριστές του GamatoTV

Μία από τις πιο γνωστές ελληνικές ιστοσελίδες που προσέφερε δυνατότητα video streaming ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, το GamatoTV, διέκοψε σήμερα τη λειτουργία του, καθώς επενέβη με συλλήψεις η Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το site είχε περί τις 9.300.000 προβολές τη μέρα, ενώ υπολογίζεται πως η ζημιά που προκάλεσε στους δικαιούχους φτάνει τα 465 εκατομμύρια ευρώ και στο κράτος τα 230 εκατομμύρια ευρώ. Οι δύο άντρες που συνελήφθησαν (σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα») είναι ηλικίας 32 και 28 ετών και κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση.



Η διαδικασία ξεκίνησε μετά από καταγγελία, ενώ όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι κάτοχοι της σελίδας άλλαζαν συχνά το όνομά της για να μπορούν να διαφεύγουν. Ο 32χρονος είχε τα αποκλειστικά δικαιώματα της διαχείρισης στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα και συνελήφθη σε νησί των Δωδεκανήσων. Από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις σκληροί δίσκοι. Μπορείτε να δείτε και το σχετικό post της ιστοσελίδας στο επίσημο facebook page της.

 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, καταρχάς σας ευχαριστούμε που είσαστε κοντά μας τόσο καιρό και σας ευχαριστούμε για την υποστή...

Posted by Gamato on Tuesday, 20 October 2015



 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
14 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • korko
    • λύσαμε όλα τα άλλα στην ελλάδα το παράνομο streaming τους πείραξε.δεν λέω οι εταιρείες πάθαιναν ζημιά και το κράτος έχανε λεφτά αλλά και τώρα που έκλεισε το site απλά η βάση του θα πάει σε άλλα site.δεν πρόκειται να τρέχει στα σινεμά και dvd clubs.

    • vonzuchter
    • @korko απο που εχανε ακριβως λεφτα το κρατος? ποιος θα αγορασει ταινιες? Αντε τωρα που εκλεισε το γαματο ολοι τρεχτε ρε να αγορασετε τις ταινιες... τρελοι τζιροι. αχαχαχαχαχαχ για γελια πραγματικα τα επιχειρηματα των εναντιων στη πειρατια. Ποτε θα καταλαβουν οτι οποιος δεν εχει λεφτα απλα δε θα δει κατι αν δε μπορει να το πειρατευσει. Ολα τα πιτσιρικια τωρα με τα 5 ευρω την εβδομαδα χαρτζιλικι και το 60% ανεργοι νεολαιοι θα σπευσουν να πλερωσουν τις ταινιες. χαχααχχαχαχαχαχαχααχαχαχ. Οχι βεβαια πως ειναι λογικο οι ιδιοκτητες αυτων των σαιτ να εχουν εσοδα με τη πνευματικη ιδιοκτησια αλλων , γιατι σιγουρα το σαιτ θα ειχε εσοδα απο διαφημισεις κτλπ. Aλλα τα εσοδα των "ζημιωμενων" δε θα αυξηθουν ουτε δεκαρα τσακιστη τις παλιες τις τρυπιες... Αν δε μπορουμε να δουμε πειρατικες ταινιες απλα δε θα τις δουμε αγαπητοι. Εδω δεν εχουμε παπουτσια να αγορασουμε , εδω και 2 μηνες με τρυπια NIKE κυκλοφορω.

    • OSjohnFP7
    • Για άλλη μια φορά,λύσανε τα προβλήματα της χώρας μας.Τσάμπα κόπος μάγκες όσο κόβεται ένα κεφάλι,θα φυτρώνουν άλλα δέκα!!!Η πειρατία δεν θα σταματήσει ποτέ και το έχουν καταλάβει,απλά νομίζουν ότι με μία δύο συλλήψεις θα κάποιοι και θα σταματήσουν.Εδώ έχουν κλείσει 1000 φορές το piratebay και άνοιξε άλλες 2000 φορές!Ο κόσμος πάντα θα βρίσκει από κάπου να κατεβάσει πράγματα να δει ότι και να κάνουν...

    • Geovra
    • Οταν λεμε "Η διαδικασία ξεκίνησε μετά από καταγγελία" εννοουμε δηλαδη ευσυνειδητος πολιτης-φορολογουμενος που θεωρησε χρεος προς το κρατος να καταγγειλει το site σαν υποπτο προς παρανομια η υπηρχε προσωπικος λογος-δολος προς τους διαχειριστες του site?

    • T_K_L_L_LUIGI
    • 9.3 εκατομμύρια προβολές την ημέρα...είναι σίγουρα σωστά τα νούμερα;Πόσες ταινίες μπορεί να βλέπει κάποιος;Και πόσος κόσμος μπορεί καθημερινά να έχει το ίδιο πρόγραμμα;Ότι λένε τα παιδιά,χωρίς λεφτά κάποιος δεν θα τρέξει να δει ταινίες...μήπως ο ευσυνείδητος πολίτης λέγεται Τζούλια;

    • katara
    • Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει το κράτος είναι ότι τα έσοδα τα οποία έχανε από τις πειρατικές ταινίες, ουσιαστικά δεν τα έχανε από πουθενά, γιατί κανένας δεν θα αγόραζε-νοίκιαζε τις ταινίες. Όσο για τις εταιρείες παραγωγής κλπ που χάνουνε χρήμα από την πειρατεία, αν δεν κάνω λάθος μιλάμε για μια καπιταλιστική κοινωνία που ο καθένας κοιτάει την τσέπη του, όπως λοιπόν η εταιρεία κοιτάει να βγάλει χρήμα από τις ταινίες, έτσι και ο κόσμος κοιτάει να γλιτώσει χρήμα με το να μην αγοράζει τις ταινίες. Επίσης δεν νομίζω να ήταν ο καταναλωτής που ήθελε να βγαίνουν οι ταινίες σε dvd-bruray και άλλα ψηφιακά μέσα. Μόνες τους οι εταιρείες βγάλανε τα μάτια τους και τώρα τους φταίει η πειρατεία. Γελάνε και οι πέτρες.
      Τώρα λοιπόν που έκλεισε κι αυτό το (ελληνικό) site μην ξεχάσουν να κλείσουν και τα υπόλοιπα ελληνικά site. Τι λέω, γιατί μόνο τα site που έχουν πειρατικές ταινίες? Να τα κλείσουν όλα τα site, να κόψουν και το internet γιατι τις κατεβάζουμε από torrent και χάνει χρήμα το κράτος....

      Πείτε μου σε ποιά υπουργεία υπάρχουν αυτά τα μυαλά να πάω να δώσω ένα βιογραφικό, σίγουρα είμαι πιο έξυπνος από αυτούς εκεί που τα κάνουν αυτά....

    • Volga
    • Αν όντως οι άνθρωποι είχαν 9.300.000 προβολές την ημέρα στο site...μόνο από τις διαφημίσεις θα πρέπει να έχουν βγάλει και την όποια ποινή θα τους επιβληθεί. :D

    • OLGOY11
    • Ηταν το αγαπημενο μου site...γκρρρρ.Κυκλοφορει στο fb σελιδα διαμαρτυριας με στοχο την επαναφορά του gamato.Όχι ότι θα φερει αποτέλεσμα,αλλα τουλάχιστον να δειξουμε καποια υποστηριξη στα παιδια(διαχειριστες)που τοσο καιρο μας ψυχαγωγουν...

    • Tάσος
    • ούτε 25.00 ευρώ ως τώρα δεν έχουν βγάλει...κοιτάξτε αντι να πιάσουν κανα απατεώνα ποιανουν ότι να ναι.

    • zenev
    • Για όλους αυτούς πού λένε κανένα λαθρέμπορο να πιάσουν ή ότι δεν έχουμε λύσει όλα τα άλλα και κάνουμε αυτό

      Οπως αναφέρεται στο άρθρο κάποιος έκανε μήνυση για τους διαχειριστές του site, οπότε ήταν υποχρεωμένοι/ος ο/οι εισαγγελέας/εις να ερευνήσουν τη μήνυση και άφου είδαν ότι οι πράξεις των ιδιοκτητών επιφέρουν έννομες συνέπειες τους συνέλαβαν.
      Δεν είναι ότι το κράτος χάνει φόρους ή οτιδήποτε άλλο και τους κυνήγησε, είναι ότι κάποιος ειδοποίησε τον εισαγγελέα ότι καταπατούν τον νόμο και όταν καταπατάς το νόμο και σε πιάσουν πληρώνεις πρόστιμο/ μπαίνεις φυλακή etc. Έτσι είναι τα πράγματα.

    • TheLuckyShamrock
    • Ναι, αυτοί τους πειράξανε. Μεγαλοεπιχειρηματίες κλέβουνε συνέχεια, το ίδιο και οι πολιτικοί, αλλά τους πείραξε ο τζίρος που χάνανε επειδή έβλεπε ο κόσμος πού και πού καμιά πειρατική ταινία. Ε δώστε ρε κανένα μισθό τής προκοπής για να πάει στον κινηματογράφο ο κόσμος. Σα δεν ντρέπονται που κλείνουν στη φυλακή αθώο κόσμο.

    • Ernesto
    • Απο τα νουμερα και μονο που δημοσιευονται καταλαβαινει κανεις ποσο βρωμαει το πραγμα. 1ον ειναι το κλασσικο προβλημα με τα torrent sites και το γαματο ηταν κατι παρομοιο αφου απ οτι εχω καταλαβει δεν ειχαν οι ιδιοι τις ταινιες αλλα γινοταν κατι σαν streaming απο torrents. Αρα υπαρχει το απαραιτητο νομικο κενο να την σκαπουλαρουν
      2ον δεν υπαρχει καμια μα καμια περιπτωση να ειχε τοση επισκεψημοτητα το συγκεκριμενο site που ηταν μερικων ημερων και τεχνικα πιστευω οτι ειναι αδινατον να γινουν αυτες οι προβολες.
      3ον Τα ποσα απο τις διαφημισεις ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και αδυνατον να υπαρχουν.
      4ον οσο για τα διαφυγοντα κερδη ειναι η κλασσικη καραμελα που φωναζουν οι εταιρειες οτι και καλα τους κοστιζει η πειρατεια. ΜΟΥΦΕΣ, απ αυτους ουτε το 10% δεν θα αγοραζε-ενοικιαζε την ταινια, οποτε ειναι απλα αυθαιρετα νουμερα για να λεμε οτι "κανουμε εργο".

    • LIONHEART
    • Καταλαβαίνω της εταιρίες παραγωγής ταινιών ..καταλαβαίνω τους διανομείς, ακόμα καταλαβαίνω, και τους ηθοποιούς, γιατί κακά τα ψέματα, ζει κόσμος και κοσμάκης από αυτού του είδους την ψυχαγωγία, όταν τους τιμάς Βλέποντας την ταινία σινεμά η παρακολουθείς από τα διάφορα νοικιαζόμενα δίκτυα της τηλεοράσεις δίνεις και εσύ και εγώ ένα απειροελάχιστο λιθαράκι στην επιβίωση τους…Όπως κάνουμε λίγο πολύ όλοι μας (δεν πιστεύω fan των star wars να δει πειρατική την ταινία)
      όμως στην τελική κλείνοντας οικονομικές διόδους στον πολίτη είναι σα να των ενθαρρύνεις να στραφεί περισσότερο στην παρανομία και δεν το λέω σαν δικαιολογία αλλά πρέπει πρώτα να πιάσουν μεγαλύτερους παρανόμους που ΕΚΑΨΑΝ τον τόπο και παράλληλα να δώσουν κίνητρα να σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες να προσλάβουν κόσμο και να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις ώστε αυτό το πρόβλημα να λυθεί από μόνο του .. Δεν μπορείς να το παίζεις Καλαχαν σε ένα θέμα και σε αλλά να σφύρας αδιάφορα.Ειδικα αν η φτώχεια και η απογοήτευση ανεβαίνει μέρα με την μέρα…. Κατακριτέα η πειρατεία αλλά αλλά δεν είναι όλα μαύρο άσπρο…..

*