Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Razer Blackwidow Ultimate 2014 - Greek

*
Η Razer συνεχίζει να παρουσιάζει στην αγορά νέα gaming προϊόντα και αυτή τη φορά έχουμε στα χέρια μας την ανανεωμένη έκδοση για το 2014 του Blackwidow Ultimate, το οποίο για ακόμα μια φορά κυκλοφορεί στη χώρα μας με χαραγμένους και τους ελληνικούς χαρακτήρες. Πρακτικά, έχουμε να κάνουμε με ακριβώς το ίδιο πληκτρολόγιο με αυτό που είδαμε πέρσι, με τη μοναδική αλλαγή να αφορά στην αντικατάσταση των μηχανικών πλήκτρων με άλλα, σχεδίασης από την ίδια τη Razer.

Razer Blackwidow Ultimate 2014 - Greek Image 1

Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί κάποιο πληκτρολόγιο με μηχανικά πλήκτρα σχεδιασμένα αποκλειστικά για gamers, καθώς οι μέχρι τώρα τεχνολογίες (πχ Cherry MX) είναι σχεδιασμένες δεκαετίες πίσω και απλά βρήκαν το δρόμο τους στα gaming πληκτρολόγια. Η σύνδεση Razer Blackwidow Ultimate 2014 με τον υπολογιστή γίνεται μέσω καλωδίου USB, το οποίο έχει υφασμάτινη εξωτερική επένδυση ούτως ώστε να μη μπερδεύεται εύκολα αλλά και ούτε να λυγίζει. Το καλώδιο καταλήγει σε τέσσερα βύσματα, δυο εκ των οποίων είναι USB και τα άλλα δυο είναι ήχου, με τη μια USB απόληξη να είναι η απαραίτητη για τη λειτουργία και τη δεύτερη να συνδέεται σε μια θύρα USB  του υπολογιστή ούτως ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η θύρα USB που είναι τοποθετημένη στη δεξιά πλευρά του πληκτρολογίου. Τα άλλα δυο καλώδια είναι pass-through για τον ήχο, ούτως ώστε ο κάτοχος του keyboard να μπορεί να συνδέσει απευθείας σε αυτό το αναλογικό headset του. Ωστόσο, το γεγονός ότι η Razer έχει επιλέξει τη δεξιά πλευρά για να τοποθετήσει αυτές τις θύρες δημιουργεί πρόβλημα σε όλους τους δεξιόχειρες, καθώς συνήθως το πληκτρολόγιο είναι δίπλα και πολύ κοντά στο ποντίκι.

Razer Blackwidow Ultimate 2014 - Greek Image 2

Το Blackwidow Ultimate 2014 Greek όπως είπαμε είναι ακριβώς ίδιο με το περσινό μοντέλο, δηλαδή έχουμε να κάνουμε με ένα πλήρους μεγέθους πληκτρολόγιο που ζυγίζει κάτι περισσότερο από 1,5 κιλό. Είναι κατασκευασμένο από αντιολισθητικό πλαστικό και ακολουθεί κλασσική QWERTY διάταξη, με τη γραμματοσειρά για τους χαραγμένους και φωτιζόμενους χαρακτήρες να είναι όμορφη και πολύ “gaming”. Οι ελληνικοί χαρακτήρες υπάρχουν σε όποια πλήκτρα απαιτείται και δεν είναι κοινά με τα αγγλικά, τοποθετημένοι στην κάτω δεξιά γωνία του κάθε πλήκτρου, αλλά δεν είναι φωτιζόμενοι. Πέρα από τα τυπικά keys, υπάρχουν και πέντε macro στο αριστερό μέρος του πληκτρολογίου, αν και στην πράξη όλα τα πλήκτρα μπορούν να κάνουν αυτό ακριβώς που θέλουμε όπως το θέλουμε, χρησιμοποιώντας το Synapse 2.0. Η Razer έχει επιλέξει ένα πράσινο χρωματισμό για το Led φωτισμό, ο οποίος στη μέγιστη τιμή του είναι αρκετά δυνατός, ενώ υπάρχει και επιλογή για λειτουργία τύπου αναπνοής.

Razer Blackwidow Ultimate 2014 - Greek Image 3

Πηγαίνοντας τώρα στο δια ταύτα και γενικότερα στο τομέα της χρήσης, η αίσθηση που δίνει το πληκτρολόγιο είναι αντίστοιχη με αυτή του περυσινού και γενικότερα με μηχανικά πληκτρολόγια που χρησιμοποιούν Cherry MX Blue διακόπτες. Άλλωστε, αν παρατηρήσετε τα specs των Razer διακοπτών είναι αντίστοιχα, με την εταιρεία να αναφέρει πως προσφέρει βελτιωμένη εμπειρία, με λιγότερη δύναμη να απαιτείται, μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο και φυσικά παραδοσιακό θόρυβο μηχανικού αλλά όχι πολύ έντονο και ενοχλητικό. Στην πράξη, δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα και όλα λειτούργησαν μια χαρά. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορέσαμε να αντιληφθούμε διαφορά σε σχέση με το περσινό μοντέλο και γενικότερα σε σχέση με άλλα μηχανικά με Blue Cherry MX διακόπτες.



Αυτό που έχει σημασία είναι αυτός που θα το πάρει να το ευχαριστηθεί και σίγουρα κάτι τέτοιο ισχύει. Απλά το κόστος είναι σχετικά μεγάλο και προφανώς, δύσκολα κάποιος θα επιλέξει να αναβαθμίσει σε σχέση με το αντίστοιχο μοντέλο προηγούμενης χρονιάς αφού, πέρα από τους διακόπτες, όλα τα άλλα είναι ίδια.

 

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Φωτισμός
  • Θόρυβος πλήκτρων
  • Στιβαρή βάση
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μια USB
  • Κόστος
  • Θέση USB/ θυρών ήχου
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
7 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • mariodm22
    • Ωραιο βιντεο ... Καλο gaming πληκτρολογιο και φυσικα εδω κολλαει καλα και η εκφραση οτι πληρωνεις παιρνεις !!! Λιιιιγο ακριβουτσικο για το κοινο και δεν θα πηγαινα για αγορα αν δεν ημουν επαγγελματιας gamer ...

    • winters
    • Τα πλήκτρα Δημήτρη τα φτιάχνει η Κaihua Εlectronics.
      Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να πας σε Razer, ή πας σε φτηνότερο και το ίδιο καλό (AKA CoolerMaster) ή δίνεις κάτι παραπάνω και πας σε Filco ή Ducky.

    • solitude
    • Με το CMSTORM QUICKFIRE ULTIMATE πάντως δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα εδώ και σχεδόν ένα χρόνο...Και είναι και πιο φτηνό...

    • yamahagr
    • πολυ ακριβο για το τιποτα.Απλως πληρωνεις το ονομα και την μοδα.Με πληκτρολογια μισης τιμης κατω κανεισ την ιδια δουλεια.Οποιος θελει ας δει το διαμαντατι της steelseries στα μηχανικα

*